Time for tea | Happy new year, werken en gezondheid

time for tea

Een hele goedemorgen allemaal (of middag/avond als je het op een ander tijdstip leest!)! Zo’n 4 weken geleden zaten we nog in 2019, moesten de feestdagen nog beginnen en nu beginnen we alweer aan de tweede week van 2020! Pak er een lekker kop thee/koffie/warme chocolademelk bij en ga er even goed voor zitten! Let’s talk about it..

De vorige keer schreef ik een best confronteerde blog waarin ik besloot om voor mezelf te gaan kiezen. Ging terug naar 10 uur in de week maar hielp dat eigenlijk? Want ik werkte alsnog 5 dagen in de week. Is die negativiteit al weg of zit ik er nog middenin? Hoe gaat het met de pijn en wat staat er voor de komende weken op de planning?

Hoe gaat het met werken?

De weken na het vorige artikel werkte ik dus gewoon 5 dagen in de week, maar minder uren totaal. Ik merkte wel iets verschil maar er zaten nog een heleboel slechte dagen tussen. Was moe, had redelijk veel pijn en hoopte dat het snel anders zou zijn.
De 2 weken tussen kerst en oud en nieuw (die dus net voorbij zijn) hebben mij wel goed gedaan. Ik werkte die beide weken maar 2 dagen in de week en kon dus ondanks de feestdagen nog bijkomen. In die 2 weken kwam ik dus ook tot een aantal conclusies. Hoe gaat het nu verder?

Eerder schreef ik nog dat ik tijdelijk stopte bij de vakantie huisjes, omdat dit redelijk zwaar is vergeleken met de andere werkzaamheden. Nu heb ik deze week nog een drukke week met 5 dagen in de week, maar toch wil ik weer terug naar de huisjes. Waarom, zal je vast denken! Nou puur voor de zekerheid qua uren en dus ook inkomsten. En, als ik die 2 dagen bij de huisjes werk, heb ik om de andere week de woensdag vrij. Dat vind ik dus ook echt een heerlijk idee!
winterjas en warme boots

Hoe gaat het met de depressie?


Echt met vlagen! Het ene moment denk ik, ja ik zie weer kleur, terwijl ik het andere moment nog donkerder werd dan eerder. Het besef dat ik 26 jaar ben en voor mijn gevoel nog geen enkel ding heb bereikt slaat soms hard binnen. Toch probeer ik ook de positieve dingen te zoeken en dat zijn er toch meer dan dat ik een jaar geleden had gedacht. Ondanks dat ik dus nog thuis woon heb ik wel bijna de hele zolder voor mezelf, wat zeker 20 vierkante meter is, helemaal gratis! Wil ik een appartement huren zit ik op zo’n 43 vierkante meter en betaal ik daar bijna 400 euro voor. Ik kan dus nu nog volop sparen en zorgen voor een goede basis als ik wel op mezelf kan gaan wonen.

Ik heb een goede auto (oké, die deel ik met mijn ouders maar dan nog!), heb een baan en over mijn gezondheid mag ik eigenlijk niet klagen gezien het vele malen erger is geweest!

Hoe gaat Januari eruit zien?

Kijk, in de toekomst kijken gaat natuurlijk niet maar ik heb wel een aantal dingen waar ik in januari mee bezig ga of wil gaan doen. Zo is januari sowieso de maand waarin ik mij ga voorbereiden op de moestuin. Ik heb bijvoorbeeld al een bieslook plantje staan, heb ik wortels en pastinaak klaar staan die de in een potje mogen. Uiteraard alles nog binnen, maar zo kan ik wel alvast beginnen met alle voorbereidingen!

Ook wil ik deze maand een mooie start maken met de blog. Door vooruit te werken, mezelf op de achtergrond bezig te houden met de vindbaarheid van de blog.

En naast dit alles wil ik vooral sparen, elke maand een vast bedrag weg leggen bijvoorbeeld. Maar ook leuke dagjes weg plannen, de vakanties plannen natuurlijk (de datums staan al, nu de plekken nog!). Laten we er een mooi jaar van maken, met veel positieve momenten, gezondheid en dat een klein beetje geluk onze kant op mag komen.

Hoe ging jou maand? En wat zijn je plannen voor de komende tijd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.