Travel | Baumwipfelpfad Saarschleife (Duitsland)

baumwipfelpfad saarschleife

Wil je genieten van een prachtig uitzicht? Ben je gek op bergen, rivieren en houd je echt van het bos? Dan is deze baumwipfelpfad Saarschleife echt iets voor jou! Ik ben dus echt groot fan van dit soort paden die je voor een paar euro al kunt bewandelen. Inmiddels telt Duitsland er al 16 en zijn er in omliggende landen als Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije ook al van dit soort boomkroonpaden.

Je hebt al kunnen lezen op mijn website dat ik ook de baumwipfelpfad in de Bavarian Forest en het Zwarte woud heb bezocht en nu komt daar een 3e boomkronenpad bij. Ik ben echt groot fan van dit soort paden en ook voor kinderen is dit een hele leuke manier om kennis te maken met de natuur. Voor zowel volwassen als kinderen een heel leuk dagje (en betaalbaar) weg met aan het einde een prachtig uitzicht. De klim naar boven maakt het echt helemaal goed!

Baumwipfelpfad Saarschleife

baumwipfelpfad saarschleife
Met een lengte van zo’n 1,250 meter en een hoogte van zo’n 3 tot 23 meter boven de grond maak je een prachtige wandeling door de natuur van Saarschleife (oftewel saarland). Tijdens je wandeling naar het hoogte punt zijn er verschillende informatie borden en activiteiten te doen. Dit alles gaat over de lokale natuur en dieren, maar hier toch wel voornamelijk over het verhaal van de eekhoorn. Met een beetje geluk en zonder al te veel herrie heb je het geluk om een aantal eekhoorntjes te zien in de bomen! Boven aan de toren is het uitzicht echt prachtig en bij helder weer kun je onwijs ver kijken. En dat alles kun je op de terug weg naar beneden nog even van genieten. (ondanks dat het een beetje bewolkt was die dag, kon je nog onwijs ver kijken!) We hadden die dag behoorlijke mist maar naar mate we verder naar boven liepen werd het helemaal helder en konden we erg ver kijken. Het uitzicht is er echt prachtig!

Handige informatie
baumwipfelpfad

Adres:
Cloef-Atrium
66693 Mettlach-Orscholz (Germany)

Entreeprijzen: (prijzen 2019!)
– Volwassenen €10,00
– Kinderen onder 6 jaar zijn gratis
– Kinderen tussen 6 en 14 jaar €8,00
– Familie ticket voor 2 volwassenen en kinderen €21,50

Openingstijden:
– Januari tot maart van 9.30 tot 16.00 uur
– April van 9.30 tot 18.00 uur
– Mei tot september van 9.30 tot 19.00 uur
– Oktober van 9.30 tot 18.00 uur
– November en december van 9.30 tot 16.00 uur
Gesloten van 18 november tot 29 november en op 24 december.

Waar heb je nog meer van dit soort gave paden?

Zodra ik naar Duitsland op vakantie ga kijk ik altijd even of er ergens in de buurt een leuk wandelpad ligt. Mijn voorkeur gaat echt uit naar deze belevenispaden daar je met een hele andere belevenis een wandeling maakt en aan het einde op het hoogste punt heel erg wordt verrast door de schoonheid van de natuur.

Er zijn inmiddels al een heleboel van dit soort belevenispaden gebouwd de afgelopen jaren. Niet alleen in Duitsland maar ook in Tsjechië, Polen, Oostenrijk en Zwitserland hebben inmiddels één of meerdere van dit soort paden. Maar de meeste liggen wel in Duitsland. Duitsland telt wel echt de meeste paden, want op dit moment zijn er maar liefst 16 stuks en daar zal het niet bij blijven gok ik. Wil je meer informatie over verschillende landen, neem dan een kijkje op 27 vakantiedagen voor reisverslagen, informatie en nog veel meer!

Ik ben fan en zal ook alle andere paden op mijn bucketlist zetten. Inmiddels heb ik er 3 bewandeld en komen daar er natuurlijk nog veel meer bij!

Heb jij wel eens zo’n leuk wandelpad belopen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Travel | Baumwipfelpfad Saarschleife (Duitsland)

Comments are closed.