Travel | Camping Kinzigtal

camping kinzigtal in steinach

Als ik terug denk aan kamperen in mijn kinderjaren (wauw, wat klinkt dat lang geleden!) dan was Camping Kinzigtal in Zuid Duitsland echt een hele fijne camping. Zoveel mooie herinneringen en momenten daar beleefd. Waarom juist deze camping zo’n indruk heeft gemaakt waardoor wij er 2 keer naar toe zijn geweest, dat vertel ik je graag!

Camping kinzigtal is een kleine knusse camping in een prachtige landelijke omgeving. Het staat midden in het Zwarte Woud van Duitsland bij een riviertje en tegen de bergen aan. De prachtige wandeling tegen de berg op heeft misschien wel de meeste indruk gemaakte als kind zijnde. Waarom?

Camping Kinzigtal in het Zwarte Woud

camping kinzigtal in steinach
Deze foto maakte ik in 2014 tijdens onze laatste vakantie op camping Kizigtal. Je hebt vanaf de camping een heel mooi pad die leid naar de berg waar je kunt wandelen maar ook kunt genieten van dit prachtige uitzicht! Bij schermer is het nog mooier want dan zie je alle lichtjes van de dorpjes in het dal.

De camping ligt midden in het Zwarte Woud van Duitsland. Een prachtig gebied waar je eindeloos kunt wandelen, fietsen of zelfs paardrijden. Op maar 15 minuten van de camping loop je het dorp Steinach in waar je een supermarkt, bakker, slager en een paar restaurants hebt. In de plaats zelf is niet heel veel te beleven, maar op een hele korte afstand van de camping is al genoeg te doen. Zo heb je op 32 km van de camping Straatsburg liggen en steek je zo de Franse grens over. Op 37km ligt het grote Europa-park wat een erg groot pretpark is vol met attracties en shows. Duur uitje, maar blijkt echt de moeite waard te zijn. Zelf ben ik er niet naar toe geweest. Op zo’n 60km van de camping zit het klokkenmuseum in Furtwangen wat de grootste van Duitsland is en in Baden-Baden op 64km vind je een speelgoedmuseum. Maar een uitje naar de watervallen is ook erg gaaf!

Informatie over de camping:
Geopend van: 18 april tot 1 november 2020

Adres van de camping:
Welschensteinacherstrasse 34
77790 Steinach
Zwarte Woud – DUITSLAND

Waarom juist deze camping?

camping kinzigtal
Voor wie zich het afvraagt, ja dat is mijn rug daar! Daar kwam ik namelijk net terug van het zwembad (2014).

Misschien komt het wel door het voetbal dat ik deze camping als zeer fijn heb ervaren. Wij waren hier namelijk toen de wedstrijden van het EK en WK gespeeld werd, en 4 jaar later waren we er in dezelfde periode dus weer bij. De camping had een speciale ruimte waar iedereen op grote schermen het voetbal kon meekijken. Het was echt heel erg gezellig en de sfeer was echt heel fijn.
Het is ook op deze camping dat wij eindeloos bij het zwembad zaten wat naast de camping ligt (destijds gratis voor camping bezoekers, maar of dat nog zo is?). Ook hebben wij tijdens de 2e keer dat we hier kampeerde in een tent van Vacansoleil het kabouter pad ontdekt.

Wat ik ook heel tof vond als kind zijnde (oke, ik was 15 jaar dacht ik?) dat we met onze eigen pan naar het restaurant konden en dan een pan met friet konden kopen. De eigenaren waren erg aardig en maakte elke ochtend een rondje op de camping. Ook de vaste staanplaatsen waren goed onderhouden en de mensen waren altijd in voor een praatje. Een zeer fijne camping in een prachtige omgeving!

Ben jij wel eens wezen kamperen in het Zwarte Woud?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Travel | Camping Kinzigtal

  1. Het Zwarte Woud is prachtig en zoveel mooie natuur.
    Goede tip. Ik len de driehoekige woningen

    Een fijme dag ‍♀️
    …..

Comments are closed.