Time for tea | Hi winterdip!

time for tea

Het is weer tijd voor een nieuwe Time for tea! De vorige update was van eind augustus (2023) wat echt veel te lang geleden is. Tijd om jullie bij te praten want wat is er veel gebeurd in de afgelopen maanden! Pak een kop koffie, thee of een heerlijke warme chocolademelk en lees gezellig mee. Want hoe gaat het nu?

De vorige time for tea stopte ongeveer eind augustus (2023). In de afgelopen maanden is er ontzettend veel gebeurd. Ik kreeg een relatie met een ontzettend lieve jongen, ik stond op de Internationale Mineralenbeurs, vierde de feestdagen, maar had ook een hele goede controle bij de MDL arts!

Wat een gekke maanden!

Dat er in de afgelopen maanden geen Time for Tea blog online gekomen is, komt vooral omdat ik niet wist waar ik moest beginnen met schrijven. Het was veel, daarnaast wilde ik gewoon niet alles delen omdat er teveel mensen mee lezen op de blog die misbruik maken van de informatie die ik hier deel. Natuurlijk kies ik er zelf voor om dit het internet op te gooien, maar daarom koos ik er de afgelopen maanden voor om geen persoonlijke blog te schrijven. In de Happy things blogs kon je wel het één en ander volgen, maar inhoudelijk ging ik daar niet op in. Maar het is januari, een nieuw jaar, dus laten we eens bijkletsen. Nu wil ik niet de afgelopen maanden met je gaan bespreken, maar wel de dingen waar ik op dit moment tegenaan loop. Want deze girl heeft weer een winterdip, en wat voor één….

Kiezen tussen je gevoel en verstand – emotionele rollercoaster!

Mijn emoties gingen de afgelopen weken ook van het ene uiterste naar de andere. Van intens gelukkig naar ontzettend verdrietig, ik wist me soms geen raad met mezelf. En nog steeds niet, moet ik eerlijk bekennen. In tweestrijd zitten tussen je gevoel en verstand is pittig kan ik je vertellen. Mijn bordje wordt als maar voller en het lukt mij niet om de bodem van het bord te bereiken. Mijn gevoel ligt lijnrecht tegenover mijn verstand, maar ik weet ook dat wat ik ook kies, altijd iemand teleurgesteld/verdrietig wordt. Of ik dat nou zelf ben, of iemand anders, het maakt het kiezen niet makkelijker. En dat zorgt er misschien ergens ook wel voor dat ik niet wil kiezen, ondanks dat ik weet dat een keuze maken onvermijdelijk gaat zijn om mezelf beter te voelen. Maar hoe weet je of dat wat je gaat kiezen wel de juiste beslissing is? Ga je achteraf geen spijt krijgen van de keuze die je maakte. De toekomst heb je niet altijd zelf in de hand, dat waar je al jaren van droomt en naar toe leeft, kan in een vinger knip veranderen. Maar betekend dat, dat je je dromen maar aan de kant moet zetten of het lot moet laten bepalen? Als het zo simpel was, dan had ik allang kunnen kiezen.

Als de keuzes die je moet maken alleen te maken hebben met jezelf, dan is het kiezen zoveel makkelijker. Dan maak je een lijstje met alle voor en tegens en kijkt naar wat jou het meest gelukkig maakt. Maar als je keuzes moet maken die ook invloed hebben op anderen om je heen, dan is het maken van een keuze niet zo makkelijk meer. En dan heb je ook nog de mensen om je heen die je allemaal een ander advies geven. Soms zo heftig dat je je afvraagt of ik nu degene ben die het verkeerd ziet, of dat hun nu met bizar raar advies komen. Ik ben geen opgever, doorzettingsvermogen zit in mijn bloed en ik zal er alles aan doen om dingen te bereiken, als het niet linksom is, dan is het rechtsom. Tegen mij zeggen dat ik het naast me neer moet leggen, voelt als vloeken tegen mij. Daarnaast heb ik ook nog een chronische ziekte die elk moment actief kan worden, waar ik rekening mee moet houden in mijn achterhoofd. Dus het lot laten bepalen is misschien in mijn geval niet de juiste aanpak. Maar, wat kies je dan wel? Oftewel, mijn begin van 2024 is heftig!

Hoe was jou start van 2024?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.