Tips voor het maken van een eigen veranda aan huis!

eigen veranda

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor het zelf maken van meubels, maar het maken van een eigen veranda behoort ook zeker tot een optie! En dat hoeft helemaal niet moeilijk en duur te zijn. Daarom geef ik je graag tips voor het maken van een eigen veranda aan huis! Met ramen van dubbel glas maak jij je eigen tuinkamer, waar je vele uren door gaat brengen.

Een groot voordeel van het zelf maken van een veranda of tuinhuis is dat je snel kunt beginnen, veel goedkoper uit bent en daarnaast ook volledige vrijheid hebt bij het samenstellen en maken. Alles begint bij het maken van een plan. Welke materialen ga je gebruiken, welke afmetingen heb je nodig en waar ga je deze materialen kopen? In deze blog help ik je een beetje op weg, bijvoorbeeld dat je bij Glas Gigant heel eenvoudig en snel glas op maat kunt bestellen.

Van tekening tot je eigen veranda

Nu kan ik een heel stappenplan schrijven hoe jij je eigen veranda kunt bouwen, maar het spreekt voor zich dat je begint met een tekening. Meet de ruimte op waar de veranda moet komen, hoe hoog deze moet worden en welke afmetingen de materialen moeten hebben om de veranda te kunnen maken. Om je een idee te geven hoe zo’n tuinkamer of veranda eruit kan zien, heb ik een foto bijgevoegd hieronder hoe onze tuinkamer eruit ziet.

eigen veranda

Om ook te kunnen genieten onder de veranda als erg geen zonnetje schijnt is het handig om gebruik te maken van ramen en/of deuren. Je wilt zoveel mogelijk licht naar binnen hebben, daarom is het plaatsen van grote ramen of een schuifpui een ideale oplossing. Voor de grote ramen kun je gebruik maken van glas. De dubbel glas prijs is nog redelijk betaalbaar, zeker in combinatie met het op maat kunnen bestellen maakt het de ideale oplossing voor het maken van je eigen veranda. Je kunt bijvoorbeeld een grote glanzen wand maken aan, maar ook meerdere grotere ramen waarbij je gebruik maken van een frame waar het glas in zit.

Dubbel glas en ook isolatie?

Kies niet alleen voor dubbel glas, maar kijk ook naar de rest van de isolatie. Door een kleine laag isolatie aan te brengen blijft de temperatuur in de tuinkamer het hele jaar aangenaam. Dus ook als het vriest buiten is de tuinkamer een fijne ruimte om tijd in door te brengen.
Zelf zou ik kiezen voor zowel dubbel glas, misschien zelfs wel HR++ glas, die ook te bestellen is bij Glas Gigant, maar ook voor het isoleren van de rest ruimte. Ook dit is makkelijk zelf te doen door isolatie materiaal te kopen bij de bouwmarkt en op maat te snijden en vast te maken aan de wanden van de tuinkamer. Dit zorgt er tevens voor dat de tuinkamer winddicht wordt, dus geen vervelend koud briesje in je nek! Ik weet in ieder geval een leuk project voor als ik straks een huisje met tuin heb!

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.