Travel | Boomkronenpad in Waldkirch

boomkronenpad in waldkirch

Als het even kan en we zijn in de buurt van een boomkronenpad dan staat die sowieso op de planning van de vakantie. Dit keer waren we niet al te ver van een leuk belevenispad en besloten we om daar naar toe te gaan. Het boomkronenpad in Waldkirch (Duitsland / Zwarte Woud) is niet al te groot maar wel heel gaaf!

Tijdens onze vakantie naar de Elzas besloten we om voornamelijk onze tijd in het zwarte woud door te brengen. Best gek eigenlijk want je gaat natuurlijk op vakantie om de Elzas te ontdekken. Helaas gingen wij in een rare tijd waarbij het ineens een code Rood gebied werd in Frankrijk (maar voor Nederland gewoon op geel bleef staan) en wij dus eigenlijk liever niet iets wilde doen in dit gebied. Daarom sliepen we alleen op de camping en reden zo 2 km verder de grens over naar Duitsland om ons te vermaken. Het Boomkronenpad in Waldkirch werd het als eerste.

De weg naar het Boomkronenpad

boomkronenpad
Wie mij al langer volgt heeft al een aantal van dit soort paden voorbij zien komen. Het is vaste prik als we in de buurt zijn van zo’n pad. Het uitzicht is echt prachtig en het is echt één van mijn favoriete bezienswaardigheden van de vakantie. Maar haalt deze in Waldkirch ook die status, of viel het vies tegen?

Daar kan ik vrij kort over zijn. Het uitzicht was echt prachtig en daarvoor zou ik zeker nog een keer terug gaan. Maar de weg er naar toe vond ik echt heel vies tegenvallen! Je begint op de parkeerplaats waar een dagkaart €4,- kost (geen geld natuurlijk!). Daarna loop je langs een park en vervolgens begin je aan je klim naar boven. Zeker 1,5 km lang loop je heel erg stijl naar boven. Sommige stuk zelfs zo stijl dat de tranen in mijn ogen stonden, want pffh dat deed echt pijn aan de kuiten. Gelukkig staan er onderweg naar boven wel bankjes waar je even kunt zitten en voor kinderen zijn er verschillende informatie borden onderweg.

Het daadwerkelijke boomkronenpad

boomkronenpad in waldkirch
Eenmaal boven (behoorlijk moe en uitgeput van de klim) staat er een huisje met kassa waar je voor €6,50 een kaartje koopt (deze prijs is voor volwassenen). Het boomkronenpad is zo’n 200 meter lang wat vrij kort is vergeleken met de andere paden waar we eerder als eens waren geweest. Daarentegen loop je ook in een vrije rechte weg naar het uitzichtpunt, zonder verder echt te klimmen, dat deed je immers als op de weg ernaartoe! Het uitzicht is echt prachtig en bij goed weer zie je zelfs de Vogezen liggen. Ook de burcht ruïne op de berg er tegenover kun je goed bekijken vanaf het uitzichtpunt.

Voor kinderen is er genoeg te doen onderweg naar het uitzichtpunt. Zo zijn er ook hier verschillende informatie borden, bijvoorbeeld wat de hoogte is vanaf dat punt tot aan de grond. Maar ook een soort avonturen pad en verschillende speeltoestellen onderweg.

Toch vond ik het niet te vergelijken met de andere paden waar wij eerder als eens waren geweest. Dit was veel kleiner qua opzet en qua pad. Maar het is zeker eens leuk om te bezoeken. Let wel op dat de klim naar boven amper te doen is met een kinderwagen (we kwamen wel mensen tegen met kinderwagen maar je wilt niet weten hoe die mensen eruit zagen, als in; het is eigenlijk niet te doen!).

Heb jij al eens zo’n soort pad bezocht?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.