time for tea
Personal

Time for tea | Gevoel en negativiteit

Voor mijn gevoel zit ik in de slechtste periode van mijn leven. Ik voel me down, gekwetst, en alles wat daar nog meer bij hoort. Eerlijk gezegd weet ik het allemaal even niet meer. Ben er even helemaal klaar mee. De afgelopen weken gingen met een slakkengang, en verlangde ik alsmaar meer naar een eigen plekje.

Als je iets heel graag doet, iets wat je eigenlijk met hart en ziel doet. En mensen hier alleen maar negatief over praten en oordelen, zakt de moed mij snel in de schoenen. Eigenlijk beschrijft dit precies mijn afgelopen weken. Voor de mensen die mij al langer volgen, weten dat ik helaas werkloos thuis zit. Ben hard op zoek naar een nieuwe baan, maar helaas liggen ze niet voor het oprapen hier.

De afgelopen weken

Daarom ben ik eigenlijk me meer gaan richten op mij blog, en het resultaat mag er wezen. Ik groeide enorm hard de afgelopen 2 maanden. En Januari beloofd ook geen slechte maand te worden als ik de statistieken zo mag geloven. Op 2 januari had ik zelfs al mijn eerste betaalde opdracht dit jaar, en daar was ik enorm trots op. Zo trots dat ik het vertelde aan anderen. Helaas reageerde die totaal het tegenovergestelde van mijn reactie, en vroegen ze zich af wanneer ik echt werk ging krijgen. De moed zakte hierdoor in mijn schoenen, kan je misschien wel begrijpen. Ik was zo trots, en blij, en dat het dan zo wordt afgekapt. Dat deed me veel verdriet, maar gaf me ook een enorme knal met zelfvertrouwen om te laten zien dat ik ook van mij hobby mij parttime baan kan maken. Nee ik hoef er geen 1000en euro’s mee te verdienen. Een kleine vast inkomen, en een boterham is meer dan voldoende.

Verdriet en boosheid

De afgelopen weken gebeuren er privé ook erg veel dingen in 1 keer. Dat maakt me verdrietig, maar ook boos. Ik vertrouw sommige mensen, en als die dan misbruik gaan maken van mij, dat raakt me. Eerlijk gezegd maakt het me gewoon ontzettend boos. Hoe kan ik zulke mensen vertrouwen, als ze me keer op keer besodemieteren. Het verdriet mengt zich met boosheid, en maakt me tot een heel gemeen persoon. Iemand die ik niet wil zijn, maar ik moet wel. Misschien nog wel het erge hieraan is, is dat deze persoon het zelfs niet door heeft. Vindt het allemaal maar normaal. Nou zo normaal is het niet!

Mijn eigen plekje

Mijn eigen plekje, ik verlang er heel erg naar. Al moet ik eerst inkomen hebben, toch heb ik me al een tijdje geleden ingeschreven bij verschillende woningbouwverenigingen in de buurt. Ik wil gewoon zo graag mijn eigen plekje, en het wordt onderhand (de laatste weken) een echte obsessie voor mij. Zeker met alles wat er aan de gang is, wil ik gewoon mijn eigen plekje. Een plek waar niemand kan zeiken, en ik geheel kan doen en laten wat ik zelf wil. Rust, dat is misschien nog wel iets waar ik het meeste naar opzoek ben.

Dit is misschien een heel negatief artikel, maar dat is ook precies hoe ik de afgelopen weken heb ervaren. Ik hoop dat ik de eerste week van Februari antwoord krijg, en de beloftes inderdaad echt nageleefd worden. Al heb ik er totaal geen vertrouwen meer in. En ik hoop dat ik dan een positiever berichtje kan gaan schrijven. Ik ben wel toe aan positiviteit, want dit duurt veel te lang allemaal. En alsjeblieft laat er werk op mijn pad komen! Kunnen jullie voor mij mee duimen?

8 thoughts on “Time for tea | Gevoel en negativiteit”

 1. Laat je door andeen niet veranderen in een negatieve bom. Blijf je hoofd hoog houden en je doelen voor ogen zien! Raak ze niet uit het zicht want dan laat je je echt teveel beinvloeden.
  Het is shit dat je geen werk vindt maar geef niet op! Blijven zoeken en bellen! Ik heb eens in een jaar dik 150 cv’s rondgestuurd en ben zo vaak bij uitzendbureaus langs geweest dat ze mijn gezicht niet meer konden zien en zo had ik ineens een baan!
  De aanhouder wint Carolien!
  En mensen die je teleurstellen ? Welcome to the world! Verwacht niks, dan stelt ook niemand je teleur.. blijf je dingen verwachten dan zul je zien dat je gekwetst blijft worden..
  Heads up sweety !

  1. Ik weet het, maar als je bijna dagelijks dingen te horen krijgt dan wordt je op een gegeven moment ook negatief. Ik heb dit weekend een mail gekregen dat ik vanaf april pas bij mn oude baan terug kan komen. Dus ik moet echt voor die tijd iets anders proberen te vinden. Er zal toch 1 baan voor me zijn lijkt me toch, ik blijf het proberen, zal wel moeten!

 2. Komt goed meid. Herken het! It’s time to sparkle… 🙂 Het is niet makkelijk, leert er heel veel van en zo weet je hoe je niet moet worden. Laat zien wie je bent en dat er niet met je te sollen van 😉 Liefs

 3. Ik duim zeker voor je mee. Je kan je ook inschrijven bij een uitzendbureau. Wie weet levert het je wat op

  1. Ik sta bij alle uitzendbureaus ingeschreven, maar helaas levert me dat niets op. Krijg enkel vacatures die ik niet kan doen, zoals bouwvakker, stratenmaker, etc..

Comments are closed.