Travel | Camping Distelloo in Nederland

lugano 6 plus van Obelink

Het lijkt al eeuwen geleden, maar toch ben ik vorig jaar juli (2020) wezen kamperen. En wel op Camping Distelloo in Helvoirt Nederland. Een camping in Brabant op een zeer kleine afstand van de Loonse en Drunense Duinen, een prachtig gebied met volop ruimte. Ben jij benieuwd naar deze camping, lees dan verder.

Een boscamping zoals ze het zelf noemen, dat is Camping Distelloo in Helvoirt. In het hart van bos en duinrijk Branant staat aan de rand van de Loonse en Drunense duinen camping Distelloo. De ideale plek om te kamperen als je er lekker op uit wilt trekken.

Camping Distelloo in Helvoirt – Nederland

De camping heeft 4 kampeervelden waar je met de caravan, tent, camper of vouwwagen kunt kamperen. Daarnaast heeft Camping Distelloo ook een aantal vrijstaande huisjes op het park die volledig zijn ingericht en die je ook kunt huren. Ben je op doorreis dan zijn er ook nog trekkershutten die van alle gemakken voorzien zijn.

Het adres van deze camping:
Margrietweg 1, 5268LW Helvoirt in Brabant.

Voordelen van deze camping op een rij:
– Gratis wifi
– Gratis warm water
– Gratis douchen
– Betaalbaar in het hoogseizoen
– Fijne ligging in Brabant, heel dicht bij de Loonse en Drunense duinen
– Beschut, velden omringd door bomen
– Zwembad
– Geopend van 1 april tot 1 oktober
– Kantine, friettent, campingwinkel
loonse en drunense duinen

Hoe ik deze camping heb ervaren?

Wij zaten natuurlijk midden in de hele pandemie gebeuren op deze camping. Daarom kan het zijn dat bepaalde dingen alweer zijn veranderd die ik heb ervaren destijds. Want voor de wc’s en douches moest je namelijk een code intoetsen, je kon niet zomaar naar binnen. Dat vond ik vooral in de nachten een flink nadeel omdat het dan toch donker is en je bent moe dus een heel gedoe om dan een code in te toetsen om naar binnen te kunnen. Daarbij kwam ook dat 9 van de 10 keer de pincode werd geweigerd en je dus steeds opnieuw moest proberen om binnen te komen.
Maar daarnaast is dit een hele fijne rustige camping (mits je buiten de bouwvak gaat). Wij gingen wel midden in de bouwvak en de camping was dan ook volledig volgeboekt. Er wordt veel gebruik gemaakt door gezinnen met jonge kinderen maar het veld waar wij stonden (het veld waar het toiletgebouw is) stonden ook wat oudere echtparen. Het is altijd een verrassing op de camping.
Destijds heb ik zelf geen gebruik gemaakt van het zwembad omdat ik net 2 weken daarvoor was geopereerd en nog een open wond had. Wel vond ik het douchen erg fijn, het water was namelijk lekker warm. Ook ben je binnen 5 minuten met de auto op een parkeerplaats waar je zo de Loonse en Drunense duinen op loopt, dit kun je zelfs vanaf de camping lopen! Ik vond het een fijne camping waar ik een heerlijke ontspannen midweek heb genoten!

Ben jij wel eens in Brabant op vakantie geweest?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Travel | Camping Distelloo in Nederland

Comments are closed.