Tip(s) tegen een herfstdip!

mond verbrand

Wanneer de blaadjes aan de bomen weer gekleurd worden, weet je dat de herfst in aantocht is. De paddenstoelen steken de grond uit, kastanjes en eikeltjes vallen en het regent een stukje meer dan normaal. Ligt die herfstdip in het zicht? Dan is het tijd om deze tips op te volgen!

De dagen worden korter (het is sneller donker buiten) en de regen lijkt vaker aanwezig dan de zon. Stop! Kom uit die negatieve gedachten, we gaan ze eens even goed positief maken, want die herfstdip zitten we niet op te wachten. Wat is er mooi aan de herfst? Vind je het niet super fijn om ’s avonds de kaarsjes aan te doen en onder een plaidje een nieuwe serie op Netflix te kijken?

Maak van de herfst iets positiefs!
Winterse outfit met 2 verschillende dames riemen combineren

Wat dacht je van alle super mooie foto’s die je tijdens de herfst kunt maken. Maak een boswandeling waarbij je met je voeten tegen alle blaadjes op de grond aantrapt. De buitenlucht doet je gelijk goed door de frisse lucht die je binnenkrijgt. En daarbij krijgt je lichaam gelijk daglicht op de huid waardoor het lichaam cortisol aanmaakt (het stofje dat je wakker, alert en stressbestendig houdt!).

Naast het naar buiten gaan is het ook belangrijk dat je een stabiel ritme ontwikkeld. Sta elke dag op het zelfde tijdstip op en ga rond dezelfde tijd naar bed. Dit zorgt niet alleen voor structuur ook kan je lichaam beter de biologische klok instellen waardoor je standaard wakker wordt rond een bepaald tijdstip of heel erg moe wordt rond een tijdstip. Dus ook op die vrije dag en het weekend!

Nog meer tips tegen die herfstdip!

Mijn frisdrank, vette hap of andere ongezonde dingen. Dit is niet alleen voor de herfstdip maar voor de algehele energie voorraad van je lichaam.

Wil je nog meer tips om een herfstdip te voorkomen, lees dan zeker mijn eerdere artikel over een herfstdip. Daar lees je onder andere hoe je een herfstdip herkent en wat hele simpele elementen zijn die je kunt toepassen tegen een herfstdip.

Heb jij wel eens last van een herfstdip?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Tip(s) tegen een herfstdip!

  1. Handige en zeer fijne tips.
    Lezen is ook goed.
    Eet fruit voldoende groedsa mnd.

    Een fijne dag ‍♀️

Comments are closed.