Tips om je mobiel af en toe weg te leggen!

Refurbished mobiel

Herken jij dat, het gevoel dat je altijd bereikbaar moet zijn? Dat je steeds maar op je smartphone kijkt of je nieuwe berichtjes hebt en het gevoel hebt dat je alles moet delen? Het is tegenwoordig gek om niet continu bereikbaar te zijn of steeds je mobiel vast te hebben. Ik was er klaar mee en ging op zoek naar tips om je mobiel af en toe weg te leggen!

Heerlijk kan ik je vertellen. Even niet bereikbaar zijn, even niet door facebook scrollen of de nieuwste instagram stories bekijken, gewoon even die mobiel aan de kant en echt op iets kunnen focussen. Maar hoe doe je dat, als je eigenlijk verslaafd bent aan je smartphone?

Het hebben van een smartphone

Het is tegenwoordig heel erg normaal om een smartphone te hebben. Hoe nieuwer hoe beter, want die is voorzien van de nieuwste technieken en mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de iPhone 12? Het schijnt dat deze iPhone dit jaar nog op de markt komt en voorzien is van vele opties. Deze telefoon krijgt bijvoorbeeld een OLED scherm, waardoor het nog leuker is om te surfen en te streamen op je mobiel. Maar het maakt eigenlijk niet uit welke smartphone je hebt, hoe dan ook zal het verslavend werken. In de huidige maatschappij is de smartphone niet meer weg te denken. De bellen ermee, maar wat dacht je van betalingen via de app of het regelen van andere zaken waarvoor je een mobiele telefoon nodig hebt. Je kunt niet meer zonder! Ondanks dat het hebben van een smartphone tegenwoordig noodzakelijk is, hoef het niet verslavend te zijn. Het gaat allemaal om balans waarbij het hebben van een smartphone een must is, maar je niet continu in je hand hoeft te hebben.
Ikea micke bureau

Tips om die mobiel aan de kant te leggen!

Er moet een verschil zijn tussen normaal gebruik en verslavend gebruik. En dat verslavende gebruik gaan we aanpakken met de volgende tips. Want het is echt niet nodig om meer dan 5 uur per dag op de mobiele telefoon te zitten. Maar hoe zorg je er voor dat je minder online bent en ook echt die mobiel aan de kant legt? Met de volgende tips zit je ongetwijfeld minder snel naar je scherm te staren!

Tip 1: Zet hem uit
Dit is natuurlijk wel een hele makkelijke en voor de hand liggende tip! Door je mobiel uit te zetten en weg te leggen (bijvoorbeeld in de la) zit je veel minder op de mobiel. Zelf vind ik het fijn om mijn smartphone in de bureau lade te leggen als ik aan het werk ben achter de computer. Werkt voor mij uitstekend want soms vergeet ik wel eens dat ik hem in die lade heb gelegd en heb ik dus uren niet op mijn mobiele telefoon gekeken!

Tip 2: Maak een to-do lijst
Maar een to-do lijst en spreek met jezelf af dat je pas weer op de mobiel mag kijken als je minstens een x aantal dingen van de to-do lijst heb af kunnen vinken. Wedden dat jij die to-do lijst ineens een stuk sneller afgewerkt hebt.

Tip 3: Mobiel vrije zone maken
Dit vond ik zelf echt een hele goede tip die ik laatst van iemand kreeg. Een mobiel vrije zone, bijvoorbeeld je slaapkamer zorgt ervoor dat je in die ruimte ook veel minder tot niet op de het schermpje loopt te staren. Daarbij zou ik snel kiezen voor de slaapkamer zodat je in de nacht ook goed kunt slapen zonder al die binnenkomende berichtjes! Daarnaast vind ik het belangrijk dat de slaapkamer ook echt een ruimte is waar ik kan ontspannen en tot rust kan komen.

Tip 4: Push berichten uitzetten
Dat brengt mij gelijk op de volgende tip, namelijk het uitzetten van push berichten. Wat een verademing was dat toen ik alle app meldingen uitzette. Dit scheelt al gelijk een paar minuten schermtijd want als je geen melding krijgt van een berichtje ben je ook minder snel afgeleid.

Denk je dat het je lukt om de mobiele telefoon wat vaker weg te leggen? Probeer het eens een week, je zult zien dat het echt heel veel tijd scheelt! Begin met kleine stapjes als het uitzetten van push berichten, gaat dat goed dan kun je misschien doorwerken naar een mobielvrije zone in je huis.

Ben jij ook verslaafd aan je mobiele telefoon?

 

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met een merk en/of bedrijf.
Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Tips om je mobiel af en toe weg te leggen!

  1. Ik kijk wel vaak op mijn telefoon, maar nu alle pushmeldingen (op whatsapp na) uit staan een heel stuk minder. Dat is wel echt fijn moet ik zeggen. Ik werd soms gek van al die meldingen. Had ik net gekeken, had ik weer een melding.. Zo bleef je gaan. Nu staat het uit.

Comments are closed.