Tips om liever voor jezelf te zijn!

jurkje yaya women

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk voor een gelukkig leven. Het leven draait niet om anderen naar hun zin maken of doen wat anderen van jou verwachten. Voor jezelf zorgen is naast grenzen aangeven nog zoveel meer! Tips om liever voor jezelf te zijn want daar kunnen we allemaal wel eens aan herinnert worden.

Ze zeggen wel eens, je kunt alleen goed voor je omgeving zijn als je ook goed bent voor jezelf. En eigenlijk hebben ze daar ook helemaal gelijk in! Laten we onszelf op plek 1 zetten en daarna pas anderen. Ik ben er van overtuigd dat als je goed voor jezelf zorgt, je nog beter voor anderen kunt zorgen. Maar hoe kun je nou liever voor jezelf zijn?

Tips om liever voor jezelf te zijn?

Er zijn natuurlijk een aantal standaard dingen die je kunt doen om liever voor jezelf te zijn. Denk aan af en toe eens gewoon ‘Nee’ zeggen tegen anderen. Ga voor goed eten, zo min mogelijk bewerkt, terug naar de basis. Bevorder je spijsvertering door de dag te starten met een glas warm water met wat gember en honing. Je lichaam zal je dankbaar zijn.
Maar vandaag ga ik je tips geven die misschien niet 1,2,3 in je opkomen.

Leer hoe je liever voor jezelf kunt zijn, probeer het en je wordt er steeds beter in!

Tips waar je misschien niet meteen aan denkt?

  • Massage
    Ga voor een heerlijke massage, maar een zelf massage kan ik ook zeker aanraden! Masseer je benen, schouders, nek en slaap. Het is ontspannend maar houdt ook je gewrichten soepel en verbetert je bloedsomloop.

  • Beauty slaapje
    Het is helemaal niet gek om af en toe eens een rustmoment te pakken. Je zult merken dat je er daarna weer even tegenaan kunt. Ben je niet zo van een slaapje, ga dan mediteren. Maar dat betekend ook dat je op tijd naar bed moet gaan in de avond. Probeer hier echt een ritme in te vinden. Probeer ook om in elk geval 8 uur slaap te hebben elke nacht.

  • Maak een wandeling
    Voor mij is een wandeling echt een ontspan momentje. Maar ook een momentje om even te ontluchten, even mijn gedachten te verzetten. Het hoeft geen grote wandeling te zijn, 20 minuutjes elke dag en je gaat echt verschil merken.

Ben jij wel lief voor jezelf? Neem jij wel eens echt tijd om te luisteren naar wat JIJ nodig hebt?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.