Travel | Bezienswaardigheden in Arcen

schanstoren arcen

Toen wij op vakantie waren bij camping Klein vink in Arcen (Limburg) hebben we redelijk wat bezienswaardigheden gezien. Wat is er allemaal te doen in en rondom Arcen? Wat raad ik aan, wat kun je wel of niet doen met slecht weer? Ik geef je mijn tips.

Op 17 mei, het was een heerlijk dag, gingen wij op stap in Arcen. Er waren een aantal bezienswaardigheden die we tijdens onze vakantie graag wilde zien. En die ook prima allemaal op 1 dag te doen zijn trouwens!

Bezienswaardigheden in Arcen

Laat ik beginnen met de bezienswaardigheden in Arcen zelf. Want er zijn een paar leuke dingen die je kunt bekijken of bezoeken. Een aantal daarvan hebben wij alleen bekeken, andere hebben we ook echt bezocht (ja daar zit een verschil in!).

1. Watermolen
Aan de Schans 20a, bevindt zich een watermolen. Daar zit momenteel een café/restaurant in, maar je kunt zeker nog wel wat zien en lezen van de geschiedenis.
Je rijdt er ook langs op weg naar de kasteeltuinen!
schanstoren arcen

2. Schanstoren
Niet ver van de Watermolen ligt de schanstoren. Of wat er nog zichtbaar van is, je kunt op een paar honderd meter de auto parkeren. Bij de toren (ruïne) staan meerdere borden met informatie. Je kunt er eventueel op het gras lekker zitten en van het water genieten. Het ligt namelijk pal aan de Maas. Toen wij er waren was het enorm druk met schepen die langs kwamen varen.
kasteel arcen

3. Kasteel Arcen & de kasteeltuinen
Ik dacht eerst dat dit misschien 2 aparte dingen zouden zijn, maar dat is dus niet zo. Het kasteel en de tuinen zijn alleen toegankelijk als je voorbij de entree bent geweest en daar betaal je voor volwassenen €19,50 voor (2022). Dat vond ik zelf echt teveel geld, dus wij besloten om alleen hier een klein beetje rond te lopen en foto’s te maken voor de entree. Je kunt namelijk het arsenaal zien net voorbij de poort (nog voor de entree) en ook het kasteel kun je goed op de foto zetten zonder dat je naar binnen hoeft om te betalen. Het was er enorm druk dus deels vanwege de prijs en deels vanwege de drukte dat we hier niet naar toe gingen.

Bezienswaardigheden rondom Arcen


In dit artikel wil ik het alleen nog hebben over Fort Hazepoot. Je hebt hier wandelroutes die je kunt lopen. Wij gingen voor de blauwe route, die we begonnen zijn bij Cafe de Fossa (hier kun je gratis parkeren en meteen starten aan de blauwe wandelroute). Je loopt voor een groot deel door het bos en deels langs de weg. De blauwe palen zijn goed aangegeven, al hadden ze het hele Fort wel wat duidelijker kunnen aangeven want wij liepen hier bijna ongezien langsheen.
Fort hazepoot Arcen
Ik heb wel foto’s gemaakt omdat ik het gewoon mooie heuvels vond, maar niet met de gedachte dat dit wel eens het fort had kunnen zijn. Heel bizar!
Ondanks dat kun je hier prachtig wandelen, je moet dit wel doen als je goed te been bent en een kinderwagen zou ik ook zeker niet aanraden gezien sommige steile stukken en smalle weggetjes.

Dat zijn voor mij nu de beste tips qua bezienswaardigheden in en rondom Arcen.
Een aantal andere bezienswaardigheden behandel ik in een aparte blogpost omdat ik hier veel over kon schrijven.

Ben jij al eens in de omgeving van Arcen geweest?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.