Time for tea | Eindelijk weer wat meer werk & vakantie!

time for tea

Een hele goedemorgen allemaal (of middag/avond als je het op een ander tijdstip leest!)! Zo’n 4 weken geleden alweer schreef ik de laatste Time for tea. Zoals je gewend bent is er weer een heleboel om te bespreken, of misschien dit keer juist niet? Pak er een lekker kop thee/koffie/warme chocolademelk bij en ga er even goed voor zitten! Let’s talk about it..

Hoe gingen de afgelopen 4 weken? Want wat een bizarre tijd is dit zeg. Vertelde ik de vorige keer dat ik door het verminderde werk, één grote onzekere toekomst tegemoet ging, is er nu toch wel iets veranderd! Hoe gaat het qua werk, de geplande vakantie gaat door (vandaag is toevallig de eerste vakantiedag!) en hoe gaat het nu verder?

Eindelijk weer wat meer werk!

Werkte ik de afgelopen weken nog zo’n 6,75uur ging dat ineens terug naar 2,75uur en werk ik inmiddels tussen de 6 en 8uur per week. Het is een bizarre tijd! Het inval werk dat ik zo’n 5 weken deed ging er ineens af, waardoor ik nog maar 2,75uur overhield. Gelukkig besloot de Veiligheids regio Twente dat de vakantieparken weer open konden en kreeg ik een deel van mijn werk terug. In de week dat ik die 2,75uur zou werken kwamen de vakantiehuisjes er weer bij waardoor ik toch 6,25uur kon werken die week (dat is inmiddels 2 weken geleden). Ondanks dat dit nog niet zoveel uren zijn, ben ik allang blij dat het meer dan 2,75uur per week is! Want ooh wat heb ik mij druk gemaakt over mijn inkomsten, met als gevolg slecht slapen en mega veel stress – en dus buikklachten.
lente zon

Als het even mee zit heb ik of net de brief van het UWV gekregen of krijg ik die de komende dagen binnen. Omdat ik nog altijd ver onder mijn gemiddeld aantal uren zit, heb ik recht op aanvulling via de WW. Dit had ik begin april al aangevraagd. Qua werk en werk zoeken heb ik al met een aantal uitzendbureaus contact gehad maar die geven aan dat het heel lastig wordt om werk te krijgen die past bij de uren die ik nog wel werk via mijn huidige werkgever. Dikke poep dus, want op hierdoor kan ik eigenlijk niet ergens anders werken. Hoe dit zich de komende tijd gaat ontwikkelen, dat gaan we zien. Voor nu eerst 2 weken vakantie!

Vakantie!


Eigenlijk zou ik nu in Normandië zitten met mijn voeten in het zand op het strand van Juno Beach. Maar omdat de vakantie dagen al gepland stonden voordat deze hele situatie aan bod kwam, hadden we zoiets, de dagen moeten toch gebruikt worden (we hebben er best veel staan, kan in principe 6 weken betaald vakantie nemen). Daarom nemen we gewoon onze 2 vakantie weken op en gaan we na de vakantie weer met goede, frisse moed aan de slag. De vrije dagen wil ik gaan gebruiken om aan mijn blog te werken, te ontspannen, fietstochten maken en wandelingen maken. Dus duimen jullie mee dat het een beetje mooi weer wordt/blijft?

Deze 2 weken vakantie / vrij is een mooie gelegenheid om eens flink vooruit te werken met de blog. Dit deed ik de afgelopen weken al, maar ik merkte dat als ik een week of anderhalve week vooruit had geschreven, de motivatie om verder te gaan weg was. Ach dat komt morgen wel, ideeën/gedachten vlogen door mijn hoofd, wat natuurlijk eigenlijk heel erg zonde is. Door vooruit te werken kan ik een soort rust creëren, waardoor ik mij ook eens kan focussen op de achter de schermen to-do dingen. Zo moet ik nodig weer aan mijn SEO werken, wil ik mijn blog beter vindbaar maken op social media, pinterest verbeteren en aanvullen en zo nog tal van klusjes die ik normaal gesproken ver vooruit schuif.
Verder kan ik ook lekker veel tijd in de moestuin steken!

Hoe ga je nu verder met de blog?

De vorige keer in de Time for Tea had ik geschreven dat ik geen Travel gerelateerde artikelen zou plaatsen omdat ik dit niet gepast vond. Inmiddels ben ik daar wel weer mee begonnen, als is het nu voornamelijk gericht op Nederland. Ik verwacht dat vanaf juni ik ook weer buitenlandse travel artikelen ga schrijven want ik heb nog heel veel leuke, interessante onderwerpen klaar liggen van de afgelopen vakanties. Zo wil ik jullie shop tips geven van bepaalde plaatsen, de mooiste bezienswaardigheden van een bepaalde regio, een mooie wandeling en ga zo nog maar even door. Omdat ik dus ook weer op donderdag iets plaats komt er elke dag weer iets online. De planning blijft verder hetzelfde, elke dag om 04uur in de ochtend en ook de onderwerpen qua dag veranderen niet.

Ik ben blij dat ik eindelijk weer wat meer werk heb gekregen en dat ik alsnog even een soort van vakantie heb. Ben nog even aan het kijken hoe ik mijn vakantie nog meer ‘vakantie’ kan maken, eventueel door in de tuin een soort staycation te houden (we hebben een heel mooi tuinhuis waar je prima kan kamperen!).

Hoe ging jou maand? En wat zijn je plannen voor de komende tijd?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.