Time for tea | Nieuw avontuur, vakantie en mijn plannen!

time for tea

Een hele goedemorgen allemaal (of middag/avond als je het op een ander tijdstip leest!)! Zo’n 4 weken geleden alweer schreef ik de laatste Time for tea. Zoals je gewend bent is er weer een heleboel om te bespreken, of misschien dit keer juist niet? Pak er een lekker kop thee/koffie/warme chocolademelk bij en ga er even goed voor zitten! Let’s talk about it..

Hoe gingen de afgelopen 4 weken? Ik lag 10 dagen in het ziekenhuis, besloot om niet langer mijn dromen uit te stellen en een nieuw avontuur te beginnen, ging op vakantie en deel mijn plannen voor de komende tijd! Maar er is meer te vertellen! Zo zit ik nu bijvoorbeeld in de ziektewet maar wil ik binnenkort weer gaan werken.

Nieuw avontuur!

Toen ik in het ziekenhuis lag en de dood in de ogen heb gekeken ging er een knop om. Waarom wachten met je dromen najagen, want morgen kan wel eens te laat zijn. De 10 dagen ziekenhuis waarvan ik er hooguit 6 echt volledig heb meegekregen waren voor mij een eye opener. Dood ongelukkig was ik eigenlijk als ik er op terug kijk. Waarom aan een ideaal beeld van anderen proberen te voldoen, waarom anderen tevreden houden, daar draait het leven niet om.

Al een paar jaar kriebelt het om eigen baas te zijn. Dat komt mede door mijn blog en de leuke toffe samenwerkingen die ik daar regelmatig voor mag doen. Maar het kriebelde om mijn eigen producten te gaan verkopen. Een webshop klonk ik mijn oren nogal onhaalbaar en steeds werd het idee in de la geschoven. Tot een paar weken geleden. Toen ik mij in het ziekenhuis wat beter begon te voelen (zo’n 2 dagen na de operatie) sprak ik mijn wens uit naar mijn ouders. Vanaf dat moment stonden ze gelijk achter mijn beslissen, ook mede omdat ik door het hebben van een eigen bedrijf mijn eigen uren kan indelen. Doordat ik chronisch ziek ben is fulltime werken bij een baas onhaalbaar, dat red ik lichamelijk niet. Maar als ik mijn eigen uren en tijden kan indelen, zelf kan aangeven wanneer ik wel goed te pas ben dan kan ik prima werken. Zo werd de knoop doorgehakt om er nu echt voor te gaan, mijn eigen bedrijf! Een nieuw avontuur, maar as we speak ben ik bezig om alles rond te krijgen en voorraad in te kopen. Hier vertel ik jullie binnenkort mee over in een apart artikel, can’t wait!

Vakantie?

Een week na ik terug was uit het ziekenhuis ging ik samen met mijn moeder een midweekje met de tent er tussenuit. Beste beslissing ooit want hier ben ik echt tot rust gekomen en heb ik kunnen ontdekken wat wel of niet gaat. Lichamelijk zie je amper iets aan mij (behalve die paar littekens en misschien een vermoeide blik) en zelf merk ik ook pas achteraf als ik teveel heb gedaan. Tillen vind ik nog erg lastig om uit handen te geven, maar nadat ik iets zwaars heb opgetild doet mijn buik (de littekens) echt wel even pijn. Tijdens mijn vakantie heb ik uren kunnen praten met mijn moeder, van serieuze gespreken tot huilen van het lachen. Zo fijn om even samen er tussenuit te gaan!
lugano 6 plus van Obelink

Het midweekje werd afgesloten op vrijdag met een ziekenhuis bezoek want ik moest om 13uur al in het ziekenhuis zijn voor mijn 2e infliximab infuus. Op naar de volgende vakantie in september, als die door kan gaan met alle huidige situaties. We boekte in december/januari al onze vakanties voor dit jaar en in september staat de Elzas op de planning en nog een weekje Beekbergen in een Landal huisje (met bad!). Echt iets om naar uit te kijken.

Mijn plannen voor de komende weken?

Moeilijk om in te schatten op dit moment. Ik zou graag volgende week weer rustig willen beginnen met werken. In de ziektewet zitten is niks voor mij, al moet het lichamelijk nog wel, te snel weer beginnen breekt later op. Het is op dit moment maar ongeveer 6 uurtjes per week, wat niet heel veel is. Wel moet ik gaan kijken wat ik lichamelijk aan kan. Stofzuigen en dweilen kan nog niet want hiervoor moet ik teveel kracht zetten op mijn buik, maar een bureau afnemen kan natuurlijk wel. Verder wil ik natuurlijk ook mijn webshop online zetten (is al online, alleen de producten moeten er nog op).
de oude aarde

Daarnaast wil ik voor mijn blog vooruit gaan werken en echt momenten gaan inplannen die ik kan besteden aan de blog. Door op de zondag een planning voor de komende week te gaan maken wil ik rust creëren en zorgen dat ik niet teveel ga doen op 1 moment. Maar wat ook echt een doel is voor de komende tijd, is om mijn review producten eens flink onder handen te nemen. De kast groeit en dat is niet helemaal de bedoeling. Blog momenten plannen om te schrijven en dan mij volledig te focussen op de review producten zal de komende tijd wel echt een must zijn. Ik merk ook dat ik beter ben in het schrijven van hetzelfde onderwerpen achter elkaar dan bijvoorbeeld eerst een persoonlijk artikel, dan een review en dan een lifestyle artikel. Gewoon een aantal reviews achter elkaar gaat bij mij veel beter. Dus genoeg te doen de komende weken, maar wel allemaal op mijn tijd en door echt naar mijn lichaam te luisteren!

Hoe ging jou maand? En wat zijn je plannen voor de komende tijd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Time for tea | Nieuw avontuur, vakantie en mijn plannen!

Comments are closed.