Time for tea | EMG onderzoek, studie troubles, en nieuwe aanwinst

time for tea

Het is een tijdje geleden dat ik een time for Tea heb geschreven en geplaatst. Tijd om deze serie dus weer op te pakken en jullie mee te nemen in mijn persoonlijke leven. De afgelopen weken heb ik weer de nodige dingen meegemaakt en komen er spannende weken aan.

De afgelopen weken stonden in het teken van de neuroloog. De crohn is stabiel, maar de spierpijn en andere spier klachten zijn niet verdwenen. Ik kreeg van mijn huisarts dus een verwijzing naar de neuroloog, om te kijken of die misschien nog iets wist. Daar ben ik inmiddels geweest en heb ik ook een telefonisch consult gehad. Maar nu?

Emg onderzoek

Bij de intake bij de neuroloog kwam naar voren dat ik zeer levendige reflexen heb. Ook moest ik een bloedonderzoek laten doen om te kijken of er vitamine tekort is. Dit bleek niet het geval en kon dus ook niet de oorzaak van mijn klachten zijn. Daarom besloot ze om een emg onderzoek in te plannen. Deze vond plaats op 20december. Bij een emg onderzoek onderzoeken ze de werking van spieren en zenuwen. De zenuwen onderzoeken ze via elektrische schokken, en de spieren door met naalden in de spier te kijken naar de activiteit in de spier. Een totaal niet prettig onderzoek waar ik ook nog eens helemaal alleen naar toe ging. Veel napijn gehad! De uitslag van dit onderzoek krijg ik op 18 januari.

Studie troubles

Op 16 november startte ik met de thuis studie medisch secretaresse en het eerste deel sloot ik al op 18december af. Dit waren maar liefst 37 lessen waar ik een gemiddelde van een 8,5 voor had. Toch best knap. Het was nog spannend of ik de 2e zending eerder zou krijgen van 14 maart en na een belletje kreeg ik de zending opgestuurd. Ik wilde niet eerder beginnen aan de tweede zending dan dat ik deel 1 af had. Op 18 december had ik alle lessen af en besloot ik om even een korte kerstvakantie te houden. Al kriebelt het enorm om toch te beginnen. Dit deel is waarschijnlijk ook het moeilijkste omdat het medische terminologie is. Al heb ik wel onwijs zin om hieraan te beginnen.

Nieuwe aanwinst?

Omdat ik regelmatig betaalde opdrachten heb voor mijn blog besloot ik om een nieuwe camera te kopen van het geld. Zo kan ik mijn foto’s verbeteren en goed investeren in mijn blog. Ik kocht de Canon EOS M10 online in een witte kleur met grijze lens. Onwijs gaaf en ben er zo ontzettend blij mee. Hij maakt hele mooie foto’s en heeft een scherm wat je kunt buigen zodat je jezelf kunt zien. Heel fijn ook met filmen zodat je kunt zien of je scherp bent en of je wel in beeld bent. Echt heel blij mee met deze nieuwe aanwinst.

En nu even een kleine 2 weken volledig rust. De feestdagen zijn nu natuurlijk bezig, en zijn voor mij al druk genoeg. Ik probeer elke dag wat ik kan, en ik probeer daarbij niet over mijn grenzen te gaan. Wat nogal moeilijk is als je mij kent! Ik wens jou in ieder geval hele fijne dagen toe, en geniet van elkaar!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.