Time for tea | Werk, positief zijn en de planning

time for tea

Een hele goedemorgen allemaal (of middag/avond als je het op een ander tijdstip leest!)! Zo’n 4 weken geleden schreef ik het eerste persoonlijke artikel van 2020. Inmiddels zijn we aangekomen bij nummer 2. Pak er een lekker kop thee/koffie/warme chocolademelk bij en ga er even goed voor zitten! Let’s talk about it..

Er is weer van alles veranderd om de afgelopen 4 weken. Zo veranderde er weer een heleboel met mijn werk, ben ik met up’s and down’s qua depressie en denk ik dat ik mijn plannen een beetje moet bijstellen. Hoe gaat het met mijn gezondheid, werk ik nog steeds 5 dagen in de week en begint het allemaal weer een beetje positief te worden?

Hoe gaat het met werken?

De vorige keer schreef (begin 2020) ik dat ik weer wilde beginnen bij de vakantie huisjes. Daar ben ik inmiddels ook weer begonnen. Het is weer even wennen maar valt mij lichamelijk minder zwaar als dat ik dacht. Goed teken toch? Dat betekend wel dat ik gelijk een andere weekplanning moet maken gezien de 2 dagen die ik helemaal vol gepland heb met werk.

Daarnaast kregen we ook te horen dat ik extra uren zou krijgen bij één van de vaste panden die ik heb. Fijn want zo hoef ik straks steeds minder in te vallen om op het aantal uren te komen die ik graag wil. Maar sinds vorige week heb ik 4 weken inval erbij wat ik zelf erg fijn vind. Maar ook heb ik een contract wijziging gehad omdat sinds 1 januari de wetten veranderd zijn en hierdoor op papier precies moet staan waar ik werk en hoeveel ik werk. Daar mogen ze dan maximaal 30% vanaf wijken per jaar maar het contract zoals ik hem nu heb gekregen zal niet lang blijven. Er staan te weinig uren op en ik zal dan ook eind februari al op die 30% zitten.

Maar ja, we zien wel! Op dit moment is het contract zoals ik hem nu heb, iets waardoor ik geen eigen huisje kan krijgen (te weinig uren op papier).
winterjas en warme boots

Hoe gaat het met de depressie?


Af en aan. Je kunt je misschien voorstellen hoe mijn stress level steeg van het contract. Ik werk per week veel meer uren dan dat ik nu op papier heb staan. Tel daar dan nog eens al die inval werk bij op en ik zit binnen 2 maanden al over die 30% heen. Eigenlijk iets waar ik mij niet druk om zou moeten maken, maar omdat ik heel graag een eigen huisje wil is dit wel iets wat door mijn hoofd spookt.

Ook had ik in de afgelopen 4 weken af en toe behoorlijke negatieve periodes. De dynamo van de auto gaf op (en ik ben met het werk afhankelijk van de auto) wat natuurlijk gelijk weer die negatieve spiraal veroorzaakt. Ergens vorig week werd alles weer ineens heel erg positief, als in, ik zag alles positief in!

Accepteren dat je sommige dingen gewoon niet in de hand hebt, of gelijk kunt veranderen. Ik ben wel meer dan ooit gemotiveerd om veel te gaan werken en nog meer te gaan sparen. Als het nu niet lukt, dan lukt het vast wel volgende week/maand of misschien pas volgend jaar. Meer dan mijn best doen gaat natuurlijk niet.

Hoe gaat Februari eruit zien?

Eens zien (pakt agenda er bij), de eerste 2 weken van Februari staan nog in het teken van extra inval werk. In Januari heb ik al de nodige voorbereidingen getroffen voor de moestuin, maar die wil ik deze nieuwe maand nog verder gaan doorvoeren. Zo kocht ik namelijk een passievrucht plant die ik wil verpotten in een grotere pot zodat hij straks als het echt warmer is naar buiten kan (en nu al kan groeien!).

Verder wil ik meer vooruit gaan werken met de blog, meer ideeën uitwerken en echt vaste momenten gaan prikken om hiermee aan de slag te gaan. Januari was een mooie start van het jaar, maar ik merk dat als ik er minder tijd in steek ik dit ook gelijk terug zie in alles achter de schermen.

Afgelopen maand boekte we beide vakanties (voor mei en september) en daar wil ik alvast een aantal bezienswaardigheden voor opzoeken. Maar ook meer informatie over de omgeving, eventuele routes er naar toe en echt alvast het voorbereidend werk doen. Ik heb echt veel zin in de vakanties en daarom is dit een prima moment om ons er eens even in te gaan verdiepen.

Hoe ging jou maand? En wat zijn je plannen voor de komende tijd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Time for tea | Werk, positief zijn en de planning

Comments are closed.