Travel | Camping Carpe Diem

Het is nog niet echt kampeer weer, maar toch ga ik de komende weken weer een aantal camping reviews delen. Campings waar ik zelf heb gekampeerd! Dit keer vertel ik je graag meer over Camping Carpe Diem in Wildberg, Duitsland.

Camping Carpe Diem is een kleine camping in Zuid Duitsland midden in de bossen en in een prachtige omgeving van het Zwarte Woud. Wie mij al langer volgt weet dat ik echt fan ben van die regio en dat ik er ook al meerdere keren op vakantie ben geweest.

Camping Carpe Diem in Wildberg

Voor mijn gevoel is het al een hele lange tijd geleden, maar toen ik door mijn fotos heen ging zag ik dat het in 2018 was. Dus dat valt eigenlijk nog wel mee! Deze camping is mij vooral bijgebleven door de prachtige omgeving, een geweldige wandeling met mijn moeder vanaf de camping naar de supermarkt in het dorp en nog veel meer toffe uitjes die we maakte vanaf de camping.

Even terug dus naar 2018. We gingen met mijn vouwwagen en we hadden echt een heerlijke grote plaats. De auto mocht bij de vouwwagen blijven en dat is voor mij altijd een pre als ik ga kamperen. Ook is er een zwembad op de camping wat ik destijds heel graag wilde als we gingen kamperen. Zelf heb ik toen geen gebruik gemaakt van het zwembad want ik had alle prednison vetjes nog en ik voelde me totaal niet prettig in een bikini. Maar mijn jongste broertje die toen mee was heeft wel gebruik gemaakt van het zwembad. Het is niet groot, maar prima om even af te koelen!

Wat maakt dit een camping om naar toe te gaan?


Allereerst is de camping zeer betaalbaar. Het is niet zo’n grote camping waardoor het er redelijk rustig is en echt ideaal als je op zoek bent naar rust. Voor de kinderen zijn er wat speeltoestellen en natuurlijk het zwembad. Prima douches en toiletten en een heerlijk restaurant waar we echt heel goed hebben gegeten voor weinig geld.

Maar wat deze camping echt een must maakt is de prachtige omgeving. In de buurt zijn prachtige plaatsen, kun je leuk winkelen en heb je veel bezienswaardigheden. Wildberg is een middeleeuws stadje die tegen een berg is opgebouwd en er staat een oude slotruine.

Plaatsen die leuk zijn om te bezoeken vanaf de camping:
– Calw
– Nagold (hier is ook elke zaterdag markt)
– Neubulach (om zijn zilvermijn!)
– Burcht Hohenzollern (zelf ook bezocht!)
– Zomer rodelbaan in Riesen-Rutschbahn
– Porsche of Mercedesbenz museum
– Duitse Radar Bernhardt (zelf ook bezocht)
– Blote voetenpad in Dornstetten
– Wandeling Der teinacher (zelf ook gelopen)

Adres van de Camping:
Martinsholzle 8, 72218 Wildberg Duitsland.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.