Tips om je telefoon verslaving aan te pakken!

Refurbished mobiel

Zit jij ook veel te veel op je mobiele telefoon te kijken, eindeloos te scrollen, berichten te lezen, spelletjes te spelen en valt het je op dat je maar weinig tijd over houdt voor andere dingen? Dan ben je duidelijk verslaafd aan je telefoon! 4 Tips om je telefoon verslaving aan te pakken en om je verbruik te verminderen.

Sinds de intrede van de mobiele telefoon aka smartphone zitten we massaal aan dit apparaat gekluisterd. Er gaat geen uur voorbij dat je niet even kijkt of je een gemist berichtje hebt, een belletje of een appje. Dat hebben we ons aangeleerd in de afgelopen jaren. Maar hoe kun je die telefoon verslaving nou aanpakken?

Een telefoon verslaving

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je smartphone gebruik minder aantrekkelijk te maken. Van een ander telefoonhoesje tot apps die je gebruik beperken. Welke manier past het beste bij jou?

1. Een ander telefoonhoesje.
Door te kiezen voor een smartphonehoesjes van Casimoda bijvoorbeeld. Eentje met een klepje zodat je niet direct op je scherm kijkt. Door deze extra handeling moet je nadenken en hierbij kun je besluiten om je mobiele telefoon nog even weg te leggen.
5x bijzondere en opvallende manieren om je bedrijf / blog te promoten!, mobiele telefoon, telefoon verslaving,

2. Een app!
Er zijn tegenwoordig vele apps die bijhouden hoe vaak je je telefoon pakt en voor hoelang je dat doet. Neem nou de app Moment. Het geeft je inzichten en kan best confronterend zijn als je er achter komt dat je toch vaker die smartphone erbij pakt dan je dacht.

3. Leg hem gewoon weg
Door hem op een plek weg te leggen waar je hem niet perse steeds tegen komt, pak je hem er natuurlijk ook niet snel meer bij. Zo doe je eerst dingen die belangrijk zijn, bijvoorbeeld schoonmaken, de administratie of simpel weg andere dingen die voor gaan.

4. Push berichten
Deze heb ik vanaf het begin gelijk uit gezet. Dit scheelt heel veel verleiding om toch even te kijken wat voor berichtje er binnen komt. Helpt dit nog niet, zet dan gewoon internet of wifi uit zodat je ook geen andere berichten meer ontvangt. Of zet de Niet storen modus aan.

Ben jij verslaafd aan je telefoon of valt het nog mee?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Tips om je telefoon verslaving aan te pakken!

  1. Ik ben wel een beetje verslaafd, wat stamt uit mijn bedrijf dat ik het gevoel heb snel te moeten reageren op berichtjes etc. Hierdoor kijk ik echt vaak op mijn telefoon omdat ik niks wil missen. Ik denk ook dat dat van mij verwacht word, Toch probeer ik dat wel te minderen, door gewoon inderdaad minder de telefoon te pakken en naast me te laten liggen (op zijn kop).

Comments are closed.