Travel | Camping de Warme Bossen

Voor mij zit de vakantie er alweer een tijdje op. Ik ging in juli 2021 naar Camping de warme bossen in Schoonloo (Drenthe). De Warme bossen is een familiecamping midden in Drenthe (echt een top locatie!), een prachtig gebied met volop ruimte.

Dit jaar wilde we een vakantie boeken in Nederland. Puur omdat we ons niet prettig voelde bij het idee dat een land op oranje of rood kon gaan springen en dat we dan hals overkop misschien wel weer naar huis moesten. Dus het werd Nederland, want er zijn zoveel mooie plekken in Nederland die ik nog niet heb gezien! Zo bezochten we onder andere tijdens deze  vakantie een Hunebed!

Camping de Warme bossen in Schoonloo

Het werd een vakantie in Drenthe, na een zoektocht voor een betaalbare camping in het hoogseizoen kwam ik al snel op camping de Warme bossen in Schoonloo. Betaalbaar is deze camping zeker, want ik deel hieronder ook hoeveel ik kwijt was voor een midweek in het hoogseizoen.
De camping is niet heel groot, heeft mooie grote kampeerplekken en heeft ook voor kinderen een leuk veld met speelmogelijkheden. Er is een restaurant, een hele kleine campingwinkel, gratis wifi en heeft een ideale ligging aangezien ze aan het Pieterpad liggen.

Voordelen van deze camping op een rij:
– Gratis wifi
– Gratis warm water
– Gratis douchen
– Betaalbaar in het hoogseizoen
– Goed eten voor weinig geld
– Fijne ligging in Drenthe
– Ruime kampeerplekken
– Beschut, velden omringd door bomen

Hoe ik deze camping heb ervaren?

Ik ging een midweek kamperen (van maandag tot vrijdag) in het hoogseizoen en betaalde €80,- totaal voor het verblijf, inclusief toeristenbelasting. Je kunt gratis douchen, hebt gratis warm water en de stroom is ook in de prijs berekent. Wat ik zelf erg fijn vond aan de camping is de rust. Het is geen hele grote camping en hij stond ook zeker niet vol, ondanks het hoogseizoen.
Alle plekken zijn dicht bij het toiletgebouw (1 gebouw voor 30 kampeerplekken) waar je een apart man/vrouw gedeelte hebt. De vrouwen hebben 2 douches en 4 wc’s, de mannen hebben 2 douches en 2 wc’s met 2 hangpotten.
Vooraan op de camping is een sport en speelveld waar kinderen zich prima kunnen vermaken. Helemaal vooraan op de camping is het restaurant, de recept en de campingwinkel. Ze hebben er een grote hoeveelheid boekjes liggen met dagjes weg (bezienswaardigheden). En bij het restaurant bestel je heel gemakkelijk eten om mee te nemen, je kunt ook op het terras eten. Wij kozen ervoor om het mee te nemen en het bij de tent op te eten. We kregen zeer goede porties en hadden ruim voldoende eten. De schnitzel was echt heel erg lekker (van echte kip in plaats van varkensvlees), ook de kroket was erg lekker!

Voor mij persoonlijk is het geen camping om nog eens naar toe te gaan, maar ik raad deze camping wel aan als je in Drenthe op vakantie wilt met je eigen kampeermiddel. Betaalbaar, ideale ligging voor dagjes weg en gratis wifi en douches! Plus echt lekker en veel eten in het restaurant voor een zeer betaalbare prijs! Om nog even toe te lichten waarom ik niet nog een keer naar deze camping zou gaan is omdat ik graag steeds nieuwe plekken ontdek, de kunst om nog meer betaalbare camping te vinden en plekken te ontdekken waar ik nog niet geweest ben. Verder vond ik de camping namelijk erg fijn, heerlijk rustig en heb ik echt genoten van onze midweek die zeer betaalbaar was!

Ben jij wel eens in Drenthe op vakantie geweest?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Travel | Camping de Warme Bossen

Comments are closed.