Time for tea | Kom maar op met de lente!

time for tea

Een hele goedemorgen allemaal (of middag/avond als je het op een ander tijdstip leest!)! Zo’n 4 weken geleden alweer schreef ik de laatste Time for tea. Zoals je gewend bent is er weer een heleboel om te bespreken. Pak er een lekker kop thee/koffie/warme chocolademelk bij en ga er even goed voor zitten! Let’s talk about it..

De tijd gaat eigenlijk best snel, het lijkt nog vorige week dat ik de vorige time for tea schreef, maar we zijn alweer 4 weken verder. In mijn vorige time for tea schreef ik dat het goed ging qua werk en dat ik veel aan het invallen was. Verder was ik aan het herstellen van een keelontsteking en had ik 2 kasten aangeschaft voor mijn toekomstige huisje. En natuurlijk vertelde ik het één en ander over de moestuin. Maar wat is er allemaal veranderd in 4 weken?

Hoe gaat het met werken?

Ik was de vorige keer bang dat ik te weinig uren zou maken elke week, omdat ik terug zou vallen op de standaard uren. Gelukkig heb ik in overleg meer uren kunnen krijgen bij de vakantie huisjes waardoor ik nu op ongeveer dezelfde uren blijf zitten elke week. Ik vind het heerlijk om 2 hele volle dagen te hebben en tussendoor 3 dagen waarbij ik de ochtend en een deel van de middag vrij heb om te werken aan de blog. Dit wil ik dan ook graag zou houden. Doordat ik nu weer op normalere tijden kan eten gaat het ook lichamelijk beter (maar daar later meer over). Omdat ik nu ook al 2 weken over de 30% zit ben ik benieuwd wanneer ik een ander contract ga krijgen. Helaas nog altijd geen contract in handen gehad, waar ik best van baal omdat het mij belemmerd bij het krijgen van een eigen huisje.

Verder gaat het qua werken dus eigenlijk super goed, de uren die ik nu werk kan ik makkelijk aan en ook combineren met de blog. En na het invullen van de inkomstenbelasting was ik ook best verrast dat ik vorig jaar nog best veel had gewerkt.
broek van lidl

Hoe gaat het verder?


Gelukkig ben ik nu aan de beterende hand. In het artikel ‘Leven met Crohn’ vertel ik daar meer en uitgebreid over maar ik was de afgelopen weken echt ziek. De verkoudheid en keelontsteking maakte plaats voor een heftige allergische reactie waarbij ik niets anders kon dan overgeven. Gelukkig gaat het na een antibiotica kuur een stuk beter en kan ik klopt even af alles weer eten wat ik daarvoor ook deed. Nu dit weer beter gaat ga ik mij ook steeds beter voelen. Ook ben ik begonnen met een aantal supplementen die ze homeopathisch aan mensen met Crohn geven en die vele goede dingen hebben bereikt. Een voorbeeld ervan is bijvoorbeeld Visolie, Kurkuma, L-glutamine en Boswellia. Dat dit werkt heb ik al wel gezien in de afname van mijn ontstekingswaarde in het bloed. Die ging in 1 week (waarbij ik maar 4 dagen deze supplementen had gehad) van 84 naar 26. Normaal gesproken wordt er verbetering gezien tussen de 4 en 6 weken dus ik ben onwijs benieuwd hoe dit allemaal gaat verlopen.

En dan nu genoeg over mijn gezondheid. Vorige week zag ik op één van de woningbouw sites een super gaaf huis staan, die ik zou kunnen betalen met mijn loon. Ik dacht, ik waag een gokje. Inloggen, huisje opzoeken en toen ik wilde aanklikken kon dit niet. Blijkt mijn account te zijn bevroren en kan ik zowel niet reageren op huizen als mijn gegevens aanpassen. Super stom! Dus daar moest ik achter aan want op die manier heeft het geen zin om ingeschreven te staan. Dus ik schreef me opnieuw in met een ander emailadres, een beetje jammer want al mijn opgebouwde punten zijn daardoor weg en begin opnieuw met 12 punten. Maar goed, wie weet kan ik dit jaar wel mijn eigen huisje krijgen! Eigenlijk vind ik het dood eng, ik ben nu allemaal geluiden in huis gewend en het idee dat het dan stil is in huis vind ik echt eng. Heel gek, maar kan het mij niet voorstellen dat ik het leuk zou vinden om alleen thuis te zijn en niemand om me heen te hebben.
ikea pegboard

Heb ik nog plannen?

Natuurlijk heb ik plannen! Ik wil de komende weken lekker bezig zijn met de moestuin. Het schiet al aardig op en ik maakte zelf een eigen plantenbak waar ik uien, sla en radijsjes in heb geplant. Verder ben ik al druk geweest in de moestuin want ik heb een palletmuur gemaakt die ik heb gevuld met aardbeien stekjes uit de grote bak in de tuin. Ook de fruitbomen doen het goed en beginnen al blad te krijgen. Op het moment dat ik dit schrijf wil ik nog een extra plantenbak maken van pallethout en hoop stiekem dat ik hem dan ook al af heb als dit artikel online gaat komen. Die bak wil ik dan wel nog net wat groter maken zodat daar de tomaten, courgette en paprika in kan geplant worden. Kan echt niet wachten tot ik allemaal verse ingrediënten uit de tuin kan gebruiken!

Maar naast de moestuin wil ik ook graag wat beter gaan plannen. Een leuk uitje met vriendinnen bijvoorbeeld ook gewoon lekker even me-time. De afgelopen weken is het mij wel gelukt om af en toe wat vooruit te werken maar het lukt mij nog niet om echt vooruit te werken voor de vakantie. Dus daar ga ik uiteraard ook de komende weken weer volop mee bezig. En daarnaast wil ik ook de SEO weer verbeteren, ik merk dat ik de laatste tijd niet altijd zoekwoorden invul.

Hoe ging jou maand? En wat zijn je plannen voor de komende tijd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Time for tea | Kom maar op met de lente!

 1. Balen van de inschrijving voor een woning dat het bevroren was zodat je niet kon reageren op een woning.
  Ik hoop dat je met de nieuwe inschrijving héél veel succes hebt…
  Fijn om te lezen dat het goed gaat met je groente tuin etc….
  Jij bent TOP dat jij zo goed en veel eerkg.
  Hoop dat jij snel een contract zult krijgen….
  Dit verdien je.

  Een fijne dag

Comments are closed.