Time for tea | Vakantie

time for tea

In mijn vorige time for tea vertelde ik over dat ik knopen wilde doorhakken, hoe het nu verder moest met werken en bloggen. Dit keer heb ik even een time – out want ik heb eindelijk vakantie! En wat ben ik daar aan toe zeg. Let’s talk about it, pak een lekker kop thee/koffie/ warme chocolademelk en ga er even goed voor zitten. Want ik heb weer een heleboel te vertellen!

In mijn vorige time for tea heb je kunnen lezen dat ik best wel veel moest werken en dat ik ook eindelijk een beslissing wilde maken of ik door moet gaan met 3 banen. Uiteindelijk is dat allemaal gelukt en heb ik natuurlijk weer veel te vertellen.

Geen 3 banen meer!

Yes, je leest het goed. Ik heb eindelijk de beslissing genomen om niet meer als een gek te blijven werken en wat beter te gaan luisteren naar mijn lichaam. Omdat ik nu geen 3 banen meer heb, heb ik meer tijd voor mijn blog wat betekend dat donderdag mijn vaste blog dag is geworden. Op die dag werk ik mijn mails bij en zorg ik dat ik contact heb met bedrijven voor samenwerkingen. Dit heeft zo’n last van mijn schouders weg gehaald! Daardoor heb ik ook een stuk minder stress, want iets plannen was met 3 banen haast onmogelijk. Alles moest in het weekend gebeuren waardoor het weekend natuurlijk ook niet meer echt rustig en ontspannen was. Dus de komende maanden zal ik hopelijk een stuk minder gestresst zijn en alles beter kunnen plannen.

Glutenvrij eten


Begin vorige maand sloeg de twijfel weer eens toe. Of mijn Crohn zou weer actief zijn, of ik moet ergens een allergie of overgevoeligheid voor hebben. Kreeg namelijk allemaal rare eczeem plekken (heb ik nooit gehad) en kreeg na het eten van sommige dingen last van mijn buik. Geen echte buikpijn maar wel opgeblazen en ik voelde heel goed waar mijn maag en darmen zaten. Er moest dus iets aan de hand zijn. Na een tip van iemand met een gluten intolerantie (die namelijk dezelfde soort klachten heeft die ik omschreef) besloot ik eens om mij te gaan verdiepen in dat hele gluten gebeuren. Nu bijna 2 weken verder, eet ik glutenvrij en merk ik al een duidelijk verschil. Het is wel echt even wennen want hier thuis eten ze natuurlijk wel gewoon gluten. Al wordt dat nog een stuk moeilijker straks op vakantie.
Gelukkig kan ik tot nu toe genoeg alternatieven vinden om wel te eten en ook glutenvrij bloem kan bijna overal voor gebruikt worden. Dat wordt verplicht elke week mijn eigen brood bakken in het weekend!

Vakantie?

Ja zeker, ik heb bijna vakantie! Omdat ik dit jaar niet in de zomer vakantie heb, hebben wij de vakanties gepland buiten die periode. Zo gaan wij deze maand (Mei) naar Normandië voor 9 dagen/8 nachten. En ik moet zeggen, men wat ben ik daar aan toe zeg! De afgelopen maanden waren hectisch, stressvol en mega druk. Dus even 8 nachten echt helemaal ontspannen bij maar goed 10 minuten van de zee af en met 750m2 aan zwemgelegenheid. En ik hoop echt zo dat het een beetje lekker weer is, dat ik in ieder geval even gebruik kan maken van zoveel zwembad! Kan mij namelijk echt niet indenken hoe groot dit wel niet moet zijn. Daarbij ben ik natuurlijk ook heel erg benieuwd naar de omgeving daar.
In de tijd dat ik op vakantie ben, komen er gewoon artikelen online en mis je natuurlijk niets! En na mijn vakantie wil ik graag mijn vakantie dagboek gaan delen (want ik ben van plan die te gaan bijhouden!).

Hoe ging jou maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Time for tea | Vakantie

  1. Fijn dat je niet meer hoeft te rennen van hot naar her met al die banen die je had.
    Goed van je dat jij nu glutenvrij eet.

    Happy holiday 😉

Comments are closed.