Time for tea | Werk, bloggen en mijn grenzen!

time for tea

In mijn vorige time for tea vertelde ik je over de vakantie die ik had gehad en wat ik meer wilde gaan bloggen. We zijn alweer 4 weken verder en dat betekend dat het tijd is voor weer een nieuwe update. Ik praat je graag bij over mijn lichamelijke situatie en natuurlijk mijn plannen voor de komende tijd! Pak er een lekker kop thee/koffie/warme chocolademelk bij en ga er even goed voor zitten! Let’s talk about it..

Het voelt inmiddels echt al maanden geleden dat ik op vakantie was, terwijl het een goede 4 weken geleden was! Ondertussen ben ik dus al druk aan het verzinnen waar de vakanties volgend jaar naar toe zullen gaan en of ik misschien korte stedentrips ga maken in plaats van lange vakanties op 1 plek. Maar daar heb ik nog even de tijd voor, dus laten we snel terug gaan naar de afgelopen weken!

Werk en bloggen!

outfit herfst
De afgelopen weken heb ik steeds meer moeite om mijn werk (in de schoonmaak) te combineren met mijn blog. Ik merk dat ik minder gemotiveerd ben om bij een werkgever te werken en dat ik graag een full time salaris zou willen bij mijn eigen bedrijf. Daar ben ik hard mee bezig en het gaat al de goede kant op, maar full time is het nog niet alle maanden van het jaar. Hierbij heb ik ook gemerkt dat als ik minder tijd aan mijn blog besteed de inkomsten ook gelijk flink dalen!

Naast dit alles haal ik ook steeds minder plezier uit het werk, valt het werk mij steeds zwaarder (lichamelijk) en vallen de inkomsten vaak zwaar tegen. Als ik het dan vergelijk met de inkomsten die ik met mijn blog krijg is dit vaak met 2 opdrachten al net zo veel als dat ik per maand via mijn werkgever verdien (en waar ik dus zo’n 40 tot 50 uur voor moet werken).

Die beslissing nam ik deels na mijn vakantie al, door mijn lichaam te laten bepalen wat ik qua werk wel of niet aankan. Maar ik merk dat ik nog veel te veel over mijn grenzen heen ga en daardoor te vaak met veel pijn blijf zitten.

Hoe het verder gaat met de blog en mijn grenzen?


The body shop | Coconut – hand cream, shower cream, exfoliating cream body scrub
Ik heb de afgelopen weken ook gemerkt dat op de dagen dat ik tijd heb om te bloggen ook echt een strakke planning moet maken. Vaak genoeg komen er andere dingen tussen en komt er te weinig van bloggen terecht. Wat ik achteraf toch steeds heel vervelend en jammer vind. Vaak lukt het wel om een aantal dingen af te krijgen van mijn to-do lijst die ik de dag ervoor heb gemaakt, maar ook vaak genoeg wordt er niets afgevinkt.

Verder heb ik de afgelopen weken ook een aantal hele toffe samenwerkingen binnen geharkt en zijn er een aantal leuke andere dingen in aantocht. Ik vertelde in mijn vorige time for tea al dat ik een blog planner wil gaan aanbieden (gratis!). Die is klaar en wil ik ook nog in een ander thema/lay-out gaan aanbieden als daar vraag naar is. Dit wil ik de komende tijd ook verder uitbreiden met andere gratis download bare content!

De planning voor de komende weken?


De laatste 8 weken van 2019 zijn ingegaan en zeker nu het steeds kouder wordt (en het ook nog eens pikdonker is) wil ik werken aan een paar dingen. Elk jaar weer heb ik last van een winterdip/depressie. Die donkere dagen (wakker worden als het donker is, werken als het donker is en elke avond om 18uur al het idee hebben dat het een uurtje of 11 is) zijn voor mij echt heel lastig, Daarom ben ik al extra vitamines aan het slikken, probeer ik regelmatig een frisse neus te halen en probeer ik zelfs elke dag iets te bedenken waarvoor ik dankbaar ben.

Anyway, dat is één ding waaraan ik wil werken de komende weken. Ook ben ik alweer bijgedraaid wat betreft het 15 tot 20 uur werken, af en toe zijn er weken dat ik 15uur werk maar dat is niet meer mijn doel. Mijn doel is nu om de huidige uren die ik werk te combineren met mijn eigen bedrijf en uit mijn eigen bedrijf nog meer inkomsten te maken. Mijn motivatie is nog groter en sterker dan dat het al was. Wie weet hé! Er lijkt mij niets mooier dan mijn eigen baas te zijn en zelf te kunnen bepalen of werken wel of niet gaat die dag. Onafhankelijk zijn van anderen (oké, alleen van opdrachtgevers!) en de vrijheid te hebben om te doen wat ik zelf wil!

Hoe ging jou maand? En wat zijn je plannen voor de komende tijd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Time for tea | Werk, bloggen en mijn grenzen!

 1. Fijne update.
  Heel veel succes en sterkte….
  Een eigen bedrijf is erg leuk en je tijd kan je zelf indelen maar je hebt wel deadlines…..

  Good luck and have a great day ‍♀️

  1. Dankje! Ja klopt inderdaad met deadlines maar die zijn tot nu toe altijd makkelijk te halen, het enige waar ik tegenaan loop is dat de inkomsten zo onwijs verschillen elke maand.

   Jij ook fijne dag♡♡

 2. Gewoon gaan voor je bedrijf! Ik ben ook net voor me zelf begonnen – nu druk bezig met klanten werfen – maar goed ondernemers zijn geen bange mensen 🙂

  1. Jaa daar gaat mijn hart en gevoel ook echt naar uit. Kijk, via werkgever kan ik altijd nog extra werken dus mocht het even wat minder zijn met mijn eigen bedrijf is dat nog geen ramp. Vind het wel lastig om elke maand weer een redelijk stabiel inkomen te realiseren met mijn bedrijf/blog omdat de opdrachten zo verschillen. Wie weet kan ik daar de komende maanden verandering in brengen.

 3. This sounds like a good plan and I hope it really works out for you. I too miss the sunshine and have just had a week in Cyprus, now I wait for April And strangely enough I have resigned from my work to concentrate on editing my novel, so maybe we will starve together Great post by the way

Comments are closed.