Time for tea | Wat een negatieve vibe!

time for tea

Het is weer tijd voor een nieuwe Time for tea! Waar mijn vorige updates super positief waren, heb ik nu toch iets mindere weken achter de rug. Pak een kop koffie, thee of een heerlijke warme chocolademelk en lees gezellig mee.

In mijn vorige Time for tea schreef ik al dat ik voel dat dit mijn jaar gaat worden. Ik had echt een super januari maar toen kwam februari en ook de nieuwe controle bij de MDL arts. Die negatieve vibe zorgde ervoor dat alles even heel negatief werd.

Negatieve vibe

Ken je dat, dat als er iets negatiefs gebeurd, je daarna ineens veel meer negatieve dingen over je heen krijgt? Nou zo voelde de afgelopen weken wel heel erg!
Als eerste de nieuwe controle bij de MDL arts. Ik moest alleen bloedprikken (dat hebben we eind vorig jaar zo afgesproken), dit stond ook vermeld op de brief van de nieuwe afspraak. Wordt ik de middag van de afspraak gebeld door de assistente dat de afspraak niet door kan gaan omdat ik alleen bloed heb laten prikken. Je kunt misschien wel raden hoe boos ik toen was. Daarnaast was er bij het bloedprikken ook geen aanvraag voor ontlasting, dus die had ik sowieso niet kunnen inleveren toen. Dus er moest een nieuwe afspraak komen. 8 maart, en daarvoor moest ik dan alleen ontlasting inleveren. Weer spanning de weken daarna. Echt boos was ik ervan, zo boos dat ik zelfs de verzekering belde en zij een klacht hebben genoteerd en een onderzoek gestart voor een second opinion.
Daarnaast had ik nog een afspraak gemaakt bij (wat voor soort afspraak dat houd ik even prive), en daar moest ik sowieso al 5 weken wachten voor een intake. Die intake had ik 2 maart eindelijk. Er werd totaal niet naar mij geluisterd en ik kreeg een begroting mee die mij al met al ruim 10.000euro zou gaan kosten. Meerdere keren aangegeven dat ik daar geen geld voor heb en ook geen oplossing is voor het probleem. (deels veroorzaakt door de Crohn!). Dus toen ik thuis kwam heb ik dit heel goed besproken met meerdere mensen. Uiteindelijk afgelopen weekend besloten om deze afspraak af te zeggen en te zoeken naar een andere oplossing.

Afsluiten met een klein beetje goed nieuws?


Ondanks dat de nieuwe controle bij de MDL arts nog niet is geweest, heb ik al wel de uitslagen kunnen inzien. En die uitslag is heel erg positief, want mijn ontlasting is gedaald van 408 naar 118! En dat zonder medicijnen of aanpassingen. Super blij dus ik ga echt nog niet aan nieuwe medicijnen, wat de MDL arts dan ook gaat zeggen de aankomende controle.
Verder heb ik de afgelopen weken veel tijd gestoken in de kennisbank van Natural Blooming. Deze begint nu eindelijk wat meer gevuld te raken. Ook heb ik een heleboel zakjes gemaakt voor de adventskalenders en ik kan nu echt zeggen dat ik hier bijna klaar mee ben. De 6000 zakjes die ik nodig heb, zijn toch best veel werk om te maken. Maar ik heb straks wel een thema die ik in gedachten had en het scheelt ontzettend veel geld! Geld dat ik straks kan gebruiken voor de stenen in de kalender, in plaats van de verpakking!

Heb jij wel betere weken gehad?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.