Time for tea | Een bizarre tijd!

time for tea

Een hele goedemorgen allemaal (of middag/avond als je het op een ander tijdstip leest!)! Zo’n 4 weken geleden alweer schreef ik de laatste Time for tea. Zoals je gewend bent is er weer een heleboel om te bespreken, of misschien dit keer juist niet? Pak er een lekker kop thee/koffie/warme chocolademelk bij en ga er even goed voor zitten! Let’s talk about it..

Hoe gingen de afgelopen 4 weken? Want wat een bizarre tijd is dit zeg. Wist ik een paar weken geleden nog vrij zeker dat dit jaar mijn eigen huisje gerealiseerd kon worden, is dat nu één groot onzeker vlak geworden. En dat heeft enkel en alleen te maken met werk! Waar ik anders zo makkelijk 15 tot 20 uur werkte, val ik nu zo terug in uren dat zelfs mijn minimale rekeningen nu al in gevaar komen.

Hoe zit dat dan met het werk?

Door het hele gebeuren momenteel is mijn werk van 15 tot 20 uur per week terug gevallen naar net geen 7uur. Het verschil van 60 tot 80 uur normaal gesproken naar 27 uur is natuurlijk een mega verschil! Dat betekend dat mijn totale loon zo’n 75% lager is dan ik de afgelopen maanden gewend was. Een eerlijk gezegd levert dat bij mij behoorlijk wat stress op. Helaas heb ik een contract met te weinig uur op papier zodat de 15 tot 20 uur aangevuld zouden worden (lees; op mijn contract blijkt maar 5 uur te staan!). Daarnaast heb ik nog altijd na 3 contracten niet één van deze papieren in handen en wordt ik daar nu meer dan ooit geïrriteerd van.
broek van lidl

Dat brengt mij ook gelijk op het punt dat ik op dit moment heel erg twijfel om ander werk te gaan zoeken. Het is natuurlijk heel fijn dat je een contract hebt, maar in feite heb ik die eigenlijk niet. Ten eerste heb ik mijn contract nooit gezien, ten 2e heb ik die ook niet in handen gehad en ten 3e, wat heb je aan een contract waar 5 uur op staat als je altijd 15 tot 20 uur per week werkt? Op dit moment zijn er weinig tot geen vacatures bij mij in de buurt, maar zodra dit weer gaat aantrekken zal ik zeker op zoek gaan naar ander werk. Al is het maar om het feit dat ik gegarandeerde uren kan werken en blijven werken.

Hoe maak je de dagen vol als je niet werkt?

Kijk, nog geen 7uur per week werken is in mijn geval de ene week 2 dagen werk, de andere week 3 dagen. In feite heb ik nu zoveel tijd over dat ik mijn dagen vol moet maken met andere bezigheden. Dit lukt gelukkig goed met mijn blog, maar daarnaast werk ik ook graag aan mijn moestuin. Op dit moment schrijf ik 6 artikelen per week en laat ik de donderdag open omdat ik daar normaal gesproken travel gerelateerde artikelen plaats. Dit vind ik op dit moment niet helemaal gepast en schuif ik die liever op in de toekomst wanneer wel weer alles open en toegankelijk is.

Wat betreft mijn moestuin kun je op mijn blog wekelijks iets lezer over mijn moestuin en hoe jij ook een moestuin kunt beginnen. Zo laat ik bijvoorbeeld binnenkort zien hoe mijn moestuin er op 2 april uit zag en op het moment dat dit artikel online komt is die alweer behoorlijk gegroeid. Zo kocht ik bijna 2 weken geleden een komkommer plant en een aubergine plant. Die gaan mij zeer binnenkort al voorzien van heerlijke vruchten want ze zitten beide vol met bloemen en mini vruchtjes. Ik moet eerlijk bekennen dat het een heerlijke tijd verdrijf is, dat moes-tuinieren! Ik kan enorm genieten van het zien groeien van de plantjes en ik kijk er naar uit om te gaan smullen van al dat lekkers! Dus ik ben of bezig met mijn blog, of met mijn moestuin als ik niet hoef te werken.
courgette

Gaat de vakantie nog wel door?

Eerlijk gezegd ga ik er van uit dat de vakantie van 10 mei niet door gaat, maar ik heb nog altijd geen annulering voorbij zien komen. Wij gaan met de aanbieder Rent-A-Tent naar Normandië, Frankrijk. Op dit moment is het nog 28 dagen totdat we zouden gaan vertrekken. Het kan dus nog alle kanten op gaan, maar persoonlijk denk ik dat deze vakantie wordt verzet naar een later tijdstip (als dat mogelijk is qua werk) of naar volgend jaar als we geen ander tijdstip kunnen vinden. Het is voor alle campings en vakantieparken natuurlijk ook heel zuur dat ze nu heel veel inkomsten missen. Waar de parken normaal gesproken begin april open gaan, zit nu bijna alles dicht. Ik baal natuurlijk enorm want tja, die redenen kun je natuurlijk zelf ook invullen, logisch toch! Maar ik wil ook niet extra risico lopen door perse wel te gaan. En toch hoop ik dat het tegen die tijd al zoveel is afgezwakt dat we gewoon kunnen gaan, desnoods naar een andere plek waar het eventueel wel mogelijk is om naar toe te reizen. Maar ook dit zouden we alleen in heel goed overleg met Rent-A-Tent doen en ga ik echt af op de adviezen die ik krijg. En toch ga ik er voor 99,5% van uit dat de vakantie van mei niet door gaat en eventueel verschoven wordt naar volgend jaar.

Heb ik nog plannen?

Eerlijk, nee die heb ik echt niet. Los van dat het op dit moment Pasen is, we binnenkort nog meer feestdagen hebben. Ik plan op dit moment echt niets meer, behalve werk en ook dat doe ik met potlood want het kan natuurlijk ook veranderen, wegvallen of misschien wel extra worden. Ik weet het niet en alles is behoorlijk onzeker!

Maar als ik er nu zo even over na denk, kan ik natuurlijk wel een soort plannen maken voor de dagen dat ik thuis ben. Zo kan ik bijvoorbeeld knutselen achter de schermen van mijn blog, er valt weer een hoop te verbeteren. Maar ik kan ook een plan maken wanneer ik alles moet gaan verpotten of zelfs buiten gaan zetten. Wat het gaat worden met het hele plannen, ik weet het niet en het voelt ook een soort van nutteloos ofzo op dit moment. Terwijl dit misschien juist wel de tijd zou kunnen zijn om eens flink te werken aan dingen waar ik normaal niet aan toe kom. Door eens echt flink vooruit te gaan werken met de blog, bepaalde dingen te schrijven en achter de hand kan hebben op moment dat ik echt geen tijd heb om te schrijven. Of om juist weer hele nieuwe onderwerpen te bedenken en die te gaan uitwerken. Ik moet misschien nog even het nut er van in zien en er motivatie voor krijgen. Weg met die negatieve cirkel die steeds dichterbij probeert te komen en eens echt in een hele positieve vibe terecht te komen.

Hoe ging jou maand? En wat zijn je plannen voor de komende tijd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Time for tea | Een bizarre tijd!

  1. Dat is lastig….
    Ik begrijp het heel goed.
    Balen zeg.
    Fijn dat jij de tijd goed weet in te delen….

    Vrolijk Pasen

Comments are closed.