Tortelloni ricotta en spinazie

Tortelloni ricotta en spinazie

Tijdens mijn boodschappen rondje door de Jumbo zag ik iets liggen waar ik gelijk heel nieuwsgierig naar werd. Ik nam het mee in mijn winkelmandje, en besloot om dit eens uit te proberen. Ik heb het over de verse pasta; tortelloni ricotta en spinazie (pasta fresca). Echte italiaanse pasta bereid met vrije uitloopeieren, maar is het wat?

Laat ik beginnen met dat ik echt een pasta mens ben, ik ben echt onwijs gek op pierogie / ravioli. Maar met spinazie had ik nog nooit gehad, laat staan met ricotta. Ik had wel mijn twijfels toen ik dit in het mandje legde, want zou ik het wel lekker vinden? En daar is maar 1 manier om achter te komen, door het gewoon eens uit te proberen. Zo gezegd zo gedaan, ik maakte het klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, en begon te proeven..

Tortelloni ricotta en spinazie

Tortelloni ricotta en spinazie
Op de verpakking staat dat je het moet koken voor 3 a 4 minuten. Zelf heb ik even net iets langer gedaan, omdat mijn water nog niet helemaal kookte toen ik de tortelloni in het water deed. Ik liet de pasta even gaar worden, en pakte vervolgens een bord om het op te scheppen. Eenmaal aan tafel had ik lange tanden, want het rook niet echt heel lekker. Maar dat kan ook gewoon aan mij liggen, want ik heb zo’n andere geurbelevenis sinds de afweer remmende medicijnen. Maar goed, ik nam een hap van de tortelloni ricotta en spinazie, en het was echt heerlijk!

Ik heb echt onwijs genoten van deze maaltijd. De spinazie is totaal niet overheersend, en het had net zo goed broccoli kunnen zijn. De ricotta was ook niet overheersend, maar gewoon lekker. Precies een goede verhouding van beide. De volgende dag had ik nog wat over, en bakte ik het op om te kijken of dat misschien ook lekker zou zijn. Ik bakte er ook gelijk een paar stukjes rode ui bij mee, en proefde het vervolgens. Ik vond dat ook erg lekker, en het lijkt mij ook erg lekker met bijvoorbeeld een kaassaus die je over de broccoli heen doet. Ja ik zou dit zeker nog een keer kopen als ik niet weet wat ik moet eten.
Tortelloni ricotta en spinazie

Er zijn van de verse pasta’s van de Jumbo nog meer smaken. Zouden jullie het leuk vinden om die ook eens te zien op mijn blog? Nouja alleen als ik een keer niet weet wat ik moet eten hoor, niet dat ik nu gelijk naar de supermarkt ren om ze in te slaan!

Eet jij wel eens verse pasta?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Tortelloni ricotta en spinazie

  1. 250 gram en je hield over ?
    ik neem soms ook wel zo’n kant en klaar bakkie mee , maar meestal doe ik zelf kokkerellen en ook heel graag pasta mjummie

    1. Ja! Ik ben een grote eter, en zeker als er pasta op het menu staat, maar kreeg het hele bakje niet op. Het is echt voedzaam, wat ik niet verwacht had.

Comments are closed.