Time for tea | Ik zie als een berg tegen de toekomst op!

time for tea

Vandaag 31 mei 2021, een time for tea update na een onwijs lange stilte waarin ik de afgelopen 2 weken al kort wat dingen heb gedeeld. Het was een heftige tijd, die ongetwijfeld nog een hele tijd heftig blijft. Wat is er de afgelopen weken allemaal gebeurd en wat staat er op de planning voor de komende weken? Laten we bijkletsen! Pak er een lekkere kop koffie, thee of warme chocolademelk bij en lees gezellig mee.

Hoe gingen de afgelopen weken? Ik heb op 17 mei een kleine update geschreven over wat er aan de hand is. Op 24 mei kon je lezen in het Leven met Crohn artikel dat ik heel vaak in het ziekenhuis heb gelegen en dat ik wacht op een operatie. Sindsdien is er onwijs veel gebeurt, waar ik jullie al deels over bij gepraat heb maar tijd om nog even alles door te nemen in deze time for tea! En wat hoop ik hoe de volgende 4 weken eruit zien?

Ik zie als een berg tegen de toekomst op!!

Ondanks dat dit artikel op 31 mei pas online komt, schrijf ik hem op 21 mei. Puur om het feit dat ik totaal niet weet hoe het gaat lopen en ik graag toch mijn blog deels door wil laten lopen. Ik zie als een berg tegen de toekomst op! Met reden want als alles doorgaat zoals het er nu (op 21 mei) uitziet, wordt ik op 28 mei geopereerd. Het kan dan ook zijn dat je al een berichtje van mijn op social media voorbij hebt zien komen over een operatie. Waarom ik op zie tegen de toekomst? Omdat op het moment van schrijven er nog zo onwijs veel onduidelijk is. Dingen die pas tijdens de operatie duidelijk kunnen worden, de chirurgen kunnen zien wat er allemaal aan de hand is en hoe heftig het gaat worden. De afgelopen dagen heb ik gesprekken gehad met de chirurg en de stoma verpleegkundige over verschillende scenario’s. In eerste instantie gaan ze voor een kijkoperatie, maar daarbij kunnen ze ook al gelijk inschatten hoe heftig het gaat worden, want zit het littekenweefsel vast aan het buikvlies dan gaan ze over op een open buik operatie. Er kan dan ook gekozen worden voor het aanleggen van een stoma, daar wordt ik voor de operatie al op voorbereid mocht dat inderdaad het geval worden. En ja, dat mag iedereen weten, ik zie er echt als een berg tegenop. De operatie niet, want dan slaap ik en daar krijg ik niets van mee, maar wel het moment dat ik wakker wordt en besef wat er allemaal is gebeurt en aan de hand is. In het mooiste geval (en daar waar iedereen op hoopt) een kijkoperatie met een snee rond de bikinilijn om het stuk darm uit te halen. Maar het (in mijn ogen, want de chirurg vind het absoluut niet) het slechtste geval een open buik operatie met een stoma.
korte broek forever21

Wat staat er allemaal gepland?


Omdat ik dit artikel op 21 mei schrijf weet ik al wel wat er de komende week allemaal gepland staat (de week van 24 tot 28 mei) maar omdat die week voor jullie al is geweest zal het misschien wat verwarrend zijn.
Op 24 mei krijg ik het coronavaccin, ze wilde heel graag dat ik dit nog voor de operatie zou krijgen zodat ik dat in ieder geval al heb gehad en deels beschermd ben.
Op 25 mei heb ik 2 afspraken bij de anesthesioloog waarin ze de operatie doornemen + narcose etc. Op 27 mei moet ik beginnen met PreOp drankjes (totaal 6) en heb ik in de middag een gesprek bij de stoma verpleegkundige om te kijken waar de stoma qua kleding het beste geplaatst zou moeten worden. Ik moet mijn favoriete broek (of mijn best zittende broek) meenemen en dan wordt er gekeken naar de plaats en het materiaal. En dan wordt ik op 28 mei in de ochtend verwacht in het ziekenhuis. Op het moment van schrijven heb ik nog geen tijdstip, maar die zal ik de komende dagen ongetwijfeld ontvangen.

Wat ik nu al wel weet is dat ik mee doe aan een snel herstel programma na een darmoperatie. Dat houd in dat ik dezelfde dag van de operatie alweer uit bed moet komen en zelfstandig moet kunnen plassen. De dag erna (dus dag 1) moet ik minimaal 6uur uit bed zijn en stukjes lopen over de afdeling. Na dag 2 ook weer minimaal 6uur uit bed en stukjes lopen en als de verpleegkundige het vertrouwen zou ik dan zelfs al naar beneden kunnen gaan (van de afdeling af). Ze gaan uit van een opname van 3 tot 5 dagen maar als ik een stoma krijg en een open buik operatie moet ik uitgaan van een week. En dat alles als het goed gaat, want komen er complicaties dan moet ik uiteraard langer blijven!

Hoe ik mijn blog ga voortzetten?

Zoals je in dit artikel hebt gelezen schrijf ik dit artikel op 21 mei (10 dagen geleden). Ik probeer dus voor mijn ziekenhuis opname zoveel mogelijk vooruit te werken met mijn beperkte energievoorraad. Omdat ik alleen maar vloeibaar mag eten (vloeibaar dieet) merk ik dat mijn energie level een heel stuk lager is dan normaal. Mijn lichaam moet veel moeite doen om het eten te verteren/op te nemen. Hopelijk gaat dat dus na de operatie ook een stuk beter.

Ondanks dat ik mijn best doe om vooruit te werken, kan het zijn dat er toch minder artikelen online komen als ik had gehoopt.
Vooralsnog zijn de dagen dat ik upload; maandag, dinsdag, woensdag, zondag.
Met soms een uitzondering een donderdag of zaterdag, maar in ieder geval niet meer dan 5 dagen per week. Of dat gaat lukken en of het mij na de operatie lukt om het bloggen vol te houden op 4 dagen per week dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Voor nu probeer ik mijn best te doen en zoveel mogelijk klaar te hebben.

Heb jij nog plannen voor de komende weken?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Time for tea | Ik zie als een berg tegen de toekomst op!

  1. Heel veel sterkte en beterschap…..

    Xoxo

Comments are closed.