Tips bij aanschaf domein en hosting

Ik heb alweer 11 maandjes mijn eigen domein en hosting pakket, en daarom vind ik het hoogtijd om mijn tips met jullie te delen. Ik ben namelijk heel erg tevreden met mijn pakket en aanbieder. Wil je tips voor het aanschaf van je domein en hosting? Lees dan zeker even verder.

Domein en hosting

Zoals ik hierboven al bescheef ben ik erg tevreden met de aanbieder waar ik nu bij zit. Namelijk Justhost, een hele goede service, en betaalbare prijzen, wat wil je nog meer?

Tijdens mijn blog avontuur kwam ik op het punt dat ik mijn eigen stukje internet wilde. Gewoon van mezelf en een mooi url adres. Op twitter kwam ik een tweet tegen van Justhost, en zodoende heb ik met hun wat heen en weer gepraat. En uiteindelijk met mijn verjaardag afgelopen jaar besloten om er voor te gaan. Ik bestelde het middel pakket en nam een .nl domein naam. (www.liefscarolien.nl) Daar betaalde ik 42euro voor inclusief btw. Op 1 oktober in de ochtend is mijn domein naam aangemaakt en is mijn oude blog overgezet naar mijn eigen stukje internet. En dat is waar je nu naar kijkt. Ik ben nog steeds heel erg tevreden over Justhost, en als ik een vraag heb dan wordt die altijd erg snel beantwoordt. Een tijdje geleden toen ik mijn email wilde aanmaken, maar ik niet wist hoe, kreeg ik zelfs binnen 1 minuut al antwoord, en hebben zij mij heel netjes en vooral duidelijk uitgelegd wat en hoe ik het moest aanmaken. De service is echt heel erg goed, en ik ben heel erg blij met hun als aanbieder.

Dan nu mijn tips voor jullie op een rijtje;


– Verdiep je heel goed in wat je wilt. Wil je wel echt een eigen website, en ga je dit volhouden. Het is natuurlijk heel erg zonde als je er na 1 maand achter komt dat het toch niet iets is wat je wilt. Dan heb je het geld toch een beetje op straat gegooid.

– Kijk naar de mogelijkheden die je wilt voor een eigen website. Verdiep je in de mogelijkheden en kijk wat je wel of niet wilt.

– Kijk ook zeker naar hoe de service is. Iets kan wel heel erg goedkoop zijn, maar als je dan niet geholpen wordt bij dingen die je niets snapt, dan zit je nog opgescheept met iets waar je geen verstand van hebt. Kijk naar ervaringen van andere bloggers.

– Kijk of jou domein naam nog wel beschikbaar is, zo niet zal je een andere naam moeten kiezen. Maak ook een beslissing of je wilt gaan voor een .nl of .com ook dat is iets waar je goed over na moet denken.

– Ga in gesprek met de aanbieder die je op het oog hebt. Misschien kunnen ze je twijfels wegnemen en kunnen ze je dingen uitleggen over het aanschaffen die je niet zo goed begrijpt.

Conclusie

Het belangrijkste is misschien wel of je zeker weet dat je het wilt en kunt. Het is echt heel erg zonde als je een jaar betaald, en je van dat jaar misschien maar 1 maand iets aan je website hebt gedaan. Er komt zoveel meer kijken bij een eigen website van een website die je hebt op wordpress. Uiteindelijk heb ik zelf ook zo’n 2 maand gewacht met het aanschaffen. Omdat ik zeker wilde zijn dat ik het zou volhouden. En nu zijn we alweer 8 maand verder, en geniet ik nog elke dag van mijn eigen stukje internet. Elke dag leer ik wel iets nieuws. En wordt ik beter in dingen die achter de schermen erbij komen kijken. Want vergis je niet bij het aanschaffen. Het is echt anders dan een gratis site bij wordpress, blogger etc.

Mocht je beslissen om dit avontuur ook aan te gaan, dan wens ik je heel veel plezier in de zoektocht en ontdekking van je eigen stukje internet.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Tips bij aanschaf domein en hosting

  1. Leuk om te lezen! Ik denk dat jet ook een goede tip is, om het eerst dus op een gratis stukje internet uit te proberen. Je geeft wel aan hoe anders het is, maar dan weet je in ieder geval hoe het bloggen op zich is. Het lijkt mij zeker gaaf om nog eens een eigen domein te hebben, maar voor mij is dat meer iets voor in de latere toekomst. Ik zie het wel, maar voor nu bedankt voor je tips! Xoxo

  2. Wat fijn dat het je zo bevalt! Ik wil ook graag een eigen domein en dan mijn wordpress overzetten, maar hoe zet je je wordpress account over?

    1. Dat kun je laten doen door het bedrijf waar je je domein/hosting koopt. Heb ik laten doen, en binnen een uur was het klaar en kon ik doen wat ik wilde. Super makkelijk 😉

Comments are closed.