Travel | Burcht Saarburg

burcht saarburg

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Saarburg is absoluut de burcht boven de stad. Tegenwoordig staan alleen de overblijfselen van de burcht er nog maar alleen al voor het uitzicht zou ik hem nog een keer willen bezoeken.

Via een hele stijle weg loop je naar boven naar de Burcht. Eenmaal daaraan gekomen kun je genieten van het prachtige uitzicht en er zelfs iets eten of drinken in het restaurant, om bij te komen van de klim naar boven bijvoorbeeld.

burcht saarburg
Burcht Saarburg

Dit ooit trotse en machtige kasteel was één van de eerste en machtigste hoog burchten van het westen. Het werd gebouwd door graaf Siegfried van Luxemburg in 964. De bron van het kasteel had een diepte van 60 meter, bijna tot aan de bodem van de Saar. De 107 treden langs het kasteel leiden van het uitzichtplateau in het bovenste deel van de manteltoren met een prachtig panoramisch uitzicht op het Saardal.

Adres:
Kalpingweg (hier is een parkeerplaats waar je de auto voor 10 cent per 10 minuten kunt neerzetten waarnaar je met een pad naar boven kunt lopen). Je kunt eventueel met de auto verder naar boven rijden waar ook een parkeerplaats is maar deze weg gaat stijl naar boven en bij tegenliggers heb je een probleem want er is geen uitwijkmogelijkheid.
Saarburg, Duitsland

Andere mooie bezienswaardigheden in Saarburg


In Saarburg kun je prachtig wandelen en langs de 18 bezienswaardigheden van de stad lopen. Afgelopen september verbleef ik op Landal Warsberg, de prima gelegen camping om de omgeving mee te verkennen. In Saarburg liggen de bezienswaardigheden dicht bij elkaar wat uitnodigt tot een heerlijke wandeling. Zo loop je langs deze burcht, de botermarkt maar ook het centrum met zijn waterval!

Wil je het verderop zoeken dan is een bezoek aan de baumwipfelpfad Saarschleife ook echt de moeite waard. Het prachtige uitzicht als je eenmaal boven bent kun je echt niet overslaan als je in de buurt bent. Heb je zin om nog een stukje verder te rijden dan kan ik zeker Burg Hogengeroldseck aanraden die gelegen is in het Zwarte Woud.

Ik ben in ieder geval een groot fan van dit deel van Duitsland. De prachtige natuur, de rust en de mooie bezienswaardigheden maken het een prima vakantieplek. Of je nu gaat voor een weekendje weg (want met zo’n 4 uurtjes sta je in Saarburg!) of een weekje weg. Er is genoeg te doen om je te vermaken, of je gaat voor een sportieve vakantie of eentje om helemaal tot rust te komen. Voor ieder wat wils!

Ben jij wel eens op vakantie geweest in Saarland?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.