Travel | Burg Hogengeroldseck in het Zwarte Woud (Duitsland)

Burg Hohengeroldseck

Ben je in het Zwarte Woud op vakantie dan kan je een bezoek aan Burg Hohengeroldseck niet overslaan. Deze kasteelruïne is een herkenningspunt van de regio en ligt heel strategisch in het Zwarte Woud in Duitsland. Waarom jij hem niet mag missen?

In het plaatsje Seelbach ligt een prachtige kasteelruine Hohengeroldseck. Dit herkenningspunt van de regio ligt op de Seelbacker Schonberg niet ver van Offenburg en Lahr. Deze 523,9 meter hoge berg (en ja die voel je zeker als je naar boven loopt!) geeft je een prachtig uitzicht als je eenmaal boven bent. Van de burcht is alleen het karkas over, maar je kunt wel heel mooi de verschillende verdiepingen nog zien met alle ramen!

Burg Hohengeroldseck

Burg Hohengeroldseck
Het is een prachtige ruïne, maar mensen wat een klim naar boven zeg! En dat op één van de warmste dagen van het jaar zonder drinken. Slim hé. Dus voor iedereen die hier naar toe wil, neem alsjeblieft genoeg drinken mee, want eenmaal boven blijkt er geen gelegenheid te zitten waar je iets kunt eten en drinken (zoals op internet wel vaak wordt aangegeven!). In ieder geval kun je op verschillende manieren naar boven en beneden kwamen we onderweg achter. Neem je de route met de bordjes naar boven dan is die alleen toegankelijk voor mensen die goed te been zijn, maar met de andere route kun je nog een heel stuk naar boven rijden met de auto.

Eenmaal bij de ruïne aangekomen kun je met een trap naar boven lopen waarna je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt. Ook hier moet je weer goed te been voor zijn. Er staan informatie borden over de geschiedenis en verder kun je er echt een paar uur zoet zijn.

Over deze burcht?


Burg Hohengeroldseck
Nu zal je niet gek opkijken dat deze burcht is vernoemd naar de heren van Geroldseck. Die vestigde zich sinds begin twaalfde eeuw (zo rond 1139 werd de burcht voor het eerst genoemd) in deze regio. Echter stierven de heren van Geroldseck in 1634 uit waarna de burcht in andere handen viel.

Adres:
Schlobberg 8,
77960 Seelbach
Duitsland

Maak jij tijdens je vakantie wel eens een wandeling? Of bezoek je ook wel eens van dit soort ruïnes?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Travel | Burg Hogengeroldseck in het Zwarte Woud (Duitsland)

  1. Ik was zo jong toen ik in het Zwarte Woud geweest was.
    Dus dit ken ik niet.
    Mocht ik er ooit weer heen gaan dan zal ik eens hiernaar kijken….
    Zo mooi groen……

Comments are closed.