Time for tea | Eindelijk een diagnose!

time for tea

Sinds 2012 loop ik al met deze klachten, en heb ik verschillende onderzoeken gehad. En nu eindelijk na 6 jaar is er een diagnose voor mijn klachten! Het kan dan ook niet anders dat deze Time for tea mijn afgelopen dagen beschrijft. Hoe verliepen de afgelopen weken en staan er nog leuke dingen op de planning?

De laatste Time for tea is alweer een maandje geleden, en in de maand is er best wel veel gebeurd. Inmiddels heb ik alle lessen van de studie afgerond, en kan ik mijn examen gaan inplannen. Die hoop ik deze maand nog in te plannen, anders begin volgende maand (even afwachten hoe ik mij ga voelen!). Verder vraag ik wel alvast mijn cijferlijst aan, want die is zeker de moeite waard om te bestellen. Gemiddelde van een 8,8 met 68 lessen is best wel knap vind ik zelf. Maar ik zie wel heel erg tegen het examen op…

Het afronden van mijn studie

De afgelopen week wilde ik eigenlijk al mijn examen gaan maken (inplannen en afleggen), maar ik kreeg de griep. Ook moest ik een nieuw medicijn uitproberen waardoor ik niet mag auto rijden (daar later meer over!). Het examen moest dus nog even uitgesteld worden. Maar niet erg, want ik ben nog maar 3 maanden bezig (16 november begonnen!), en zo kan ik ook nog even de tijd nemen om alle termen door te nemen, want die zijn soms best abracadabra. In ieder geval vraag ik wel alvast mijn cijferlijst aan en probeer ik in ieder geval voor 16 maart mijn examen te hebben afgelegd.

Eindelijk een diagnose

Als je al 6 jaar bezig bent om een diagnose te krijgen voor de klachten die je hebt, kun je je misschien wel voorstellen dat je opgelucht bent dat je eindelijk een diagnose hebt. Niet echt een leuke diagnose en ik zal hem mijn leven lang bij mij dragen, maar ik heb nu iets tastbaars en kan andere uitleggen waarom ik mij zo voel.
Nadat ik in mijn vorige Time for tea vertelde dat ik naar de huisarts zou gaan, heb ik een doorverwijzing gekregen naar de reumatoloog om te kijken of mijn klachten zouden passen bij CVS en/of Fibromyalgie. Na 2,5week kon ik terecht bij de reumatoloog (een nieuwe en niet dezelfde als ik al had gehad). Ik had een beetje de kriebels want nieuwe artsen betekend ook dat je alweer je verhaal moet doen en het nog maar de vraag is of ze je serieus nemen. Maar ik had geluk dit keer! Na mijn verhaal en vele vragen begon het lichamelijk onderzoek. Na een aantal plekken te hebben aangedrukt (die zeer pijnlijk waren) heeft ze nog gekeken of ik ontstekingen heb in mijn gewrichten. Dit was niet het geval en na al mijn bloedonderzoeken te hebben bekeken kon ze met zekerheid zeggen dat mijn klachten komen van fibromyalgie. Een aantal medicijnen besproken die ze zou voorleggen aan de huisarts en mijn behandeling wordt voortgezet bij de huisarts vanaf nu.

Medicijn uitproberen

De reumatoloog ging een brief opzetten voor de huisarts met mogelijke behandelingen. De volgende morgen belde ik de huisarts om een afspraak te maken en kon diezelfde middag nog terecht. Ook de huisarts was blij dat er eindelijk een naam is voor mijn klachten. Voor nu moet ik eerst een medicijn uitproberen voor 3 weken. De eerste week is bijna voorbij en moest ik 1 tablet innemen, als ik niet teveel bijwerkingen had mocht ik de 2e week 2 tabletten innemen. Op dit moment heb ik nog niet echt last van veel bijwerkingen, ben wel heel erg moe, maar dit zou na de 1e week wegtrekken. Erg benieuwd of dat gebeurd. Voor nu is het dus even afwachten en moet ik in de eerste week van maart terug naar de huisarts om te kijken hoe het medicijn het doet.

Ik ben echt heel erg opgelucht dat ik nu eindelijk weet wat het is, ondanks dat het natuurlijk geen leuke diagnose is. Nu kan ik mensen eindelijk uitleggen wat ik heb en kan er rekening mee gehouden worden. Het is nu voor mij vooral belangrijk om niet te veel over mijn grenzen heen te gaan en een balans te vinden tussen activiteit en rust.

Hoe gaat het met jou?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Time for tea | Eindelijk een diagnose!

  1. Ola Dear! Ik ben blij voor je dat je finally duidelijkheid hebt! Dat is natuurlijk wel fijn na zo lang lopen met de vragen wat is er nou mis?Ik ken die struggle maar al te goed! Ik heb deze vitamines besteld op : https://vitamineb12nu.nl/ en die hebben mij mijn leven teruggegeven! Veeeeeel Minder last van pijn aan mijn spieren! Ik raad je aan om hun site te bezoeken wie weet… helpt het jou ook.
    Ik wil je graag mijn verhaal ervaring vertellen maar dat wordt heel lang schrijven,.. maybe zal ik er soon een artikel over schrijven!
    En anders kun je me mailen,…

    Hugz & Kisses,
    Miss B.

Comments are closed.