Tips om minder geld uit te geven aan kleding

Toen ik mijn kledingkast aan het uitruimen was, kwam ik tot de conclusie dat ik geen nieuwe kleding meer nodig had. Dat gaf me gelijk het idee om dit artikel te schrijven. Tips om minder geld uit te geven aan kleding. En ze zijn eigenlijk vrij simpel, en het begint allemaal bij jezelf!

Okey ik kwam tot de conclusie dat ik echt nog genoeg kleding in mijn kast heb liggen. Ik vind dat ik geen nieuwe kleding hoef te kopen voor nu. En eigenlijk ook gewoon tot dat ik dit niet meer kan dragen. Waarom moeten we van die uit puilende kasten hebben, vol met kleding die we waarschijnlijk ook niet eens aantrekken? Ik was er klaar mee. Dat wil ik niet meer.

Tevreden zijn met wat je hebt

Ik kwam tot de conclusie dat ik tevreden moet zijn met dat wat ik nu heb, en dat daar geen nieuwe dingen bij hoeven te komen. Eerst deze items eens gaan dragen, en gaan ‘slijten’. Kleding in je kast hebben liggen, die je daadwerkelijk allemaal draagt, en die je met alles kunt combineren. Ik deed weg waar ik niet gelukkig van werd, maar deed daarvoor niets in de plaats terug. En nog is mijn kast vol. Kom echt niets te kort, en zal nu eindelijk eens alle items in mijn kast kunnen dragen.
eerste kerstdag

Tips om minder geld uit te geven aan kleding
– Vraag jezelf af of je het ECHT nodig hebt
– Spreek met jezelf een bedrag af, wat een item maximaal mag kosten
– Loop eens voorbij die winkel, en ga eens niet naar binnen
– Bedenk wat je kunt doen met het geld dat je niet uit geeft aan kleding!
– Maak een lijstje met waar je voor wilt sparen ipv geld uit geven aan kleding
– Ga eens langs de kringloop, er hangen vaak ook nieuwe items tussen

Alles begint bij jezelf. Wil je minder geld ergens aan uit geven, dan zal je doelen moeten opzetten. Jezelf afvragen of je dat 8e spijkerjasje wel echt nodig hebt. Of je die sneakers moet hebben, terwijl je er nog 3 thuis hebt liggen. Ga eens bij jezelf na of je wel gelukkig wordt van items die je niet draagt. Waarom zou je met zoveel kleding stukken in je kast willen zitten, waar je niet gelukkig van wordt.

Vraag: Koop jij wel eens kleding, die je vervolgens nooit draagt?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.