Time for tea – Negativiteit, nieuwe start, genieten?

time for tea

Tjonge wat een aparte tijd maak ik door. Het ene moment ben ik positief, en het andere moment zo negatief en geïrriteerd als dikke stront. Het was ook wel even te merken op mijn blog. De negativiteit nam voor heel even de overhand, maar ik heb hem weer helemaal weg gedrukt. Hoe gaat het nu? Time for tea, pak er even een lekker kop thee of koffie bij, en lees mee met mijn gedachten.

In de intro heb je het al een beetje kunnen lezen, maar ook vorige week in maar liefst 2 persoonlijke artikelen. In de eerste schreef ik dat ik het moeilijk vind om positief te blijven. Terwijl je in de 2e kon lezen dat ik het helemaal verloren had. Ik wist echt niet meer wat ik moest doen. Niemand zei dat het leven makkelijk zou zijn, en daar ben ik voor de zoveelste keer weer achter gekomen. Het leven is niet alleen maar leuk en gezellig. Soms wordt je weer even keihard met je neus op de feiten gedrukt.

Negativiteit?

Ik werd ineens heel erg negatief, iets wat ik echt jaren niet heb gehad. In de tijd dat ik enorm aan het afvallen was (Anorexia) was de laatste keer dat ik echt zo ver terug ben gevallen. En dat wilde ik nooit meer, maar het gebeurde wel. Alle dingen die ik de afgelopen maanden doormaakte werd me even te veel. Het besef dat ik de rest van mijn leven aan de medicijnen zal zitten, en dat de pijn in mijn lichaam misschien reuma is. Dat werd me even te veel. Misschien dat je af en toe van dit soort momenten moet hebben om je te realiseren wat je wel wilt en kan. Ik heb een blog waar ik onwijs veel plezier uit kan en wil halen. Lieve mensen om me heen waar ik zowel mee kan lachen als huilen. Dus weg met die negativiteit, en genieten van alle dingen die ik wel kan.

Nieuwe start?

Nu vraag je je misschien af hoe ik ineens deze trap onder m’n kont kreeg? Ik las mijn manifest die ik in augustus schreef. Door dat te lezen wist ik ineens weer precies wie ik was, wat ik wilde, en wat ik leuk vind. Tijd dus om al die negativiteit van mij af te schudden en opnieuw te beginnen. Of eigenlijk verder gaan waar ik gebleven was. Mezelf zijn, en zowel de leuke als minder leuke kanten op mijn blog laten zien. Het leven is niet altijd een feestje, en ik ben echt niet de enige die dit soort momenten door maakt. Vaak wordt het weg gestopt, maar praat erover. Het lucht op, en geef andere de kans om je te helpen of een luisterend oor te bieden.

Genieten!

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, krijg ik een heleboel nieuwe ideetjes die ik wil uitwerken op mijn blog. Het zonnetje schijnt, en geniet van het mooie liedje van Sam Smith (Too Good at Goodbyes). Ik ga genieten van alle keren dat ik deze maand nog moet werken. Genieten van alle lieve mensen die ik nog spreek. Uitkijken naar de het dagje Heksendoorn met een aantal hele lieve mensen. Naar een persevent eind oktober, en naar een dagje shoppen bij de Primark. Genoeg leuke dingen om op te focussen.

Heb jij wel eens last van een dipje? En wat doe jij dan op dat moment?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Time for tea – Negativiteit, nieuwe start, genieten?

  1. Ik ben ook verliefd op dat liedje, prachtig!!
    En iedereen heeft wel eens van die negatieve periodes, daar moet je gewoon even doorheen en de manier waarop jij het aanpakt, is helemaal goed toch !?!
    Focus je op de positieve dingen, leuke en mooie momenten, op die manier vloeien de negatieve gevoelens vanzelf van je af!
    xxx

Comments are closed.