afgelopen weekend
Lifestyle

Tips voor een ontspannen vakantie

Op vakantie gaan is leuk, maar het kan voor sommige mensen behoorlijk stressvol beginnen. Om nou ontspannen te beginnen aan je vakantie heb ik een aantal tips voor je op een rij gezet. Want stress is nergens voor nodig als je op vakantie gaat. Hier mijn tips voor een ontspannen vakantie.

Op vakantie gaan is leuk, maar er komen veel dingen bij kijken. Je moet van alles regelen en eventueel nog aanschaffen. En wat dacht je van het inpakken van de koffers met kledingen en misschien zelfs nog wel eten. In heb een aantal tips voor je als je ontspannen wilt beginnen aan de vakantie. Want mijn vakantie begint altijd heel erg ontspannen!

Ontspannen vakantie

Ik kan soms best een stresskip zijn, en daarom is het goed om even tot rust te komen. Op vakantie gaan is een mogelijkheid om even stress vrij te zijn. Maar hoe begin je een vakantie nou ook stress vrij? Alles heeft te maken met plannen. Als je op tijd begint met voorbereiden hoe je je niet meer druk te maken als de vakantie daadwerkelijk begint.

Het begint allemaal zo’n 4weken voor vertrek. Wat kun je nu alvast doen, wen wat moet er allemaal gedaan worden. Maar een lijst en werk deze de komende 4 weken af. Uiteraard allemaal wel redelijk op volgorde, en houd goed bij wat je al gedaan hebt. Zo voorkom je stress momenten.

Wat kan er op zo’n lijstje staan?
– Kleding bij elkaar zoeken, en eventueel nog wassen
– Koffers inpakken
– Kijk of je paspoort of ID-kaart niet verloopt tijdens de vakantie periode
– Welke taken moeten er voor de vakantie nog gedaan worden
– Wie past op het huisdier?
– Zoek uit hoe je moet rijden
– Vraag eventueel een vignet aan voor een desbetreffend land

Dit zijn maar een paar dingen die je op je lijstje zou kunnen zetten. Mijn stressvrije vakantie is op zich al begonnen op het moment dat we besloten om op vakantie te gaan. Ik houd heel erg van vooruit plannen, en mijn koffer staan dan ook al een tijdje klaar. Een week voor de vakantie ga ik nog eens door de koffer heen, en was ik eventueel nog wat dingen. En ik kan dan eventueel ook nog wat warmere kleding meenemen mocht de weersverwachting niet top zijn. Verder staat de vouwwagen al ingepakt en kunnen we er in principe zo mee weg.

Heb jij nog tips om een ontspannen vakantie tegemoet te gaan??

2 thoughts on “Tips voor een ontspannen vakantie”

  1. Mooi verhaal Carolien en goede tips maar waarom al die stres ga naar een naturisten camping dan hoef je al die kleren al niet in te pakken als je graag zelf rijd zet je Tom Tom op het juiste adres bv. Furedi ut 1 Tiszafured en je hoeft alleen maar in te stappen en een uurtje of 20 later ben je op plaats van bestemming en hier kan je volledig tot rust komen.midden in de natuur.mocht je liever vliegen boek een ticket Eindhoven / Debrecen vandaar per trein naar Tiszafured. Onze website natuurcamp.com

    1. Ooh nee dat is niets voor mij. Houd liever mijn kleding aan 🙂 Maar stress heb ik zeker niet hoor als ik op vakantie ga. Maar kan me wel heel goed voorstellen dat anderen hier “last” van hebben.

Comments are closed.