Tips voor warme voeten deze winter!

tv programma's

Wat hadden we een geluk de afgelopen week met het mooie weer. Nu de dagen kouder beginnen te worden en de winterkleding weer uit de kast getrokken wordt is het tijd om een aantal tips met je te delen! Tips voor warme voeten deze winter, want als de meeste van jullie wel weten ben ik een enorme koukleum!

Het koud hebben maakt je creatief, althans dat is wat ikzelf heb ervaren. En je raad het vast al, er zijn zoveel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken. Zo kun je bij Schoenenwinkel Donelli hele mooie pantoffels kopen. Benieuwd wat ik zelf doe om warme voeten te hebben?

Warme voeten deze winter

1. Pantoffels
Het zal je niet verbazen, maar warme dames pantoffels doen echt wonderen! Ze houden je voeten warm! Daarnaast zijn pantoffels een stuk steviger als sloffen en is dit ook nog eens beter voor je voeten. Omdat pantoffels een stuk steviger zijn, houden ze ook meer warmte vast wat weer zorgt voor warmere voeten. Neem bijvoorbeeld de bekende Uggs pantoffels!

2. Cosy socks
Misschien ken je ze wel, van die dikkere sokken die heerlijk zacht zijn maar ook zorgen voor warme voeten. Ideaal als je op de bank een film of serie zit te kijken. Geen koude voeten meer voor jou!
tv programma's

3. Laagjes!
Nu verklaar je mij waarschijnlijk voor gek, maar laagjes doen wonderen. Ja echt, ik draag al jaren in de winter 2 paar sokken. Eerst een enkelsokje die dicht op de huid zit en daaroverheen bijvoorbeeld een cosy socks (oké en dan nog pantoffels!). Ik zei toch dat ik het koud had? Net zoals bij kleding helpen laagjes om de warmte bij je lichaam te houden en dus ook sokken kunnen daarvoor zorgen.

Wat je ook kunt doen als je koude voeten hebt?


Naast laagjes, pantoffels en nog meer sokken zijn er natuurlijk ook andere dingen die je kunt doen om je voeten warm te krijgen. Maak bijvoorbeeld een voetenbadje met zeezout. Door je voeten op te warmen in een voeten bad, krijg jij het ook vanzelf warm.
Toen ik nog op school zat, dat is alweer een paar jaar geleden, had ik in de winter altijd een maat groter. Zo kon ik extra dikke sokken aan in mijn schoenen. Natuurlijk helemaal niet handig want zo kan je de schoenen niet dragen als het niet extreem koud is.
En soms kan het ook slim zijn om eens naar de huisarts te gaan als je echt veel last hebt van koude voeten. Er is vaak een verband tussen koude voeten en koude handen. Zo kwam ik er na een bezoekje aan de huisarts achter dat ik niet alleen bloedarmoede heb waardoor ik het zo koud heb, maar ook een vitamine B12 tekort. Door dit aan te pakken verdwijnen de koude handen en voeten vaak na een paar weken. Mocht je geen tekort hebben dan kun je natuurlijk bovenstaande tips toepassen en warme dames pantoffels aantrekken!

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd of jij naast bovenstaande tips, nog meer tips hebt voor warme voeten. Wat doe jij in de winter om warme voeten te houden, welke tip moeten wij weten?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.