Tips om je huis drastisch op te ruimen

webshop natural blooming

Heb je er ook al last van? Die lentekriebels? Dé perfecte tijd om je huis drastisch op te ruimen! Maar hoe doe je dat eigenlijk? Ik geef je tips hoe jij je huis helemaal opruimt en een frisse start maakt voor de lente. Ben jij al aan het opruimen geslagen?

Elk jaar is het weer feest, de lentekriebels! Voor mij de perfecte tijd van het jaar om eens drastisch op te ruimen in huis, want je hebt vaak veel te veel. De kleding, voorraad en andere dingetjes stapelen zich al snel op en voor je het weet heb je veel te veel wat je niet gebruikt. Tijd om de bezem door het huis te halen.

Drastisch opruimen van je huis!

Ik houd van opruimen, specifieker van weggooien! Als het aankomt op minimaliseren ben ik al onwijs goed op weg. Koop bijna niets meer (tenzij ik het echt nodig heb), wat natuurlijk onwijs veel scheelt op de bank maar ook in hoe vol je huis is. Zo met de lentekriebels vind ik het perfect om weer een rondje in huis te doen, maar hoe pak je dat nou aan? Hoe zorg je ervoor dat je je huis drastisch opruimt en daarna alleen nog maar hoeft bij te houden? Ik heb dé tips voor je want wij hebben het huis ook echt drastisch opgeruimd en dat scheelt heel veel werk.

Dé tips om je huis drastisch op te ruimen:


  1. Ruimte voor ruimte!
    Pak ruimte voor ruimte aan, zo kun je ‘overzichtelijk’ te werk gaan en heb je ook gelijk resultaat.
  2. Iets al een jaar niet aangeraakt = weg!
    Heb je iets al langer dan een jaar niet aangeraakt, dan ga je het waarschijnlijk ook niet meer gebruiken. Dat geldt natuurlijk niet voor persoonlijke foto’s etc maar meer over bepaalde producten als verzorgingsproducten, accessoires of kleding.
  3. Bedenk of je het product nog wel gaat gebruiken.
    Ga je het product nog wel gebruiken binnen 3 maanden? Dan kun je het houden, verwacht je niet dat je het de komende maanden nog gaat gebruiken? Vraag jezelf dan af of je het wel wilt houden, of je het echt nodig hebt of dat je het beter kunt weggeven/verkopen of naar de stort kunt brengen. Bij kleding kun je dit per seizoen doen. Heb je het dit seizoen niet gedragen, stel jezelf dan de vraag of je het überhaupt nog wel gaat dragen, zo niet dan weg!

Sowieso een tip om ervoor te zorgen dat het meer zover komt, is om je bij iedere aankoop af te vragen of je het echt nodig hebt. Ga je het echt gebruiken, kun je er niet beter nog even over na denken. Zo heb ik veel aankopen kunnen voorkomen want vaak heb je het gewoon niet nodig.

Heb jij al drastisch opgeruimd of heb je nog geen last van lentekriebels?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.