Time for tea | Werk en de plannen voor de komende tijd

time for tea

Een hele goedemorgen allemaal (of middag/avond als je het op een ander tijdstip leest!)! Zo’n 4 weken geleden alweer schreef ik de laatste Time for tea. Zoals je gewend bent is er weer een heleboel om te bespreken. Pak er een lekker kop thee/koffie/warme chocolademelk bij en ga er even goed voor zitten! Let’s talk about it..

De vorige keer liet ik al door schemeren dat ik begon bij de vakantie huisjes en dat dit een stuk minder zwaar viel dan ik had gedacht. Ook vertelde ik dat ik zou beginnen bij een ander pand voor inval. En dat zit er nu al op, 4 weken lang invallen en behoorlijk wat leuke uren die ik heb kunnen maken. Hoe gingen de afgelopen 4 weken?

Hoe gaat het met werken?

Er zitten inmiddels zo’n 4 weken op, waarbij ik nog steeds blij ben dat ik toch weer de stap heb gemaakt naar de vakantie huisjes. Dit zorgt voor een mooi aantal uren per week en geeft mij de mogelijkheden om de andere 3 ochtenden in de week te besteden aan mijn blog. Het plannen is nog wel een uitdaging, de maandag en vrijdag waren vol gepland met werk, de andere dagen had ik ruimte om te plannen.

Maar het extra invalwerk zit er nu op (althans, dat is wat ik voor nu weet), dus ik kom weer terug naar mijn standaard uren. Waar ik wel heel blij om ben is dat ik nu niet meer om 15uur al aan mijn avondeten hoef te beginnen. Een ritme opbouwen is voor nu weer erg belangrijk want ik kan je wel vertellen dat om 3uur al je avondeten te gaan eten, alles behalve fijn is! Maar ik ga de extra uren natuurlijk wel missen, want die vond ik verder wel heel fijn. Daarnaast zit ik nu bijna op die 30% nog maar een paar uren en dan zou ik weer een ander contract moeten krijgen, een vast contract!
warme sweater

Hoe gaat het verder?


Op verkoudheid en een keelontsteking na, gaat het eigenlijk best goed. Ik voel me steeds positiever worden. Soms moet je eerst in een negatieve spiraal zitten voordat je in een hele goede positieve spiraal kunt komen. Daarnaast heb ik mij er ook bij neer gelegd dat ik meer dan genoeg mijn best doe, sommige dingen kan ik op dit moment niet veranderen. Ik kan in ieder geval mezelf niet verwijten dat ik niet mijn best doe, dat is ook al heel wat!

Misschien ook wel leuk om te vertellen dat ik de afgelopen weken 2 kasten heb gekocht voor mijn toekomstige huisje. Wilde ze al heel erg lang en ze waren nu flink goedkoper dus ik bespaarde alleen daar al 260 euro op! Ook kocht ik een pannenset (het enige kleine item wat ik nog niet had in mijn uitzet) en daar was ik ook 60 euro goedkoper in uit. Scheelt uiteindelijk bakken met geld. Over die kasten twijfelde ik een hele week, veel besproken en omdat het juist zoveel geld scheelt toch besloten het gewoon te doen. Ze zitten in de verpakking (heb ze wel even gecontroleerd) en staan nu opgeborgen bij de rest van mijn uitzet. De afgelopen weken maakte ik een lijstje met dingen die ik nog nodig heb en hoeveel ik daar aan kwijt ben straks. Alles wat ik nu nog nodig heb kan ik niet kopen, denk aan een bank, tv, wasmachine. Maar daar kan ik nu wel alvast geld voor apart leggen zodat ik dat straks gelijk kan kopen! Voordeel van bij je ouders wonen is wel dat ik echt heel fijn kan sparen, dat kan ik niet meer als ik een eigen huisje heb.

Heb ik nog plannen?

Eigenlijk niet echt, behalve werken en mijn blog onderhouden en verbeteren heb ik op dit moment nog niet echt plannen voor de komende tijd. Wel heb ik binnenkort een leuk uitje gepland staan want ik ga na een lange tijd eindelijk weer mijn oude middelbare school vriendinnen zien.

De vorige keer vertelde ik dat ik een passievrucht plant kocht, deze moet ik nog steeds verpotten maar het gaat wel heel goed met de plant. Het heeft al een heleboel nieuwe blaadjes erbij en de vruchten beginnen ook rijp te worden. Daarnaast heb ik een aantal prei planten die ik binnenkort in de aarde ga zetten, hetzelfde geldt voor wortels, bieten, paksoi. Het is natuurlijk nog een beetje vroeg om al met de moestuin te beginnen, maar dit zijn voornamelijk her-kweek die ik uit gekochte producten opnieuw ga kweken. Zo had ik een heleboel prei in huis en gebruikte ik de wortels om een nieuwe prei te gaan krijgen. Hetzelfde geldt voor de rest die ik benoemde. Ben dan ook heel erg benieuwd hoe dit gaat!

Naast dit alles wil ik vooral weer proberen om te gaan vooruit te plannen met de blog. Soms gaat dit echt heel goed en hoef ik vaak nog maar 1 of 2 dingen te schrijven voor de volgende week, maar er zijn ook tijden dat ik bijna alles nog voor de week erna moet schrijven. Dit levert dan weer onnodige stress op want ik wil wel graag elke dag iets online plaatsen. Dus dat ik wel even iets waar ik aan ga werken de komende tijd.

Hoe ging jou maand? En wat zijn je plannen voor de komende tijd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Time for tea | Werk en de plannen voor de komende tijd

Comments are closed.