Time for tea | Tegenvallende uitslag!

time for tea

Tegenvallende uitslag! Viel dat even vies tegen! Ben er nog steeds niet helemaal van opgeknapt. Als je een tegenvaller niet verwacht komt het extra hard aan. Toch heb ik niet alleen negatieve dingen te vertellen, maar ook positief nieuws! Ik maakte de afgelopen weken weer genoeg mee voor een volle time for tea.

Een zucht, zo begin ik deze time for tea, letterlijk! Soms vraag ik mezelf af hoeveel ik nog te verduren kan hebben. Merk aan mezelf dat ik soms behoorlijk negatief kan zijn wat op mijn zwakke plek (depressie) drukt. Toch zijn er wel lichtpuntjes en die probeer ik dan ook genoeg te benadrukken, want ik heb gefietst mensen! Gefietst!

Als de uitslag tegenvalt

Op 22 maart had ik na 4 maanden rust weer een controle van de mdl arts. Ik moest in de weken daarvoor bloed prikken en mijn ontlasting inleveren, zoals bij elke controle. Omdat ik in november een positieve uitslag kreeg (ik had nog maar 145 ontstekingseiwitten), hoopte ik natuurlijk nu weer op een positieve uitslag. Gelukkig kon ik de uitslag online al eerder inzien dan mijn afspraak bij de mdl-arts. Ik was onwijs blij want had na 4 maanden (en inmiddels de griep te pakken) nog maar 144 ontstekingseiwitten over. Omdat in november werd gezegd dat het onder de 200 moet blijven, was ik dan ook onwijs opgelucht. Ik had een feestje te vieren! Nou ja de leverwaardes waren niet heel erg netjes maar dat mocht de pret niet drukken. Ik ging dus heel erg positief naar de controle afspraak. Helaas werd al snel duidelijk dat de arts niet heel blij was met de uitslag. Wel fijn dat het natuurlijk niet weer 1720 eiwitten zijn, maar met 144 was ze duidelijk niet tevreden. BAM, daar ging mijn positieve insteek! Omdat ze nu niet zo goed weten of er een ontsteking op komt of dat dit voor mij normaal waarden zijn moet ik over een maand (eind april) nog een keer bloedprikken en mijn ontlasting inleveren. Mochten de waarden zo gebleven zijn of toegenomen, moet ik weer een coloscopie (iets wat ik dus echt niet nog een keer wil!). Als de uitslag tegenvalt!
slachtoffer worden van cybercrime

Als er ook positieve dingen te vertellen zijn

Misschien heb je mijn vorige time for tea wel gelezen. Ik heb in februari de diagnose fibromyalgie gekregen en het zoeken naar een medicijn die bij mij zou passen en helpen kon beginnen. Ik kreeg het medicijn amitriptyline, de eerste probeer weken deden eigenlijk vrij weinig. Tot ik bij de 50mg aan kwam. Ik voelde mij een ander mens, had ineens energie. Sliep beter (dieper), had minder pijn en ik durfde het zelfs aan om een stukje te fietsen. Iets wat ik al ruim een jaar niet kon! Dit voelde als zo’n grote stap omhoog dat ik daar ook energie van kreeg. Ik kan gewoon weer fietsen! Oke ik moet mijn actieve momenten en rust momenten nog wel goed op elkaar afstemmen, maar ben zo blij dat ik eindelijk eens vooruit ga in plaats van achteruit. Misschien klinkt dat voor jou heel stom, maar voor mij voelt dit echt als een overwinning. Simpele oefeningen als de plank of op je hurken zitten lukt nog steeds niet, en zullen voor jou misschien hele simpele dingen zijn waar je niet eens over na denkt.
Morgen (3 april) moet ik weer terug op controle bij de huisarts om deze vooruitgangen te vertellen.
Ben ook wel blij dat ik dan ook gelijk mijn negatieve dingen bij haar kwijt kan. Even van me afpraten en misschien kan ze mij wel definitief in de positieve richting duwen. Who know’s!
ongesteld

En hoe gaat het los van je gezondheid dan?


Op zich gaat het best goed. Mijn blog loopt lekker, heb al mooie statistieken mogen hebben dit jaar. Verder heb ik ook genoeg inspiratie en ga ik binnenkort zelfs beginnen met het schrijven van een eigen e-book. Maar daar vertel ik graag meer over in een ander artikel. Met het bloggen gaat het dus heel erg goed! Verder heb ik ook weer werk en begin ik aankomend weekend. Wel ben ik nog steeds druk op zoek naar werk als medisch secretaresse, maar dat is nog niet heel makkelijk. Bedrijven willen toch iemand met ervaring en ook al probeer ik mijn motivatie/sollicitatiebrief heel erg positief te schrijven en ook echt te laten zien dat ik heel graag wil werken, heb ik tot nu toe alleen maar afwijzingen. Maar… ooit zal er een bedrijf zijn die denkt; Die Carolien willen we graag hebben! En daarom geef ik zeker de moed niet op en blijf ik lekker door zoeken en solliciteren. Of ik op dit moment al weet of ik geslaagd ben; nee. Wachten duurt lang zeggen ze, nou die 3 weken wachten op de uitslag van het examen zeker! Maar ik hoop deze week zeker wel iets te horen. Of het nu positief of negatief is, ik geef niet op en mocht ik gezakt zijn plan ik zo snel mogelijk een nieuw examen. Ik weet nu precies wat ik kan verwachten, over elk vak wel een paar vragen. Dat wist ik bijvoorbeeld de afgelopen keer niet, ik wist niet wat belangrijk was, wat ik precies wel moest kennen voor het examen. Er was geen uitleg verder en ging er dus ook blind in. Dat het examen zoveel strikvragen zou hebben had ik eigenlijk ook niet verwacht, maar voor een eventuele herkansing ben ik goed voorbereid! Dus daarmee houd ik jullie nog even in spanning.

Vraag aan jou: Wat zou jij er van vinden als ik een e-book gratis aanbied op mijn blog? En waarover zou je willen dat ik een e-book schrijf?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Time for tea | Tegenvallende uitslag!

  1. Ik hoop snel dat het geluk aan je kant staat betreft je gezondheid. Wat knap dat je al een stukje gefietst hebt! Je ben een echte vechter/ doorzetter maar geef de moed niet op. Hopelijk mag je snel een nieuwe baan vinden waar jij je helemaal thuis voelt en dat je lekker aan de slag kunt. Fijn dat het met je blog wel heel erg goed gaat. Hou vooral de positieve dingen vast. Als je even iemand nodig hebt om even je verhaal kwijt te kunnen of gewoon even gezellig dan mag je mij altijd een berichtje sturen.

    1. Super lief berichtje van je meid! Deze week wordt het prachtig weer dus hoop ik weer een stukje te kunnen fietsen.
      Ik hoop dat April een positieve maand word!
      Je krijgt zeker een appje/berichtje als ik even mijn verhaal kwijt wil. En uiteraard ook om even gezellig te kletsen! Liefs

Comments are closed.