Tips voor als je ongesteld bent!

ongesteld

Ongesteld zijn, het is een zeer onder geschoven onderwerp. Al helemaal op internet. Je leest er nauwelijks blogs over, terwijl het een goed bespreekbaar onderwerp moet zijn. Want het is niet leuk, maar hoort erbij. Hier dan ook wat tips om die ene week per maand door te komen.

Sommige mensen zijn gezegend met 2 of 3 dagen ongesteld zijn per maand. Anderen hebben enorme krampen en kunnen nauwelijks functioneren. En eigenlijk is het iets moois, want het betekend namelijk dat je ‘vrouw’ bent en dus in staat bent om kinderen te krijgen. Dat is toch eigenlijk iets heel moois?

Tips tijdens deze periode

Je hoeft maar hooguit 1 week per maand even op de zure appel bijten. Om deze tijd iets te verzachten en redelijk comfortabel door te komen heb ik een aantal tips voor je verzameld. Ik pas ze al jaren toe en ik ben er erg tevreden over. Ondanks dat ik ongesteld zijn nog steeds niet leuk vind!

Tip 1: Slik de pil
Als je aan de pil bent weet je precies wanneer je ongesteld gaat worden. Je hebt namelijk een stopweek waarin dat gebeurt. Ga je bijvoorbeeld op vakantie of heb je belangrijke toetsen, kun je altijd een keer doorslikken. Wist je namelijk dat je maar minimaal 4 keer per jaar ongesteld hoeft te worden?

Tip 2: Maak een kruik
Heb je veel last van buikpijn of krampen? Maak dan een warme kruik en houd die tegen je buik. Zo heb je er een stuk minder last van.

Tip 3: Gebruik goede maandverband
Dit is natuurlijk per persoon verschillend, maar ik zweer bij de maandverband van de Libresse en dan me name de donker roze. Ze zitten heerlijk (je voelt ze nauwelijks), en hebben fijne verpakkingen.

Tip 4: Ben je er echt ziek van?
Ben je er echt ziek van en voel je je echt niet lekker? Kruip dan lekker in bed en blijf een dagje thuis. Ga lekker netflix kijken en zorg voor afleiding. Heb je heel veel pijn en ben je er echt heel goed ziek van, bezoek dan eens de huisarts! Er zijn tegenwoordig genoeg middelen om je niet zo beroerd te voelen! De huisarts kan je hierbij helpen.

Tip 5: Chocolade!
Vrouwen die ongesteld zijn hebben gewoon chocolade nodig. Gewoon even aan toegeven. Volgende week doe je weer aan diëten en gezonde voeding, nu even niet!

Wist je dat je van paracetamol slikken dunner bloed krijgt en je daardoor meer gaat lekken. Heb je echt veel pijn maak dan gewoon een kruik en duik lekker je bed in. Je zit echt niet te wachten op een overstroming, het is op zich zo al erg genoeg. En houd in je achterhoofd; het hoort bij het vrouw zijn!

Vertel eens wat jouw beste tip is voor als je ongesteld bent?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Tips voor als je ongesteld bent!

  1. Ook hier mag men aandacht aangegeven. Al wordt er al te vaak over gezwegen.

    Aum Shanthi

Comments are closed.