Tips om dingen vol te houden

spijker jurkje, normandie, my jewellery

Soms is het lastig om iets vol te houden, bijvoorbeeld sporten, of huiswerk maken. Maar wat kun je doen om het wel vol te houden? Dat ga ik jullie allemaal vertellen in deze blogpost! Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet waardoor je het makkelijker kunt maken om iets af te maken en vol te houden.

Hoe komt het dat je iets niet meer volhoudt? Geen motivatie? Geen energie? Ga bij je zelf te raden hoe het komt dat je iets niet volhoudt! Zie je er bijvoorbeeld geen uitweg in, is je opdracht zo lang dat je niet weet waar je moet beginnen. Of heb je geen inspiratie? Dat kan! Maar daar is wel iets aan te doen!

Ik heb een aantal keren gehad dat ik het niet kon volhouden om bezig te gaan met mijn eindscriptie voor de opleiding die ik heb gevolgd. Maar uiteindelijk kwam die wel af en heb ik het afgerond met een dikke 8! Maar ook met bloggen heb ik regelmatig het gevoel dat ik niet weet waar ik aan moet beginnen. Maar eenmaal bezig weet ik weer precies waarom ik blog en waarom ik mij er prettig bij voel.
Hoe heb ik dat gedaan?

Soms vind ik het moeilijk om mijn ideeën en inspiratie voor een bepaald blog onderwerp om te zetten naar een mooi en overzichtelijk geschreven blogpost. Maar uiteindelijk zijn deze ook geschreven en online gekomen op mijn blog! Hoe heb ik dat gedaan?

Nou dat is heel simpel, ik heb de volgende tips gebruikt om mezelf er toe te zetten om iets vol te houden! Je kunt dit bij de meest uiteenlopende doelen toepassen! Want iets wat je doet, is een doel, en dat doel doe je ergens voor!
5x bijzondere en opvallende manieren om je bedrijf / blog te promoten!

Mijn tips om iets vol te houden/ jezelf te motiveren!

1. Maak een haalbaar doel, maak het klein! Als je een groot doel wilt behalen moet je klein beginnen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld. Ik doe mee met de 5 km run, ik moet dus 5 km kunnen rennen. Begin dan niet gelijk om die 5 km te rennen maar begin met 1 km of 500 m. Dit is een veel beter doel en ook nog eens haalbaar! Je kunt niet zonder training ineens die 5km rennen, dus zorg ervoor dat je het haalbaar maakt! Dan wordt het ook leuker!

2. Waarom wil je dit doel behalen? Waarom wil je iets af krijgen? Stel die vragen aan jezelf! Is het een opdracht voor school, dan is het antwoord vrij simpel! Ik wil namelijk een voldoende! En dat krijg je door je te verdiepen in het onderwerp waarover je schrijft of de opdracht maakt, en daardoor krijg je dus een beter cijfer! Of bijvoorbeeld het schrijven van een blogpost? Waarom doe je dat? Omdat je het leuk vindt, of omdat je je kijkers/lezers iets interessants wil vertellen?

3. Maak een planning! Als je bezig bent met schoolwerk maar je weet niet waar je moet beginnen, omdat het zoveel is. Maak een planning! Wanneer moet je het afhebben, hoeveel opdrachten moet je maken? Ook voor je blog is dit heel erg handig! Maak een planning met daarin op welke dagen je een blogje online wilt zetten, en dan hoef je alleen nog maar te verzinnen waarover je het wilt schrijven! Kijk eens in een tijdschrift, google eens iets rond, kijk op pinterest! Inspiratie en ideeën zat!

4. Beloon jezelf als je het doel hebt bereikt!

5. Maak het gezellig in de ruimte waarin je iets af moet maken / vol moet houden. Bijvoorbeeld als je op je kamer huiswerk maakt, doe wat kaarsjes aan, muziekje op etc. Dat maakt het een stuk gezelliger, en werkt bij veel mensen om iets te bereiken!

6. Vooruit plannen! Op je blog is dat natuurlijk heel makkelijk! Je hebt alleen nog de nodige onderwerpen nodig waarover je wilt schrijven! Door vooruit te plannen ontneem je jezelf wat stress omdat je iets al voor een tijdje af hebt en er niet over hoeft na te denken. Dit kun je ook makkelijk met schoolwerk doen, bijvoorbeeld in een notitieboekje. Heb je het huiswerk voor deze week al af, maak dan een aantal opdrachten meer, heb je ergens moeite mee, kun je nu dus mooi oefenen zodat je het straks beter begrijpt in de les!

7. Zorg ook voor de nodige ontspanning! Ontspanning? Ja! Ga niet 3 uur achterelkaar lopen leren, dat heeft vaak niet zoveel zin. Verdeel het over 3x een uur! Dan slaan je hersenen veel meer op dan de 3 uur achter elkaar!

Als ik iets vol moet houden dan stel ik mezelf altijd de vraag ‘waarom wil ik het eindstation bereiken en wat moet ik daarvoor doen?’. Ik maak van een groot doel, een aantal kleine doelen die ik makkelijker kan afstrepen! Bijvoorbeeld bij het schrijven van blogpostjes. Ik maak foto’s op dag 1, en dag 2 schrijf ik het artikel. Zo heb ik een groter doel al gehalveerd. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken? Door het jezelf makkelijk te maken heb je er mee plezier in, en gaat het je gemakkelijker af! Dat is toch veel fijner!

Wat doen jullie om iets vol te houden? En wat vind je last op te bereiken?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Tips om dingen vol te houden

Comments are closed.