Travel | Bezienswaardigheden die op het lijstje staan – Elzas

camping kinzigtal in steinach

Ondanks dat alles nog onzeker blijft en ook zomaar zou kunnen veranderen, ga ik alvast wel een lijstje maken met bezienswaardigheden waar ik heen zou willen in de Elzas. In september gaan we een weekje naar de Elzas op de grens met Duitsland. Benieuwd wat ik zou willen zien?

De camping waar wij naar toe gaan ligt op een eilandje tussen de Rijn. Als we de brug oversteken zijn we in Duitsland (bijna gelijk in het Zwarte Woud!) wat ons de mogelijkheid geeft om genoeg bezienswaardigheden te gaan bezoeken (als we daar zin in hebben). In dit artikel noem ik een aantal dingen op die ik graag zou willen zien, maar niet perse op de planning staan (want we maken geen planning dit keer). Het zou tof zijn om alles te kunnen bekijken, maar we houden ook zeker iets over voor een volgende keer.

Bezienswaardigheden rond de Elzas

Volgens de website van Canvas zouden er een heleboel bezienswaardigheden zijn rondom de camping. Nu ben ik via google maps gaan zoeken naar plekken die wij zouden kunnen bezoeken of zouden willen doen. Wat mij in eerste instantie erg tof lijkt is om een stuk van het eiland te gaan lopen. Dit loopt namelijk behoorlijk ver door en lijkt mij erg rustgevend om langs het water te lopen. Maar wat zou ik nog meer willen zien of doen deze vakantie?

Concentratiekamp Struthof
Ik heb een behoorlijke interesse in alles wat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog. Tijdens mijn zoektocht op Google maps kwam ik Concentratiekamp Struthof tegen die in het plaatsje Natzwiller ligt in Frankrijk. Het ligt zo’n 60 kilometer van Straatsburg af en lijkt mij nog redelijk te doen qua afstand van de camping. Volgens de routeplanner zou het zo’n 77 kilometer van de camping liggen en is het bijna 1,5uur rijden.

Memorial Museum of the Maginot Line of the Rhine
Om nog even in deze hoek te blijven, maar ook omdat deze een stuk dichter bij de camping ligt, een museum van de Maginot Line. Alleen de buitenkant is al indrukwekkend om te zien.

Wat wil ik nog meer gaan doen?

Ik moet zeggen dat het aardig lastig is om iets te vinden wat vrij toegankelijk is op dit moment. Er is veel gesloten vanwege eventuele besmettingen en het niet kunnen houden aan minimaal 2 meter afstand.

Les Fortifications de Neuf-Brisach
Dicht bij de camping ligt het plaatsje Neuf-Brisach waar een hele mooie vestingmuur te zien is. Hier wil ik zeker even doorheen wandelen want dit lijkt mij erg indrukwekkend. Gelukkig is dit vrij toegankelijk en ga ik er dan ook vanuit dat dit wel mogelijk is.

Tjonge wat is het lastig om zo te plannen omdat zoveel dicht is op dit moment. Daarbij moet je in Duitsland en in Frankrijk bij veel plekken ook een mondkapje op en uiteraard de afstand tussen elkaar bewaren. Niet eerder heb ik zoveel moeite gehad om maar een paar dingen op te noemen wat ik zou willen/kunnen doen. Ik hoop dan ook dat zodra wij daar naar toe gaan het misschien al iets minder is en wij via de camping of via Canvas Holidays ook nog de nodige tips krijgen wat er te doen is. Of misschien heb jij wel een goede tip?

Ben jij al eens op vakantie geweest in de Elzas?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.