Tips om de hitte door te komen

avonturenpark met bloggers

In Nederland hebben we qua weer nou niet echt de meest ideale temperaturen. Of het regent te veel, is het te warm of te koud, schijnt de zon te veel of te weinig, etc etc. Het is nooit goed als het op het weer aan komt. Daarom heb ik een aantal leuke en handige tips om de hitte door te komen. Want ook die overleven we wel weer!

Niets is vervelender dan in de hitte te moeten werken in de volle zon. Helaas heeft niet iedereen op het werk een airco, of de gelegenheid om in de schaduw te werken. Zelf maak ik dat ook regelmatig mee, en probeer het mezelf dan zo aangenaam mogelijk te maken. Hoe ik dat doe dat deel ik graag met jou, zodat jij er misschien ook iets aan hebt. Van simpele tips die je waarschijnlijk zelf ook toepast tot tips die je misschien voor het eerst hoort.

Tips om de hitte door te komen

Bij de Action kocht ik voor 1,79 een ventilatortje met waterspuit. Een leuke knal roze waaier die op 2 AA batterijen werkt, en heerlijke verkoeling geeft als het warm is. Voor nog meer verkoeling kun je ook nog eens op de spuit drukken waarna er een heerlijke nevel water over je heen wordt gespoten. In combinatie met de waaier is dit echt heel erg fijn als het warm is! Dit product kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Ik gebruik het zelfs als ik bij een attractie sta te werken. Helemaal niet gek tijdens die hitte hoor!
Thuis kun je natuurlijk ook gebruik maken van een grote ventilator. Daarnaast is het erg belangrijk om veel te drinken. Water is het beste, maar ook koude thee vind ik persoonlijk erg lekker. Maak een grote kan thee (bijvoorbeeld bosvruchten), laat dit afkoelen en doe dit vervolgens met ijsklontjes in een fles. Zet het in de koelkast om het nog extra koud te laten worden, en drink het vervolgens beetje bij beetje op. Je droogt al snel uit tijdens de echte hitte, en daarom is drinken echt heel belangrijk.

Als je niet lekker wordt van de hitte is het belangrijk om je polsen onder de koude kraan te houden. Je lichaam koelt vanaf daar het snelste af, en je zult merken dat het snel helpt.

Vraag aan jou:Β Wat doe jij als het heel erg warm is?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Tips om de hitte door te komen

  1. Dat van die polsen wist ik nog niet, handige tip! Als ik het veel te warm heb neem ik soms ook wel een koude douche πŸ™‚ Heel verfrissend!

    1. Goede tip! Eigenlijk is een koude douche nemen bijna hetzelfde als je polsen koelen. Zolang het lichaam zich maar afkoelt πŸ™‚

Comments are closed.