Time for tea | Opleiding, nieuw project, en neuroloog

time for tea

Tijd voor weer een persoonlijk artikel waarin ik jullie bij praat over de afgelopen weken. Het waren hele leuke en aparte weken waarin ik een belangrijke beslissing nam! Iets met opleiding, nieuw project en neuroloog.

De afgelopen weken waren deels positief en deels negatief. Gelukkig overheerst het positieve, en kan ik jullie ook veel leuke dingen vertellen. Hoe waren de afgelopen weken en wat deed ik allemaal. Ik deel een aantal hele leuke dingen, want ik heb een nieuw doel gevonden!

Opleiding

Ik droom al heel lang van een nieuwe opleiding volgen. En het liefst op HBO niveau. In de week van 14november was het gevoel zo sterk. Ik moest en zou een thuis opleiding gaan doen. Dus na veel twijfelen (je kent me!), schreef ik me in voor de opleiding medisch secretaresse van het nha. 16 november ontving ik het eerste deel van mijn studie thuis, en begon ik meteen aan de eerste les. Het vak Nederlands, echt even inkomen hoor! Ik was al 4jaar van het mbo af en om dan weer bezig te zijn met dit soort dingen was toch even wennen. Maar ik maakte mijn eerste les en ontving na het insturen een 8,0 als cijfer. En zo ging ik verder. Tot nu toe vind ik het erg leuk en interessant. Als het zo door gaat ben ik zeker eerder dan 12maanden klaar met de studie. Dus wie weet krijg ik er volgend jaar weer een diploma bij! Ik ga er in ieder geval heel erg mijn best voor doen.

Nieuw project

En dan het nieuwe project. Ik heb er eerder al kort even wat over geschreven, maar nu kan ik iets meer vertellen. Althans volgende week maandag maak ik bekend op mijn blog wat het precies is, wat het in houd, met wie ik dit allemaal ga doen, en wat je kunt verwachten. Het is echt iets heel erg leuks, en ben zelf echt heel erg tevreden. Heb er heel veel voorbereidingen voor gedaan en nu gaat het al bijna online. Zo spannend! Dus mensen, allemaal volgende week maandag op mijn blog naar het bekendmaking artikel kijken!

Neuroloog

Dan een onderwerp die niet heel leuk is. Al eerder schreef ik dat de ziekte van crohn nu stabiel is, maar dat de klachten van mijn spieren niet daarvandaan komen. Ik kreeg een verwijzing voor de neuroloog, om te kijken of die iets kon vinden. Donderdag 23november was het zover. Ik had een gesprek met een vrouwelijke arts, en deed mijn verhaal. Of nou ja een poging tot het doen van mijn verhaal. Er werd niet echt geluisterd, en ze deed er nogal makkelijk over. Ja krampen, dat hebben zoveel mensen er wordt niet altijd een oorzaak gevonden. Ja dus? Is het normaal dat een vrouw van 24 nauwelijks kan lopen, niet kan rennen of fietsen, laat staan sporten. Dat je nog geen zak aardappels van 5 kilo kan tillen, of moeite hebt met de handrem van de auto? Nou lieve neuroloog, volgens mij is dat allemaal niet normaal! En ik haar ogen vond ze het ook wel heel toevallig dat ik misschien 2 ziektes kan hebben, dus gaat ze verder kijken bij de crohn. Want volgens haar moet het echt daar aan liggen, want 2 ziektes zijn echt te toevallig… Ik moet in ieder geval mijn vitamine B laten prikken, om te kijken of B1, B6 en B12 wel voldoende aanwezig zijn in mijn lichaam. Dat dit de oorzaak zou kunnen zijn is echt onzin, want ik heb jaren op advies van de huisarts vitamina a tot z geslikt, en ook op advies van de huisarts er mee gestopt. En nooit zijn mijn klachten minder geworden, dus dat geloof ik echt niet. In ieder geval heb ik 7 december een telefonisch gesprek met haar, en ben ik echt heel benieuwd waar ze mee komt!

Pffh ik heb het echt wel weer even gehad voor nu. Gelukkig zijn er leuke dingen zoals mijn studie waar ik mij volledig op kan focussen. Wat raden jullie mij aan qua neuroloog?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

11 thoughts on “Time for tea | Opleiding, nieuw project, en neuroloog

 1. mogge Carolien
  dat zijn goede studie berichten , van harte
  dus een eigenwijze dokter , zo’n beterweter
  als je het niet vertrouwd ga naar een ander voor een 2de opinie

  goede start in de week groet

 2. Het is zoals Karel zegt, als je geen vertrouwen hebt in de neuroloog, ga dan naar een andere voor een second opinion. Jij kent en voelt je lichaam het best, dus laat je niet ondersneeuwen door een eigenwijze dokter. Veel succes verder met je studie!

 3. Ik hoor het vaak dat artsen in Nederland niet luisteren naar de patiënt en zo hun eigen oordeel geven. Spijtig dat zoiets gebeurd.

  Aum Shanthi

  1. Ja maar dat moet dan wel via een verwijzing van de huisarts. Je kan niet zelf naar een arts stappen tenzij je het zelf betaald (wordt dan niet vergoed door de verzekering)

 4. Second opinion vragen.
  Heel simpel! Terugkoppelen naar je huisarts en een second opinion vragen.
  Het wordt eens tijd dat er geluisterd wordt naar patienten.

 5. Terug naar je huisarts en een second opinion aanvragen. B12 zou het in theorie wel kunnen zijn. Vaak neem je b12 niet op als je het in tabletvorm neemt. Al eens gedacht aan een reumatoloog ipv neuroloog?

  1. Ben al bij de reumatoloog geweest, die kon niks vinden. Heb het reuma gen niet, en de lyme test was ook negatief. Hij kon niks voor mij betekenen, vandaar de verwijzing naar de neuroloog. Het lijken ook meer de spieren en zenuwen te zijn dan de gewrichten. Maar ja er bestaan zoveel ‘aandoeningen’ waarbij je spierklachten hebt. De neuroloog doet er nu te makkelijk over om het af te schuiven op de crohn, want daar is volgens de mdl arts absoluut een sprake van. Achja, ik wacht haar telefoontje af en ga dan terug naar de huisarts ik laat het er niet bij zitten, zijn geen normale klachten voor iemand van 24! Moet toch gewoon kunnen fietsen of een groot stuk kunnen lopen zonder pijn?

   1. Ik werd juist van neuroloog naar reumatoloog gestuurd. Ivm spier en gewrichtspijnen. Kreeg diagnose fibromyalgie en artrose. Kan hierdoor ook niet ver lopen/fietsen, al is het na de bevalling wel erger geworden ( bekkenpijn)

    1. Kan mij heel erg vinden in het niet ver kunnen lopen, en niet kunnen fietsen. In vorig ziekenhuis dachten ze een combinatie van chronische vermoeidheid en fibromyalgie, al was dat moeilijk vast te stellen. Mijn klachten lijken daar wel heel erg op. Misschien goed om dit te onthouden om er met de huisarts over te hebben.

Comments are closed.