Time for tea | Twijfels, hoe gaat het nu en mijn plannen!

time for tea

Een hele goedemorgen allemaal (of middag/avond als je het op een ander tijdstip leest!)! Zo’n 4 weken geleden alweer schreef ik de laatste Time for tea. Zoals je gewend bent is er weer een heleboel om te bespreken, of misschien dit keer juist niet? Pak er een lekker kop thee/koffie/warme chocolademelk bij en ga er even goed voor zitten! Let’s talk about it..

Hoe gingen de afgelopen 4 weken? Want wat een bizarre tijd is dit zeg. In mijn vorige time for tea schreef ik dat ik gelukkig weer iets meer kon werken; lees van 2,75uur naar 6,5uur per week! En inmiddels zit ik bijna weer terug op mijn oude uren van 15uur in de week. Maar er is meer te vertellen! Zo heb ik een aantal twijfels, wil ik je vertellen hoe het nu met mij gaat en wat mijn plannen zijn voor de komende weken!

Twijfels!

Nadat ik zo weinig kon werken de afgelopen weken/maanden, ben ik gaan twijfelen over bepaalde dingen. Zo was ik eigenlijk best wel blij dat ik niet op een huis had gereageerd (dit was echt een prachtige plek!) want wat een stress zou dat zijn geweest zonder een fatsoenlijk inkomen. Omdat ik twijfelde of ik nog wel moest gaan voor een huurhuis en niet moest gaan doorsparen voor een eigen koophuis. Natuurlijk is het geld bij elkaar sparen voor een koophuis onwijs veel en ook een lang traject, geeft dit wel wat meer zekerheid qua uitgaven. Omdat ik met mijn inkomen niet een heel groot bedrag kan lenen zou ik een behoorlijk bedrag moeten gaan sparen. Maar is dit wel te doen en hoelang gaat dat wel niet duren. Je leest het al, behoorlijk veel twijfels! Aan de andere kant, als ik een huurhuis neem dan ben ik wel sneller op mezelf maar zal ik lang niet kunnen sparen zoals ik dat nu kan.
geruite croptop

Daarnaast twijfel ik over mijn inkomsten. Door de afgelopen maanden ben ik gaan twijfelen of ik niet op zoek moet naar een andere baan. In augustus loopt mijn 3e tijdelijke contact af en ik weet niet zeker of ik een vast contract ga krijgen. Daarnaast is het ook erg lastig om extra uren te maken omdat ik best wel vast gepland sta op tijden dat andere bedrijven ook graag de schoonmaak gedaan willen hebben. Het liefst wil ik namelijk naar de 24uur per week toewerken. Een heleboel dillema’s en twijfels want als ik zie dat het niet mogelijk is om naast deze uren een andere baan te nemen om extra inkomsten te krijgen. Dan zal ik of helemaal van baan moeten veranderen of meer uren moeten krijgen bij het bedrijf waar ik nu werk.

Hoe gaat het nu?


Eigenlijk gaat het met mij redelijk goed. Op al die twijfels en dillema’s want ik heb er nog veel meer dan alleen die ik hierboven beschreven heb, gaat het eigenlijk best goed met mij. Ik ben redelijk positief de laatste weken (misschien ook wel omdat ik toch een aanvulling van het UWV kreeg en ik nu weer op betere uren zit per week). Maar misschien ook omdat ik een nieuwe hobby heb ontwikkeld.

De afgelopen maanden gebruikte ik al etherische olie, maar de afgelopen weken is er geen dag voorbij gegaan dat ik niet met olie bezig ben. Ook heb ik zelf een aantal blends gemaakt die ik echt heel graag gebruik. Zo heb ik een aantal bestellingen gedaan voor lege flesjes, nieuwe olie en ben ik zelf labels gaan maken voor op de flesjes. Op mijn kamer heb ik nu een hoekje gemaakt waar ik alle oliën heb staan, waar de diffuser staat en hier wordt ik al blij van als ik er naar kijk. Nu ik de industriële meubels heb, heb ik veel meer ruimte in mijn kamer terwijl ik er aan opberg ruimte juist op vooruit ben gegaan. De kasten zijn redelijk smal maar zo onwijs mooi. Deze stijl wil ik meer gaan toepassen en daar heb ik al zoveel ideetjes voor. In ieder geval wil ik de komende tijd ook artikelen gaan schrijven en delen over essentiële oliën!
kneusjesbox

Verder heb ik mijn vakantie gebruikt (waar we eigenlijk naar Normandië zouden gaan) om vooruit te werken met de blog. Ik schreef 50 punten op voor de vakantie die ik wilde gaan doen en daarvan heb ik er 44 af kunnen ronden in de vakantie. Maar ook wat ik de volgende vakantie wil doen, bijvoorbeeld Kamp Vught bezoeken. Een zeer mooi resultaat want daardoor heb ik de komende weken extra tijd over om met andere dingen bezig te zijn!

Mijn plannen voor de komende weken?

Werken! Zoveel mogelijk uren proberen te maken, invallen waar kan en kijken of het mogelijk is om meer uren te werken via het bedrijf waar ik nu in dienst ben. Omdat we nog niet heel veel kunnen heb ik als enige staan dat ik nog naar Obelink moet om de laatste spulletjes te kopen voor een kampeervakantie met de tent! Ik had al heel veel door de vakanties met mijn vouwwagen maar omdat we nu minder mee kunnen nemen ben ik op zoek gegaan naar een aantal praktische items. Zo heb ik al vouwstoelen aangeschaft en moet ik alleen nog een stekkerdoos met 4 aansluitingen. We hebben een hele ouderwetse die super zwaar en mega onpraktische is, dus voor 10euro schaf ik graag een nieuwe aan! Dus een bezoekje aan Obelink moet eigenlijk nog gebeuren, maar verder staat er eigenlijk helemaal niets gepland, alleen werken!

Ooh en ik wil een midweekje weg plannen met de tent omdat ik in juli ook nog een weekje vakantie heb!

Hoe ging jou maand? En wat zijn je plannen voor de komende tijd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.