Tips & tricks | Hoe ik mijn nagels verzorg

nagels verzorg

Mijn nagels braken altijd heel snel af. Lange nagels waren niet voor mij weggelegd dacht ik lang. Tot ik bepaalde snufjes vond om mijn nagels te verzorgen waardoor ze wel gingen groeien! Benieuwd hoe ik mijn nagels verzorg en wat ik aanraad? Lees dan snel verder.

Nu alvast een kleine disclaimer vooraf. Ik heb namelijk de ziekte van crohn waardoor ik sowieso een andere opname qua voedingsstoffen heb dan ‘gezonde’ mensen. Door bepaalde medicijnen is mijn haar niet meer wat het was, breken mijn nagels makkelijk af en heb ik een erg droge huid.

Nagels verzorgen – mijn versie!

Sinds ik de ziekte van Crohn heb en daarvoor verschillende medicijnen moest gebruiken, daar zelfs dit jaar aan geopereerd ben, is mijn lijf niet meer wat het vroeger was. Mijn nagels breken makkelijk af, mijn haar is een stuk dunner en ik heb een erg droge huid. Na jaren van alles te hebben geprobeerd, heb ik nu een voor mij zo goed mogelijke manier gevonden om alle 3 de dingen aan te pakken. Hoe ik mijn nagels verzorg, mijn huid en haar ondersteun en wat mijn tips voor jou zijn?

Tip 1: Gebruik een goede base coat voor je nagels!
Sinds ik zeker 1x in de 2 weken een goede base coat op mijn nagels smeer merk ik dat mijn nagels een stuk sterker zijn en ook niet zo snel meer afbreken. Ik kreeg ineens langere nagels!
swisse

Tip 2: Gebruik goede supplementen!
Echt een aanrader zijn de Haar Huid Nagels tabletten van Swisse Beauty. Op basis van natuurlijke extracten, hoog in biotine, zink en antioxidanten, vitamine C en selenium. Sinds ik dit gebruik heb ik sterke en lange nagels die niet doorzichtig zijn maar gewoon wit! Daarnaast merk ik dat mijn haar minder snel afbreekt en zelfs lekker aan het groeien is! Ook mijn huid lijkt minder droog en geïrriteerd.

In de Haar huid nagels tabletten van Swisse Beauty zit 15,6% RI (referentie inname) Vitamine A, 5200% Biotine, 100% vitamine C, 182% Selenium, 150% Zink en bevat daarnaast nog bloedsinaasappelextract en granaatappelextract.
Wil je nou alleen je huid ondersteunen? Dan raad ik de Collageen+ shots aan! Swisse is verkrijgbaar via www.swisse.nl

Thats it?

Nee, natuurlijk zijn er meer dingen die mee spelen bij het verzorgen van je nagels, haar en huid. Ik probeer zoveel mogelijk water te drinken elke dag, voor mij geen frisdrank! Naast water wissel ik af met verse munt thee, of een kopje koffie (1 kopje per dag).
Als mijn nagels dan toch scheuren op de een of andere manier, want dat kan natuurlijk! Dan knip ik ze niet af, ik scheur ze verder af (mits ze niet al te diep ingescheurd zijn!). Ik kan namelijk absoluut niet tegen vijlen, daar wordt ik helemaal naar van en heb gemerkt dat als ik ze afscheur ze dan al glad zijn.

Dus nog een keer de tips op een rij:
1. Goede base coat eventueel met een versterkende factor
2. Goede supplementen
3. Veel water drinken
4. Zo min mogelijk knippen/kort maken

Hoe verzorg jij je nagels?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Tips & tricks | Hoe ik mijn nagels verzorg

Comments are closed.