Time for tea | gezondheid, stapje terug en plannen

time for tea

Wat gaat de tijd onwijs snel de laatste weken. Het is alweer 4 weken geleden dat ik de laatste time for tea update schreef. Er is eigenlijk best veel gebeurd de afgelopen weken, van hoogtepunten tot echt dieptepunten. Laten we bijkletsen! Pak er een lekkere kop koffie, thee of warme chocolademelk bij en lees gezellig mee.

Hoe gingen de afgelopen 4 weken? De vorige keer vertelde ik dat ik weer ziek was en wat mijn plannen voor de webshop waren. Ook mijn andere plannen (dat waren er overigens niet heel veel!) deelde ik met jullie. Maar hoe verliepen de afgelopen 4 weken?

Mijn gezondheid

Soms vraag ik me af hoe het kan dat de ene dag sneller voorbij gaat dan de ander. De weken vliegen voor mijn gevoel voorbij zonder dat ik echt iets heb ondernomen. Het gaat de afgelopen weken niet echt zoals het zou moeten of als ik zou willen.
Wat een domper hoor, in plaats van dat het nu onwijs goed zou moeten gaan heb ik alleen maar meer lichamelijke klachten. Direct na mijn afspraak bij de mdl arts kreeg ik ineens last van mijn onderrug. De pijn werd de dagen daarna alleen maar erger, zo erg dat ik er in de nacht ook niet van kon slapen. Naar de huisarts en tabletten tegen ontsteking in combinatie met pijnstillers. Dat hielp helaas niet en ik had al ruim een week amper geslapen in de nacht. Terug naar de huisarts en ik kreeg er tramadol bij en een afspraak bij de reumatoloog. Weer een week verder en ik kon bij de reumatoloog terecht die na wat testjes en bloedonderzoek mij toch foto’s wilde laten maken. Ook de mdl arts had ondertussen contact gehad met de reumatoloog en wilde ook een ct scan als aanvulling. Inmiddels heb ik ook weer een infliximab infuus gehad wat eventueel ook zou kunnen helpen tegen de rugpijn maar helaas bleef er een raar gevoel in de onderrug (niet echt veel pijn, maar meer dat je het continu voelt). De CT scan was helaas niet zoals gehoopt was en ik moest dan ook opgenomen worden in het ziekenhuis. Mijn rechternier functioneerde niet goed. Er was een abces/ontsteking te zien die de urineleider deels dichtdrukte waardoor de urine vanaf de nierbekken niet goed naar de blaas kon lopen en ik daardoor ook zoveel rugpijn had. Er is afgelopen donderdag operatief een Dubbel J katheter geplaatst (een slangetje van de nierbekken naar de blaas) en gestart met 2 soorten antibiotica om de ontsteking weg te krijgen. Niet zo heel positief nieuws dus qua gezondheid.
badkamer verbouwing

Stapje terug nemen en plannen?

Vorige week deelde ik al een berichtje op de blog dat ik een stapje terug ga nemen. Er komen even wat minder artikelen online op de blog, om mezelf even iets meer ruimte te geven. Nu mijn lichaam niet helemaal doet wat het zou moeten doen is het tijd om meer rust moment in te plannen. Mijn webshop gaat wel gewoon door, maar kost mij veel minder tijd en energie dan het schrijven van blogs en maken van foto’s. Daarnaast heb ik ook weinig motivatie om iets te schrijven omdat ik me dus niet lekker in mijn vel voel. Misschien is het ook wel een combinatie van niet lekker in mijn vel zitten, deze deprimerende tijd en de angst die het met zich mee brengt! Het idee om ziek te worden, die angst wordt nu wel steeds erger en zeker als ik dan allemaal mensen zie die zich niet aan de maatregelen houden. Draag al meer dan een maand een mondkapje als ik naar buiten ga, ook tijdens mijn werk (ik werk een paar uur in de schoonmaak). Die angst draagt natuurlijk ook niet bij aan mijn algehele gezondheid want je bent continu alert en aan. Mezelf herpakken duurt dit keer dus een stuk langer merk ik en daar baal ik ontzettend van!

Heb jij tips om minder angstig te zijn en je beter in je vel te voelen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Time for tea | gezondheid, stapje terug en plannen

Comments are closed.