Tips voor je auto theorie

Dat ik inmiddels mijn theorie heb gehaald voor de auto is jullie waarschijnlijk niet ontgaan. Vandaag geef ik je een aantal tips, wat je kunt gebruiken bij het leren van de theorie. Deze tips hebben mij zelf ook geholpen, en ik ben in 1x geslaagd. Alle tips zette ik voor jullie op een rijtje.
auto theorie
Ik kreeg mijn theorieboeken van mijn instructeur, en het zijn de boeken van Lens. In het boek staan 25 hoofdstukken waarin heel duidelijk en makkelijk verschillende onderwerpen worden uitlegt en beschreven. Zoals je op de foto hierboven ziet heb ik een notitieboekje erbij gepakt. Laten we mijn tips even op een rijtje zetten.

– Maak per hoofdstuk een samenvatting in je eigen woorden.
Door een samenvatting te schrijven slaan je hersenen de informatie makkelijker op.

– Kijk je hem in zijn nek of bek dan moet je remmen als een gek, kijk je hem in zijn oor, dan ga jij voor.
Misschien is dit wel een hele bekende tip, maar dit heeft mij echt geholpen! (let wel op de borden die staan aangegeven)

– Oefen veel verschillende theorie examens.
Ik oefende niet alleen de examens die ik kreeg bij het theorie boek, maar ging ook op internet op zoek naar gratis theorie examens. Zo zie je veel verschillende soorten situaties waardoor je meer kans hebt dat je alles door gaat hebben. Tip; typ gratis theorie examen auto in op google. Je krijgt dan meerdere mogelijkheden te voorschijn.

– Ga niet te veel en te lang leren.
Juist door de hoofdstukken en onderdelen op te delen, kun je dingen makkelijker leren en onthouden. Ik las steeds maar maximaal een uurtje het boek door, en ging de volgende dag verder.

– Ga geen andere dingen doen dan normaal.
Dit zit echt tussen iedereens oren. Nee je slaagt niet als je een banaan eet, of noem al die verzinsels maar op.

– Denk niet ‘Dat doe ik wel even’.
Eerlijk is eerlijk, nee je doet het niet even. Je kans is letterlijk 50% / 50%. Zorg ervoor dat je weet wie er voorrang heeft, en ken de verkeersborden. Daarnaast is het ook slim om de controle lampjes te kennen van de auto (toevallig kreeg ik hier tijdens het examen een vraag over)

Mijn weg naar het examen was behoorlijk gestresst. Ik had veel geoefend, maar 3 dagen voor het examen ging alles mis. Minder dan 19 fout zat er niet in, dus ik begon mezelf wijs te maken dat ik zou zakken. Ik viel zelfs die ochtend van de trap. Zelfs in de examen zaal, toen ik de antwoorden invulde van de vragen dacht ik dat ik zou zakken. Jullie hadden mijn hoofd moeten zien toen er geslaagd stond. Ze lachte me vast uit achter dat beeldscherm van de camera! Mijn ouders zaten te wachten in de auto, en ik heb geloof ik wel 100x opnieuw gevraagd of ik niet droomde. Pas toen ik de mail las met de bevestiging geloofde ik het pas echt. Ik ben uiteindelijk geslaagd met 54 van de 65 goed. En als laatste ‘Believe in yourself!’. Good luck.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

14 thoughts on “Tips voor je auto theorie

 1. Zitten echt hele handige tips tussen die ik kan proberen.
  In februari probeer ik het nog een keer met een aangepast examen zodat ik meer tijd heb om te antwoorden dus dit keer gaat het me lukken hihi.
  Goed artikel meid!

  1. Heel veel succes meid! Ik hoop echt voor je dat je slaagt, ik ga in ieder geval weer heel hard duimen voor je! En nog succes met leren 🙂 xx

 2. Fijn dat je het hebt gehaald. Gefeliciteerd. Ik weet hoe erg je er word ingeluisd tijdens een examen 🙂 Er zitten een paar instinkers in en als je daar doorheen kijkt dan slaag je. Zo zie ik dat.

 3. Nogmaals proficiat Car! 😀 Ik ga in maart ook mijn theoretisch rijexamen doen. Hopelijk ben ik er net als jij al van de eerste keer door!

  1. Dankjewel <3, gaat jou ook vast wel lukken! Gewoon goed leren en logisch nadenken. En blijf altijd bij je eerste antwoord!

 4. haha niet dat ik het nu nog nodig heb maar super handig! en ook was het leuk om te lezen. En op welke manier worden de vragen gesteld bijv. alleen openvragen of meerkeuze vragen?

  1. Dankje! Er worden zowel open als meerkeuze vragen gesteld. De eerste 25 vragen is A, B, of C. En daarna heb je zowel meerkeuze als open vragen door elkaar. (40 vragen) En van die 40 vragen moet je er 35 of meer goed hebben, en bij de 25 vragen moet je er 13 of meer goed hebben. Best nog wel pittig!

Comments are closed.