Time for tea | Mooie start van het jaar!

time for tea

Het is weer tijd voor een nieuwe Time for tea, de tweede alweer van 2023! Perfecte start van een nieuw jaar gehad, nu op naar de rest! Pak een kop koffie, thee of een heerlijke warme chocolademelk en lees gezellig mee.

In mijn vorige Time for tea schreef ik al dat ik voel dat dit mijn jaar gaat worden. De start van 2023 was ook echt heel goed. Mijn doel qua bedrijf was om 1/3 meer omzet te maken dan januari 2022, daar ging ik ruim overheen! Dus kom maar op met de rest van het jaar!

Mooie start van het jaar!

Zoals ik hierboven al schreef dat ik dus echt een mooie start van het jaar. Januari was een stuk beter dan ik van te voren had gehoopt. In december had ik al een jaarplan gemaakt en met de tips van Mrs Ecommerce ging ik zitten op 1/3 meer dan ik in januari 2022 had. En zo heb ik de rest van het jaar ook gepland met wat ik wil bereiken. Je ziet namelijk altijd een groei in de loop van het jaar ontstaan en die heb ik dus ook toegepast bij 2023. Maar dat ik 117% van mijn doel zou halen voor januari, dat had ik echt totaal niet gedacht. Zeker niet omdat ik dus al een stuk hoger ben gaan zitten dan 2022! Maar dit is wel echt de basis voor 2023, want ik januari kan ik al een klein beetje zien hoe het jaar zich gaat uiten. Als deze groei zich inderdaad gaat voordoen, dan heb ik in juli/augustus al een behoorlijk groot doel gehaald.
De groei die ik dit jaar wil maken en waar ik ontzettend mijn best voor ga doen is weer minstens x1.85 omzet. De winst die ik vorig jaar heb gemaakt ten opzichte van het jaar ervoor (een ruime x4) zal dit jaar een stuk moeilijker worden, maar ik wil wel een verdubbeling.
Ondanks dat ik ontzettend graag andere ondernemers of mensen die er over denken om een eigen bedrijf te beginnen wil inspireren met mijn verhaal kan ik geen concrete cijfers delen. Er lezen teveel familieleden mee die (in mijn ogen) misbruik maken van deze informatie. Heel bot gezegd, het gaat ze geen reet aan wat ik verdien met mijn bedrijf!
fotocadeau naambordje

Wat ik nog meer heb gedaan?


Maar naast bezig zijn met mijn bedrijf heb ik nog meer gedaan hoor! Zo heb ik mijn vakantie geboekt voor dit jaar, over een paar maanden ga ik heerlijk genieten in Frankrijk. Eindelijk weer naar Frankrijk, genieten van de zee en de prachtige natuur en geschiedenis. Daarnaast heb ik ook kaartjes gekocht voor Soldaat van Oranje, daar ga ik de 2e keer heen! Maar deze heb ik niet zomaar gekocht, het is namelijk een cadeautje en ik ga gezellig mee haha. En er staat nog zoveel meer in de planning voor de komende maanden!
Als laatste wel iets heel erg persoonlijks, want ik ben al op zoek gegaan naar informatie over BAM, bewust alleenstaande moeder. Al een jaar of 5/6 zeg ik dat ik voor mijn 30e moeder zou willen worden, helaas zit dat er nu niet in, maar zodra ik het huis heb gekocht (het naambordje heb ik in iedergeval al, haha), ga ik ervoor. Er zijn zoveel meer mogelijkheden dan ik had gedacht en dat er ook zoveel andere vrouwen zijn die dit traject doorlopen, dat verbaasde mij eigenlijk wel! Het verlangen naar een kindje als alleenstaande is helemaal niet zo gek en ik ben echt niet de enige. Zo, uitgesproken, dat voelt goed! En hier heb ik ook hele goede gespreken over gehad met mijn moeder, wat de rest van mijn omgeving ervan vind dat interesseert mij echt niet. Mijn leven, mijn lichaam en mijn keuzes!

Hoe was jou januari?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.