Time for tea | op vakantie & uitslagen

time for tea

Vrolijk nieuws wisselt zich af met niet zo vrolijk nieuws. De time for tea waarin ik uitslagen van het ziekenhuis krijg, en waarin ik jullie vertel dat ik op vakantie ga. Het heeft mij best wel even wat moeite gekost om dit artikel te schrijven. Dit deed ik overigens de dag na de behandeling waarin ik nog een behandeling moest ondergaan, en dus lekker suf en duf was. Maar daar meer over hieronder…

Zoals jullie al hebben kunnen lezen op mijn blog moest ik een coloscopie ondergaan in het ziekenhuis. Een dikke darm onderzoek, waarbij ze de darm bekijken met een camera en eventueel gelijk een biopt of poliep weghalen. De voorbereiding van dit onderzoek is het ergst, van het onderzoek zelf krijg je nauwelijks iets mee. Helaas kreeg ik wel gelijk nadat ik helemaal bij was de uitslag van de coloscopie. Die was iets minder rooskleurig.

Uitslagen

Allereerst maar de uitslagen van alle onderzoeken. Ik wacht nog op 1 uitslag, maar die is puur aanvullend, en niet leidend. Ik ging dus voor de coloscopie naar het ziekenhuis, en moest de dagen ervoor op een dieet en laxeren. Was verschrikkelijk, maar uit te houden. Na de scopie wilde de arts gelijk nog met mij en mijn ouders praten. Zo duf als ik nog was van het roesje zat ik daar in de kamer. Ze vertelde dat ik de ziekte van Crohn heb, en legde uit hoe ze dat hebben kunnen vinden. In het laatste stuk van de darm (of het eerste stuk dikke darm vanaf de dunne darm gezien), zat een grote vernauwing, met veel ontstoken weefsel eromheen. Wat was zo erg dat ze er met de scopie niet door kom om bij de dunne darm te komen. Ik kreeg een recept mee, en moest nog meteen naar de apotheek voor medicijnen. Ik kreeg een prednison kuur van 10weken mee, van 40mg. Hiermee willen ze proberen om de vernauwing kleiner te maken, en de ontsteking weg te krijgen. Om toch de dunne darm te kunnen zien moest ik ook gelijk een afspraak maken voor een MRI met contrastvloeistof. Dit deed ik gelijk de dag erna, waarvoor ik weer nuchter moest zijn en moest laxeren. Hiervan krijg ik nog de uitslag binnenkort. Niet zo’n heel fijn nieuws allemaal.

De vakantie

Om dan ook nog maar even goed nieuws te delen. Op het moment dat jullie dit lezen ben ik al op vakantie. En kom ik ook al bijna weer terug. We gaan heerlijk 10 dagen naar Viechtach in Zuid Duitsland, dicht bij de grens van Oostenrijk en Tsjechi√ę. Uiteraard ga ik hier heel erg van genieten, en veel foto’s van maken. En uiteraard zal ik als ik terug ben alles met jullie delen op mijn blog. Zo komen er vakantie verslagen aan, deel ik mijn eten op vakantie, en laat ik zien wat we allemaal hebben gedaan. Ik kijk er nu al zo onwijs naar uit. Want op het moment van schrijven moet ik nog even wachten tot we gaan. Ik mag ook rijden met de vouwwagen, dus wissel ik steeds af met mijn vader. En we doen het rustig aan, gaan lekker ergens ontbijten en lunchen onderweg, en vooral genieten! Tijdens de vakantie ben ik aan het afbouwen van de Prednison, wat ik ook best spannend vind. Ik hoop dat ik niet veel last heb van de bijwerkingen, en alles nog gewoon kan blijven doen. Maar ook dat lees je vast wel ergens terug op mijn blog de komende tijd.

Fijne dag allemaal!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.