Time for tea | eerste kerstdag

eerste kerstdag

Op eerste kerstdag besloot ik om te gaan ploggen. Het vast leggen van foto’s van de dingen die je hebt gedaan die dag. Vandaag blik ik dan ook graag met jullie terug op mijn eerste kerstdag. Benieuwd wat ik allemaal heb gedaan, en wat ik vooral niet heb gedaan die dag? Lees en kijk dan gezellig even verder.

De dag begon niet heel vrolijk en gezellig, dat bleef ook zo. Iedereen was blijkbaar nogal geïrriteerd, en mijn kerst begon dus even iets anders dan ik zelf voor ogen had. Al met al heb ik er voor mezelf toch een leuke dag van proberen te maken. Je moet iets als andere niet mee doen.. toch?!

Time for tea – Eerste kerstdag

eerste kerstdag
Ik werd iets voor 9uur wakker, en ging even ontbijten, en een kop koffie drinken. Ik nam 2 beschuitjes, maar daar maakte ik geen foto’s van. Daarna ging ik weer naar boven, en moest ik gaan bedenken wat ik eens aan zou doen die dag. Even een pyjama selfie.

eerste kerstdag
Ik had het ongelofelijk koud (net zoals de paar dagen ervoor), en besloot om maar geen jurkje aan te doen. Ik trok een donker grijze jeans aan en mijn kersttrui van de Primark.

eerste kerstdag
Daarna besloot ik om de laptop maar even aan te zetten en even mijn mails te bekijken. Gelukkig was de mailbox zo goed als leeg, en keek ik even of ik al reacties had om mijn blog. Die beantwoorde ik gelijk even, want die dag stond er namelijk een leuke winactie online. De luilak winactie.

eerste kerstdag
Onderhand was het half 12 en besloot ik om maar alvast wat dingentjes klaar te maken voor het gourmetten die middag. Ik bereide oma haar groentes voor. Super makkelijk, gooi een blik wortels&erwten in een pan, daarbij doe je een pot boontjes, en een blik mais, vervolgens doe je er ham blokjes doorheen en dit verwarm je. Heerlijk!

eerste kerstdag
Daarna ging ik verder met de bordjes met vlees. Ik verdeelde eerst de kleine gourmet mini’s, en deed de aardappeltjes in een schaal. Ondertussen kwam één van mijn broertjes mij helpen in de keuken, en sneed de biefstuk en de tataartjes. Ik maakte ondertussen de stroganoff saus, en zelfgemaakte champignonsaus.

eerste kerstdag
Die legde we ook erbij op het bord, en vervolgens was er geen plaats meer voor de kip. Dus die deden we maar in een aparte schaal. Ja ja, mijn broertjes hebben beide zo’n heel bord met vlees opgegeten. Ik kwam niet verder dan een kwart van het bord. Haha.

eerste kerstdag
Tijd om de tafels maar eens te gaan dekken. Ik zette ook mijn eigen gourmet stel op tafel, die ik kocht bij de Action.

eerste kerstdag
En toen was het inmiddels als rond half 3 en gingen we met z’n 6en aan tafel om te gaan smullen van al het lekkers.

eerste kerstdag
De tartaar vind ik persoonlijk het allerlekkerst, dus die had ik allemaal opgegeten. Verder nam ik nog een paar stukjes biefstuk, en kipfilet, en vond ik het op dat moment wel welletjes.

Na een uurtje besloot ik om maar het toetje te pakken, want daar had ik best wel zin in. Mango ijs, en 3 chocolade ijs van de Lidl. Die mango is echt heel erg lekker. Dit is de laatste keer dat ik kerst zo deze manier vier, heb ik voor mezelf besloten. Volgend jaar ga ik in een chaletje zitten ergens op de Veluwe ofzo, en geen gezeur om me heen. Al hoop ik stiekem dat ik tegen die tijd ook een eigen huisje heb, en het gezellig in mijn eentje daar kan vieren. In de avond keek ik op bed 3 afleveringen van de serie ‘Land Girls’, waar ik inmiddels als met seizoen 2 ben begonnen. Dat was mijn eerste kerstdag, een dag om heel snel te vergeten!

Vraag: Hoe was jullie eerste kerstdag?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Time for tea | eerste kerstdag

  1. Klinkt als een leuke dag!! Leuk zo met het vlees op aparte bordjes te serveren! Bij mij was het niet zo…

    1. Helaas was het alles behalve echt leuk. Ik probeerde mijn best te doen, maar ja.

      De laatste jaren doen we het vlees op bordjes en iedereen krijgt dan zo”n bordje.

Comments are closed.