Time for tea | Ik maakte mijn eerste diefstal mee

time for tea

Het is weer tijd voor een nieuwe Time for tea! In de vorige update schreef ik over de leuke plannen die ik had met de webshop. De meerdere markten/fairs waar ik me voor had opgegeven! Pak een kop koffie, thee of een heerlijke warme chocolademelk en lees gezellig mee.

De vorige time for tea las je al over dat ik mij had aangemeld op verschillende markten en fairs in de komende maanden. De smaak na koningsdag had ik goed te pakken, want koningsdag was echt een groot succes. Maar op 3 juni had ik mijn 2e markt en dat viel behoorlijk tegen.

Ik maakte mijn eerste diefstal mee

Nu lees je het al aan de titel van deze blog, ik maakte mijn eerste diefstal mee. En ik kan je vertellen dat dat echt niet leuk is! Sterker nog, ik ben best wel een goedgelovig persoon die altijd het positieve in de mens ziet, maar dit heeft me wel op mijn hart getrapt. Op zaterdag 3 juni stond ik bij het Vechtgenotenhuis Fair in Ommen. Een Fair vanwege hun 15 jarige bestaan en zij organiseerde een middag en avond met activiteiten. Er stonden zo’n 20 kramen met mij met allerlei mooie producten. Het was echt mega rustig qua aantal bezoekers, net voor onze kraam deden ze een lootjes actie. De tafel die vol lag met allerlei geschonken cadeaus maar na 4 uur hadden ze nog niet de tafel leeg, daarnaast waren de mensen die langs de kraampjes liepen niet echt bereid om iets te kopen. De 10 bestellingen die ik aan de kraam heb gehad, ben ik ontzettend dankbaar voor, ook omdat ik de kosten eruit heb, maar het stomste moet nog komen. Ik mistte een ketting. Nu was er één vrouw die heel geïnteresseerd was in een sieraad en alles van mijn bord uitgebreid er vanaf haalde en op de hele kraam neer legde. Er waren wel wat andere geïnteresseerd in sieraden, maar die pakte er 1 of 2 af en kochten het dan ook gelijk. Ergens moet er dus een moment zijn geweest dat deze vrouw een ketting in haar broek heeft gestopt want toen ik alles kon gaan opruimen wat ze had achtergelaten mistte ik een ketting. Daarvoor was er namelijk ook geen ketting verkocht maar alleen een aantal armbandjes. Nu ging het om een ketting van 5euro, maar dan nog, hoe haal je het in je hoofd om zomaar iets mee te nemen zonder daar voor te betalen. Ik heb er gewoon geen woorden voor, behalve dat ik er echt heel boos om ben!

Op naar de volgende (hopelijk) goede markt!


Even adem halen en weer door! Op naar de volgende (hopelijk) goede markt, op 24 juni. Dan heb ik een hele lange dag dus ik ben ontzettend benieuwd hoe dat gaat verlopen. Van deze nare situatie heb ik geleerd en dat ga ik toepassen op de volgende markten. Vanaf nu mogen mensen gewoon niet meer alles er zomaar alles vanaf halen om vervolgens één grote rommel alles achter te laten. Als ik ze geen kans geef om chaos te veroorzaken kan ik beter opletten zodat dit niet nog een keer gebeurd.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.